تاب آوری در زندگی چیست؟ راه هایی برای تاب آوری

در این مقاله دکتر نگین برکت، روانشناس، درباره تاب آوری در زندگی توضیح داده اند. در فایل صوتی زیر می‌توانید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید.

در زندگی روزمره ما انسان‌ها، برخی تجارب و شرایط به گونه ای است که همه ما خواه ناخواه دچار مشکل می شویم، طوری که ممکن است سلامت روان مان تهدید شود. تاب آوری شامل مجموعه ای از ظرفیت های فردی و روانی است که به ما کمک می‌کند که در شرایط دشوار، مقاومت کنیم و دچار آسیب نشویم و حتی در طی این شرایط سخت، خودمان را به لحاظ شخصیتی ارتقا دهیم.

تاب آوری در زندگی

تاب آوری چیست؟

در لغت، تاب آوری به معنی خاصیت کشسانی، بازگشت پذیری وارتجاعی معنی ‌شده‌است. ریشه این کلمه از فیزیک گرفته ‌شده‌است. در واقع افراد تاب آور، می‌توانند به عقب، جهش داشته باشند. آنها توانایی زنده ماندن و حتی غلبه بر ناملایمات را دارند. به عبارت دیگر، تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در مقابل استرس و بحران است. روانشناس ها همیشه تلاش کردند که این توانایی انسان را برای سازگاری و غلبه بر خطر و سختی ها افزایش دهند.

تاب آوری به این معنی نیست که از این طریق می‌توانیم یک زندگی، بدون استرس و درد داشته باشیم. در واقع تاب آوری، به معنی توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف پذیر به فشارهای زندگی روزانه است. تاب آوری استرس را محدود نمی‌کند و مشکلات زندگی را از بین نمی برد، بلکه می‌تواند مقاومت ما را بیشتر کند.

مشاوره ازدواج آنلاین

اگر برای افزایش تاب آوری در زندگی نیاز به مشاوره با روانشناس دارید، مجموعه ای از بهترین روانشناسان کشور، در مدافون، آماده ارائه مشاوره روانشناسی آنلاین و تلفنی هستند.

برو به لیست روانشناسان مدافون

آیا می‌توانیم تاب آور بشویم؟

تاب آوری می‌تواند در هر سن و در هر سطحی رخ دهد یعنی تاب آوری، پدیده ای ذاتی نیست. بلکه از طریق تمرین، آموزش، یادگیری و تجربه، حاصل می‌شود.

چگونه تاب آور شویم؟

در تاب اوری شخص دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟فرد تاب آور به جای اینکه ذهن خود را بر مشکل متمرکز کند، بیشتر بر توانایی های خود، برای رفع مشکل، متمرکز می‌شود. حتی تلاش می‌کند از این موقعیت به عنوان یک فرصت استفاده کند. بنابراین تاب آوری باعث می‌شود که فرد، مشکلات را خیلی خوب حل کند، نه اینکه از آنها فرار کند.

به‌طور خلاصه، تاب آوری در مورد کسانی به کار می رود که در معرض خطر قرار می گیرند ولی دچار اختلالات روانی نمی‌شوند و زندگی شان چنان مختل نمی‌شود. اگر هم زندگی شان مختل شود به سرعت به شرایط قبلی بر می گردند. تاب آوری باعث می‌شود که افراد در شرایط دشوار و با وجود عوامل خطر، از ظرفیت های موجود خودشان برای دستیابی به موفقیت استفاده کنند و آن را یک چالش و آزمون تلقی کنند.

6 روش افزایش تاب آوری

  • برقراری روابط بین فردی بهتر
  • ندیدن بحران ها به صورت موقعیت های برطرف نشدنی
  • هدف گذاری، داشتن اقدام های قاطعانه
  • پرورش دیدگاه مثبت از خود
  • مراقب خود بودن
  • ویژگی افراد تاب آور را داشتن (داشتن اعتماد به نفس بالا، توانایی حل مسئله، احساس ارزشمندی و عزت نفس و مهارت های ارتباطی خوب، مثبت اندیشی و با فکر عمل کردن

روانشناسان زیر، آماده پاسخگویی به سوالات شما در خصوص تاب آوری هستند:

آیا شما فرد تاب آوری هستید؟ خوشحال می شویم در بخش نظرات، نظر خود را با ما در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.1 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 596

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «تاب آوری در زندگی چیست؟ راه هایی برای تاب آوری»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *