نقش پدر و مادر (والدین) در ازدواج فرزندان

حتما شما هم به عنوان پدر و مادر با خود فکر می‌کنید که آیا شما در ازدواج فرزندانتان نقش مهمی دارید یا خیر. در پاسخ به این سوال باید گفت که بله در کشور ما برخلاف کشورهای غربی، پدرو مادر نقش پررنگی در ازدواج فرزندان دارند. ازدواج یک امر بسیار مهم در زندگی است و در فرهنگ ما، خانواده ها هم نقش بزرگی در آن دارند. بخشی از نقش خانواده ها، به دوران کودکی فرزندان مربوط می‌شود و بخشی از آن به بزرگسالی.

سبک فرزندپروری و ازدواج

میزان نقش پدر و مادرها در ازدواج به سبک های فرزندپروری هر خانواده مرتبط است. اینکه شما در زمان کودکی با چه روشی فرزند خود را تربیت کرده‌اید، در نحوه ازدواج او در جوانی موثر است.

اگر می‌خواهید درباره سبک های فرزندپروری، بیشتر بدانید، مقاله زیر سبک های مختلف فرزند پروری را توضیح داده است: سبک های مختلف فرزند پروری

اگر شما پدر و مادری با سبک فرزندپروری مستبدانه هستید، موضوعی به نام کنترلگری در ازدواج فرزندان به وجود می‌آید. وقتی شما دائم به فرزند خود می گویید که هر چه که من می گویم باید انجام دهی و گوش دهی باعث می‌شود که فرزند شما دارای استرس و اضطراب شده و مهارت های کمتری در زندگی کسب کند. متاسفانه در هنگام ازدواج در این فرزندان کمبود مهارت و اعتماد به نفس دیده می‌شود.

اگر سبک فرزندپروری شما یک سبک سهل گیرانه و آسان گیر باشد، فرزندانی وارد زندگی زوجی می‌شوند که نازپرورده هستند . فرزندان خانواده های سهلگیر، از نوجوانی در انجام هر گونه رفتاری آزاد هستند. این نوجوانان در روابط خود معمولا قید و بند و حد و مرزی ندارند. بنابراین وقتی وارد زندگی مشترک می‌شوند با چالش های زیادی خصوصا در فرهنگ ایرانی مواجه هستند. در سبک تربیتی سهلگیرانه، چون در کودکی و سن تربیت، قشر پیش پیشانی مغز کودک که محل تصمیم گیری، بازدارندگی و برنامه ریزی است خوب تقویت نشده‌است، پس از ازدواج فرزندان دچار مشکل می‌شوند.

اگر روش تربیتی شما طرد کننده و همراه با بی توجهی باشد، قاعدتا فرزند خود را رها کرده‌اید  و کاری به کار او ندارید. در این سبک از زندگی هم فرزند در هنگام ازدواج دچار مشکلات زیادی می‌شود.

اگر شما سبک تربیتی مقتدرانه را به کار برده باشید، فرزند شما مهارت انتخاب کردن، تصمیم گیری و مسئولیت پذیری را در خانواده یاد گرفته است. فرزندان شما مهارت های خود بازدارندگی، تصمیم گیری و انتخاب، اراده برای تصمیم و پاسخگویی را دارند که منجر به داشتن ازدواج موفق و پایدار می‌شود.

شاید مطالعه مقاله زیر درباره پارامترهای مهم در یک ازدواج موفق برای شما هم جالب باشد: پارامترهای مهم در یک ازدواج موفق

نقش خانواده ها در ازدواج فرزندان در بزرگسالی

علی رغم جایگاه مهمی که پدر و مادرها در خانواده ها دارند، لازم است که پدر و مادرها برخی نکات را در خصوص ازدواج فرزندان مورد توجه قرار دهند:

نقش خانواده ها در ازدواج فرزندان

بسیاری از فرزندان برای خلاص شدن از فشار زیاد و تنش های خانوادگی، ازدواج می‌کنند که همین موضوع می‌تواند موجب بروز مشکلات زیادی در ازدواج و ازدواج ناموفق شود. فراهم کردن یک محیط امن و همراه با آسایش برای فرزندان، باعث می‌شود که آنها برای فرار از خانواده به هر ازدواجی تن ندهند.

فرزندان باید برای ازدواج آمادگی و شناخت کافی داشته باشند. فشار و یا تشویق فرزندان به ازدواج بدون اینکه آنها علاقه، آمادگی یا شناختی برای زندگی مشترک داشته باشند، منجر به یک ازدواج ناموفق و ناپایدار می‌شود. بنابراین به جای ایجاد فشار یا تشویق آنها به ازدواج، سعی کنید که مهارت ها و اطلاعات آنها را درباره ازدواج افزایش دهید.

ازدواج های سببی و نسبی مانند ازدواج پسرعمو و دخترعمو، در سن و شرایطی که فرزندان هنوز پختگی و مهارت های لازم برای ازدواج را ندارند باعث بیشتر شدن میزان عدم رضایت از زندگی می‌شود. زندگی فرزندان خود را با مجبور کردن آنها به ازدواج در شرایطی که مهارت و یا علاقه لازم برای ازدواج را ندارند، خراب نکنید.

به نظر شما آیا ازدواج سن مشخصی دارد؟ در مقاله زیر در این باره اطلاعات مفیدی می خوانید: سن مناسب ازدواج چند سالگی است؟

توانمندی مالی به تنهایی دلیل کافی برای ازدواج فرزندان نیست. فرزندان باید مهارت لازم برای ازدواج را داشته باشند. اینکه فکر کنید ما و یا خانواده طرف مقابل، تمکن مالی داریم و می‌توانیم فرزندان را حمایت کنیم کافی نیست. توانایی مالی یکی از پارامترهای لازم برای ازدواج است.

اگر فرزند شما دچار بیماری یا مشکل روحی مانند افسردگی است، تصور نکنید که با ازدواج این مشکل حل می‌شود. برعکس با ازدواج بسیاری از این مشکلات شدیدتر می‌شود. بنابراین به جای تشویق فرزندان به ازدواج برای حل مشکلات روحی، افسردگی، اضطراب و … سعی کنید در حل این مشکلات به فرزندان خود کمک کنید.

گاهی فرزندان کوچکتر در خانواده می خواهند که ازدواج کنند در حالی که فرزندان بزرگتر ازدواج نکرده‌اند. بسیاری از خانواده ها، برای اینکه فرزند دوم بتواند ازدواج کند، سعی می‌کنند برای فرزند بزرگتر گزینه ای برای ازدواج پیدا کنند و او را به نوعی مجبور به ازدواج می‌کنند. در حالی که برای این موضوع نیاز است که حتما با یک روانشناس ازدواج و یا خانواده مشورت کنید.

درباره مشاوره پیش از ازدواج چه می دانید؟ در مدافون مقاله مفیدی در این زمینه داریم. خواندن آن را از دست ندهید.

ازدواج های به دلیل مهاجرت یکی از چالش های پیش روی جوانان در این روزهاست. هر چند که با کمک تکنولوژی امروزه امکان گفتگوی تلفنی و تصویری به راحتی امکان پذیر است اما همچنان برای شناخت طرف مقابل نیاز به ارتباط چهره به چهره و شناخت بیشتر است. در این نوع ازدواج ها، حتما از یک روانشناس ازدواج مشاوره بگیرید.

مشاوره روانشناسی در خصوص ازدواج فرزندان

من دختری هستم 28 ساله که می دانم خانواده ام خیر من را می خواهند اما من به انتخاب خودم برای ازدواج مطمئن هستم. چه طور این را به خانواده ام ثابت کنم؟

چنین موضوعی یکی از چالش های جدی خانواده ها برای ازدواج و حتی چالشی برای روانشناسان ازدواج است. در این شرایط هم مواردی داریم که بعد از ازدواج زوجین به مشکلات جدی برمی خورند و نهایتا پس از چند سال منجر به طلاق می‌شود و هم مواردی داریم که خانواده ها بی دلیل، مانع ازدواج فرزندان خود با یک شخص مناسب و موجه می‌شوند. در این شرایط، خانواده ها باید عقاید درست خود را با فرزندان در میان بگذارند و با آنها مشورت کنند. از طرف دیگر فرزندان هم باید در نظر بگیرند که در فرهنگ ایرانی، اولین مامن و جایگاه در هنگام مشکلات خانوادگی، پدر و مادر هستند و آنها اکثرا چندین ازدواج در دور و اطراف خود دیده اند که منجر به چه نوع زندگی ای ‌شده‌است. من به شما توصیه می کنم که در این مورد خاص، حتما با یک روانشناس مشورت کنید.

خوشحال می شویم که در بخش نظرات، نظر خود را درباره این مقاله با ما در میان بگذارید.

مشاوره ازدواج آنلاین

اگر شما هم نیاز به مشاوره با یک روانشناس ازدواج دارید در مدافون می‌توانید به صورت 24 ساعته مشاوره روانشناسی آنلاین دریافت کنید.

برو به لیست روانشناس های ازدواج در مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «نقش پدر و مادر (والدین) در ازدواج فرزندان»

  1. بع نظر من که خانواده های ایرانی فقط دوست دارن بچه هاشون ازدواج کنن. بعد که ازدواج کردن این قدر سنگ پرونی میکنن تا طلاق بگیرن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*