همه چیز درباره قرص های خواب آور

همه ما تجربه بی خوابی و اختلالات خواب را داشته ایم. عواملی مانند استرس، تغییرات ساعت در حین مسافرت، مشکلات جسمی و سلامت از جمله مواردی هستند که می توانند موجب اختلال خواب شوند. هر چند که تغییرات سبک زندگی بهترین راه برای حل مشکل بی خوابی است اما گاهی برای حل مشکل ممکن است که نیاز به قرص های خواب آور باشد. در این مقاله به بررسی انواع و اثرات قرص های خواب آور پرداخته ایم. 

همه قرص‌های خواب‌آور دارای خطراتی هستند، خصوصا برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص، از جمله بیماری‌های کبدی یا کلیوی، و برای افراد مسن. بنابراین همیشه قبل از شروع به مصرف یک قرص جدید با پزشک مشورت کنید.

اگر به پزشک متخصص دسترسی ندارید، در اپلیکیشن مدافون، می توانید از بهترین پزشکان در همه تخصص ها مشاوره دریافت کنید:

قرص های خواب آور، معمولا دارای دو اثر هستند، یکی اینکه کمک می کنند شخص بتواند به خواب برود و دیگر اینکه کمک می کند شخص از خواب نپرد و خواب بماند. خطرات و فواید این قرص ها متفاوت هستند. قرص های خواب آور ممکن است که نیاز به نسخه داشته باشند و یا بدون نسخه نیز قابل تهیه باشند.

انواع قرص های خواب

قرص های خواب آور بدون نسخه

دیفن هیدرامین (بنادریل). دیفن هیدرامین یک آنتی هیستامین آرام بخش است. عوارض جانبی آن ممکن است شامل خواب آلودگی در طول روز، خشکی دهان، یبوست و احتباس ادرار باشد.

دوکسیلامین (یونیزم). دوکسیلامین هک یک آنتی هیستامین آرام بخش است. عوارض جانبی آن مشابه دیفن هیدرامین است.

ملاتونین. هورمون ملاتونین به کنترل چرخه طبیعی خواب و بیداری کمک می کند. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که مکمل‌های ملاتونین ممکن است در درمان جت لگ یا کاهش زمان به خواب رفتن مفید باشند – اگرچه این اثر معمولاً خفیف است. عوارض جانبی این دارو می تواند شامل سردرد، حالت تهوع و خواب آلودگی در طول روز باشد.

قرص های خواب آور که با نسخه قابل تهیه هستند

در این قسمت به معرفی و مقایسه قرص های خواب آوری پرداخته ایم که نیاز به تجویز توسط پزشک دارد. به یاد داشته باشید که توصیه ما در وهله اول، اصلاح سبک زندگی برای حل مشکل بی خوابی است.

نام داروموثر در به خواب رفتنموثر در خواب ماندنمی تواند باعث وابستگی شود
دوکسپین Doxepin 
اس‌زوپیکلون Eszopiclone 
لمبورکسانت Lemborexant 
راملتئون با نام تجاری رُزِرم Ramelteon
سوورکسانت Suvorexant 
تمازپام Temazepam 
تریازولام Triazolam 
زالپلون Zaleplon
زولپیدم Zolpidem

عوارض قرص های خواب آور

همان طور که قبلا هم گفته شد، قبل از مصرف قرص های خواب آور، از پزشک خود درباره عوارض جانبی این قرص ها، سوال کنید. قرص های خواب آور بسته به نوعی که دارند ممکن است این عوارض را به همراه داشته باشند:

  • سرگیجه یا سبکی سر که ممکن است منجر به زمین خوردن شود
  • سردرد
  • اسهال یا حالت تهوع
  • خواب آلودگی
  • واکنش آلرژیک شدید
  • تغییر در فکر و رفتار، مانند توهم، بی قراری، مشکل در به خاطر سپردن وقایع، افکار خودکشی و رفتارهای عجیب
  • مشکلات حافظه 

داروهای ضد افسردگی با اثر آرام بخش

گاهی اوقات داروهایی که برای برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند ممکن است در صورت مصرف در دوزهای پایین‌تر، بی‌خوابی را کاهش دهند هر چند که این مورد هنوز تایید نشده است. هنگامی که بی خوابی با افسردگی یا اضطراب مرتبط باشد، این داروهای ضد افسردگی ممکن است به درمان اضافه شوند:

  • آمی تریپتیلین
  • میرتازاپین (رمرون)
  • ترازودون

بهترین قرص خواب

در این قسمت باز هم تاکید می کنیم که مصرف قرص های خواب آور عوارضی به همراه دارد که به همین علت اصلاح سبک زندگی راه بهتری برای حل این مشکل است. اما با این حال اگر موفق به حل این مشکل نشدید داروهای زیر، بهترین قرص های خواب آور برای انواع مشکلات خواب است:

بهترین انتخاب برای اختلالات خواب: ملاتونین

مقدار مصرف: حداکثر 10 میلی گرم 

بهترین برای: اختلالات خواب ریتم شبانه روزی

مزایا: ممکن است به افراد دارای نوبت کاری، جت لگ، بی خوابی و کسانی که در مکان هایی با ساعات شب کوتاه زندگی می کنند کمک کند.

خطرات: مصرف بیش از حد و ایمنی در بارداری

بهترین انتخاب برای داروهای گیاهی: ریشه سنبل الطیب

مقدار مصرف: متغیر است، بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید

بهترین برای: کسانی که خواهان درمان طبیعی هستند

مزایا: ممکن است به افراد مبتلا به بی خوابی کمک کند

خطرات: می تواند عوارض جانبی از جمله سردرد و سرگیجه ایجاد کند

بهترین راه حل برای کوتاه مدت: آنتی هیستامین های آرام بخش

مقدار مصرف: بستگی به دارو دارد

بهترین برای: کسانی که به دنبال راه حل کوتاه مدت هستند

مزایا: ممکن است به کسانی کمک کند که به سختی به خواب می روند

خطرات: خواب آلودگی، بدن می تواند به آنها عادت کند و در نتیجه اثربخشی آنها کاهش می یابد

قرص های خواب آور در بارداری

در صورت بارداری، شیردهی یا در سالمندان، قرص های خواب و همچنین برخی داروهای ضد افسردگی خاص، ممکن است بی خطر نباشند. مصرف قرص های خواب آور ممکن است خطر افتادن شبانه و آسیب را در افراد مسن افزایش دهد. 

برخی از شرایط سلامتی – به عنوان مثال، بیماری کلیوی، فشار خون پایین، مشکلات ریتم قلب یا سابقه تشنج – ممکن است گزینه های شما برای انتخاب دارو را محدود کند. همچنین، قرص‌های خواب ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشند. و مصرف برخی از قرص‌های خواب‌آور می‌تواند منجر به سوء مصرف دارو یا وابستگی به دارو شود، بنابراین مهم است که حتما تحت نظر پزشک از قرص خواب استفاده کنید.

بهترین پزشکان متخصص مغز و اعصاب آنلاین در مدافون آماده پاسخگویی به سوالات شما در خصوص مصرف قرص خواب هستند:

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 12

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.

مشاوره آنلاین پزشکی مشاوره آنلاین روانشناسی
دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *