ویژگی شخصیت برونگرا، درونگرا و میانگرا

در این مقاله فروزان بابایی، مشاور و روانشناس آنلاین مدافون درباره ویژگی‌های شخصیتی افراد درونگرا، میانگرا و برونگرا و نتایج ازدواج بین آنها توضیح داده است.

تیپ شخصیت

قبل از مطالعه ادامه مقاله می‌توانید با شرکت در پرسشنامه آنلاین تعیین تیپ شخصیت، تیپ شخصیت خود را به صورت رایگان مشخص کرده و بدانید ویژگی‌های شخصیتی شما به چه صورت است.

تست آنلاین تیپ شخصیت

در طبقه بندی افراد می‌توانیم ویژگی‌های شخصیتی را به صورت یک طیف در نظر بگیریم که افراد درونگرا یک طرف این طیف و افراد برونگرا طرف دیگر این طیف هستند و حد وسط افراد میانگرا. این ویژگی‌های شخصیتی در هیچ فردی به‌طور صد در صد نیست و بلکه همه ما بخشی از شخصیت درونگرا و بخشی برونگرا داریم و آن بخشی از این ویژگی که برای تیپ شخصیت ما نامگذاری می‌شود، که در روحیات ما غالب است.

در ویدئوی زیر می‌توانید صحبت های فروزان بابایی، روانشناس را در این زمینه بشنوید.

چرا ما برونگرا یا درونگرا هستیم؟

این ویژگی‌های شخصیتی به عوامل ژنتیکی مرتبط هستند. البته این ویژگی‌ها می‌توانند در طی زمان بر اثر عوامل بیرونی و با اراده فرد تغییر کند.

افراد درونگرا

حدود 25 تا 40 درصد افراد جامعه را افراد درونگرا تشکیل می‌دهند. اگر فکر می‌کنید که خودتان، انگیزه و احساسات خود را خوب می شناسید و از خودآگاهی و شناخت خود لذت می‌برید به احتمال زیاد شما یک فرد درونگرا هستید. چون فرد درونگرا کسی است که به دنیای درون خود توجه دارد و از بودن در دنیای درون خودش و از تنها بودن خودش لذت می برد، آرامش می‌گیرد و انرژی خوبی دریافت می‌کند. شخص درونگرا در تعاملات و رفتارهای اجتماعی، انرژی خود را از دست می‌دهد و خسته می‌شود.

برونگرایی درونگرایی

این افراد دوستان زیادی ندارند اما اگر کسی را بشناسند، با او صمیمی می‌شوند و او را خوب درک می‌کنند. این افراد بسیار همدل و تصمیم گیرنده های خوبی هستند. این افراد به نکاتی توجه می‌کنند که دیگران ممکن است آنها را نبینند. درونگراها، مشاهده گر و ناظرهای خوبی هستند به همین خاطر بهتر از دیگران می فهمند که یک شخص چگونه فکر و احساس می‌کند و به همین دلیل تحلیلگرهای خوب و البته کم حرفی هستند. این افراد وقتی دچار مشکل می‌شوند دوست دارند که آن را درون خودشان حل کنند.

درونگراها مکان های شلوغ را دوست ندارند و در آنها خسته می‌شوند. این افراد چون در افکار و درون خود غوطه ور هستند، حوصله شان سر نمی رود. این افراد دوستان جدید را دوست ندارند و از معاشرت لذت نمی برند.

تفاوت درونگرایی و خجالت یا افسردگی

درونگرایی با خجالتی بودن متفاوت است. چرا که شخص خجالتی از بودن در جمع هراس دارد اما شخص درون گرا از بودن در جمع لذت نمی برد و به آن علاقه ای ندارد. همچنین درونگرایی با افسردگی متفاوت است. افسردگی یک بیماری است که اصطلاحا به آن سرماخوردگی روانی گفته می‌شود. شخص افسرده در درون خودش احساس غم، غصه و خشم می‌کند اما شخص درونگرا، از درون با خودش لذت می برد.

اگر احساس می‌کنید که دچار افسردگی شده اید، به یاد داشته باشید که در هر ساعتی از شبانه روز، در مدافون می‌توانید مشاوره روانشناسی آنلاین دریافت کنید. این مشاوره به صورت تلفنی و چت می‌باشد.

مشاوره روانشناسی آنلاین در مدافون

افراد برونگرا

این افراد نقطه مقابل افراد برونگرا هستند. این افراد از دنیای درونی خودشان لذت نمی برند و وقتی که تنها باشند، حوصله شان سر می رود و از جای شلوغ خوششان می‌آید. افراد برونگرا زیاد صحبت می‌کنند و اگر دچار مشکلی بشوند دوست دارند که این مشکل را با صحبت با دیگران حل کنند.

افراد برونگرا دوست دارند که توجهات را به خود جلب کنند، دوست های جدید پیدا کنند و افراد را به سمت خودشان جذب کنند. این افراد سفر را دوست دارند، اعتماد به نفس بالایی دارند. برخلاف افراد درونگرا که شخصیتشان قابل شناسایی نیست، شخصیت افراد برونگرا به دیگران شناخته می‌شود.

ازدواج درونگرا و برونگرا

ما انسان‌ها معمولا جذب افراد مخالف خود می شویم که ضعف های ما را بپوشاند، بنابراین طبیعی است که شخص درونگرا جذب شخص برونگرا و شخص برونگرا جذب درونگرا بشود. بسته به اینکه دو فرد درونگرا و برونگرا در کجای طیف قرار داشته باشند، شرایط متفاوت است. اگر تفاوت‌ها خیلی زیاد نباشند، دو طرف مکمل هم می‌شوند و با هم رشد می‌کنند. نقاط ضعف کمرنگ و نقاط قوت پررنگ می‌شود. همسر درونگرا از دیدن همسر خود که معاشرتی است لذت می برد و از آن طرف همسر برونگرا می بیند که همسر درونگرا تمرکز و دقت خوبی دارد.

اما اگر فرد درونگرا و یا برونگرا، علاقه ای به تغییر در سبک زندگی خود را ندارد و یا تفاوت‌های دو طرف بسیار زیاد است و به دلیل شکاف شخصیتی عمیق، بین آنها سو تفاهم به وجود می‌آید، معمولا در این حالت ازدواج آنها نمی‌تواند ازدواج موفقی باشد و یا اینکه معمولا یکی از دو طرف، خواسته های خودش چشم پوشی می‌کند. در مجموع اگر در ازدواج ویژگی‌های شخصیتی دو طرف با هم یکی باشد، معمولا ازدواج موفق تر است.

در پایان امیدواریم که از این مقاله استفاده کرده باشین، در صورت نیاز به مشاوره با روانشناس ازدواج می‌توانید اپلیکیشن مدافون را نصب کرده و از بهترین روانشناسان کشور، مشاوره تلفنی و متنی دریافت کنید.برو به لیست روانشناسان ازدواج در مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3622

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

3 دیدگاه دربارهٔ «ویژگی شخصیت برونگرا، درونگرا و میانگرا»

  1. خانم دکتر، من قبلا که جوون تر بودم احساس میکردم که آدم برونگرایی هستم و با ویژگی هایی که شما گفتین هم می شد گفت که برونگرا هستم اما الان احساس میکنم که کمی درونگرا شده ام. چنین چیزی امکان داره؟ یعنی ممکنه که آدم در یک سنی برونگرا باشه و بعدا درونگرا بشه؟

    1. فروزان بابایی مشاور آنلاین مدافون

      هیچ ادمی صدرصد برونگرای کامل ویا صدرصد درونگرای کامل نیست وبه مرور زمان ممکنه تحت تاثیر عوامل محیطی وبیرونی واراده ویژگی شخصیتیش تغییر بکنه ناگفته نمونه شرایط سنی وتغییر ات هورمونی هم دخیل هست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *