تنهایی در زندگی مشترک، چگونه و چه قدر؟

در این مقاله به موضوع تنهایی پرداخته‌ایم. اینکه آیا ما باید زمان‌هایی را برای تنهایی داشته باشیم یا نه. چرا بعضی از همسران از تنهایی همسر خود نگران می‌شوند و… تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

واقعیت این است که در رابطه زوجین زمان‌هایی نیاز است که هر کدام از زوجین، فاصله ای از همدیگر داشته باشند تا کمی دلتنگ شوند و بتوانند بفهمند که ‌‌چه‌قدر همدیگر را دوست دارند. حدی از این فاصله می‌تواند دلبستگی و تعلق را بیشتر کند. این مقاله توسط سمانه سیف یان کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی تایید ‌شده‌است

در کنار هم بودن با با هم بودن متفاوت است

بسیاری از زوجین در زندگی مشترک احساس تنهایی می‌کنند. ما روانشناس ها همیشه توصیه می کنیم در طی 24 ساعت شبانه روز، زوجین نیم ساعت را به گفتگو با یکدیگر بپردازند. این گفتگو باید همراه با ملایمت، رعایت نوبت در حرف زدن و همراه با همدلی باشد. اگر چنین زمانی برای زوجین وجود داشته باشد، آنها دچار احساس تنهایی نمی‌شوند. در این 30 دقیقه می‌توان درباره زندگی، خیر و شر زندگی، دخل و خرج آن، برنامه ریزی برای تفریح و سرگرمی و… صحبت کرد.

در واقع در کنار هم زیر یک سقف زندگی کردن نیاز به تعامل و گفتگوی زوجین دارد تا اینکه آنها احساس با هم بودن داشته باشند.

تنهایی در زندگی مشترک

چرا بعضی از زوجین تمایلی به تنها گذاشتن شریک خود ندارند؟

یکی از دلایلی که ممکن است زوجین علاقه ای به تنها گذاشتن شریک خود نداشته باشند، ترس از کمبود توجه در رابطه است. ممکن است این نگرانی وجود داشته باشد که در تنهایی، شریک زندگی ما وارد رابطه ای با خانواده، دوست و یا حتی جنس مخالف شود که رابطه ما را تحت تاثیر قرار دهد. عدم شناخت زوجین از همدیگر، نگرانی و اضطراب از دلایلی است که بعضی از زوجین چنین تنهایی را به رسمیت نمی شناسند.

با این 10 راهکار بر استرس خود غلبه کن! ساده و کاربردی.

چه دلایلی وجود دارد که ممکن است یکی از زوجین بخواهد که زمان‌هایی تنها باشد؟

 همه انسان‌ها به زمانی برای تعامل با سرمایه های اجتماعی (دوستان، خانواده، همکاران و…) خود نیاز دارند. یکی دیگر از دلایلی که بعضی از افراد تمایل به تنهایی دارند، درونگرایی است. شخص درونگرا تمایل دارد که کارهای خود را در تنهایی و گوشه ای خلوت خود انجام دهد. بعضی از افراد هم وقتی که حال خوبی ندارند دوست دارند که تنها باشند تا آن حال بد را به دیگران منتقل نکنند. انسان‌ها خصوصا آقایان، وقتی درگیر موضوع و مشکلی هستند، تمایل دارند که تنها باشند و در تنهایی به مشکلات خود فکر کنند.

در مقاله زیر، فروزان بابایی، روانشناس درباره تفاوت ویژگی‌های افراد درونگرا و برونگرا توضیح داده است:

آیا تنهایی طلبی در مردان و زنان متفاوت است؟

واقعیت این است که آن قدر تفاوت بین مردها و زن ها از نظر تنهایی طلبی وجود ندارد که بخواهیم بگوییم که این ویژگی منحصر به زنان و آن ویژگی منحصر به مردان است. در کل خانم‌ها به این دلیل که دو نیم کره مغزشان فعال است، از طریق کلام، مشاهده، گفتگو، بررسی و شنیدن به اطلاعاتی که می خواهند دست پیدا می‌کنند. اما آقایان بیشتر نیم کره چپ مغزشان فعال است و بیشتر از طریق دیدن به نتیجه گیری می رسند.  اما در کل می‌توان گفت که این ویژگی‌ها خیلی شخصی هستند. برونگرایی و درونگرایی هم در این زمینه نقش دارند.

چه طور همسر خود را در شرایطی دعوت به تنهایی کنیم؟

لحن و نحوه بیان در این زمینه خیلی اهمیت دارد. بهتر است که به او بگویید که من خیلی تو را دوست دارم، بودن در کنار تو نهایت لذت در زندگی من است اما احساس می کنم که تو الان نیاز به تنهایی داری. من نمی خواهم که بودن با من باعث شود که تو از علائق خودت دور بشوی.

مشاوره آنلاین روانشناسی

اگر نیاز به مشاوره به یک روانشناس خانواده دارید، همین الان می‌توانید از بهترین مشاوران خانواده مشورت بگیرید

مشاوره با روانشناس خانواده آنلاین

سوالات روانشناسی در خصوص تنهایی

آقای دکتر، من و همسرم ساعت های زیادی کار می کنیم. وقتی به خانه می رسیم هر دو خسته و کوفته هستیم. اصلا فرصتی برای حرف زدن با هم نداریم. این باعث شده که من احساس تنهایی زیاد بکنم. لطفا من را راهنمایی کنید.

این را بدانید که اگر به فرمول 30 دقیقه صحبت مفید در طی 24 ساعت با همسرتان بپردازید، سود مادی و معنوی این کار برای شما بیشتر از نیم ساعت انجام کار بیرون از خانه یا در خانه است. اختصاص این وقت برای صحبت کردن با یکدیگر به نفع خانواده و مجموعه افراد خانواده است. کمترین اثر آن این است که شما و همسرتان هماهنگ با هم عمل می‌کنید و این موضوع اثر هم افزایی دارد. به یاد داشته باشید که ما می گوییم دست خدا با جماعت است. این گفتگوی نیم ساعته در روز باعث همفکری هماهنگی و هم افزایی در زندگی مشترک می‌شود.اتفاقا مهارت گفتگو با همسر و شریک زندگی و حل مشکلات، گفتگو با صبر و تحمل و ملایمت با یکدیگر، مهارت بیشتری نسبت به کار خارج از خانه است.

آقای دکتر، شوهر من هر وقت ناراحت هست، از من فاصله می‌گیرد و می گوید که می خواهم تنها باشم. من خیلی بهش  می گویم که بیا با هم مشکلات و ‌‌ناراحتی‌ها را حل کنیم. اما او می گوید که نمی خواهم تو را ناراحت کنم. من یک کم از این موضوع می ترسم که نکند من را دوست ندارد. لطفا راهنمایی کنید.

بعضی از مشکلات در زندگی مشکلا مشترک هستند که آنها باید به صورت مشترک حل شوند اما ممکن است بعضی از مشکلات را انسان بخواهد با خودش حل کند. مثلا ممکن است همسر شما بخواهد با خودش فکر کند که شغلی که انتخاب کرده درست است یا نه، معامله ای که انجام داده به نفعش بوده یا نه یا… در این شرایط او باید با خودش به تنهایی مشکل را حل کند.

همسر من شغلش طوری هست که سه هفته سر کار هست و یک هفته به خانه بر می‌گردد. این تنهایی خیلی من را اذیت می‌کند. چه کار کنم که بتوانم با آن کنار بیایم؟

بعضی از افراد -که تعداد آنها کم هم نیست- به واسطه شغلشان مجبور هستند که ایام طولانی دور از خانواده باشند. به خودتان یادآوری کنید که همسر شما از نظر فیزیکی از شما دور است اما در عوض فکر و ذهنش پیش شما هست. اصلا به یاد داشته باشید، علت این که او این شغل را انتخاب کرده است، به خاطر شماست. سعی کنید در مدت زمانی که همسرتان پیش شما نیست از نظر روحی و قلبی به هم نزدیک باشید تا بتوانید راحت تر این دوری و تنهایی را سپری کنید.

آقای دکتر، من از بس که از تنها شدن می ترسم، می ترسم که ازدواج کنم. چه کار باید بکنم؟

هر کدام از ما طرحواره هایی در ذهن خود داریم.طرحواره رها شدگی این فرض را در ذهن شخص قطعی ‌‌می‌داند که اگرمن وارد زندگی مشترک با کسی بشوم، او فرد متعهد و ماندگاری نخواهد بود و من هم توانایی به دست آوردن دل او و حفظش را ندارم بنابراین این رابطه قطعا به جدایی منجر می‌شود. این نگاه نادرستی نسبت به زندگی است که باید آن را اصلاح کنید.

آقای دکتر من خیلی می ترسم که ازدواج کنم و یک نفر بخواهد که 24 ساعت کنار هم باشیم. چه طور این مشکل را حل کنم؟

شما باید به دنبال شخصی بگردید که چنین تنهایی را درک کند و نیاز نداشته باشد که همیشه در کنار او باشید. اشخاصی که اعتماد به نفس پایینی دارند دوست دارند که دائم کسی در کنارشان باشد و آنها را تایید کند. اما اگر شما شخص مناسبی را پیدا کنید که به شناخت درستی از شما برسد این مشکل وجود نخواهد داشت.

اگر شما هم در زمینه تنهایی یا تنهایی خواهی در زندگی مشترک نظری دارید، خوشحال خواهیم شد که در بخش نظرات کاربران آن را با ما در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 152

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «تنهایی در زندگی مشترک، چگونه و چه قدر؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *