مصرف داروهای گیاهی در درمان سرطان

سرطان شامل رشد غیرطبیعی برخی از سلول‌ها در بدن است که منجر به تولید توده هایی در اعضای شخص مبتلا به سرطان شده و می‌تواند سبب اثر فشاری بر سلول‌ها و ارگان‌های سالم و دست بازی به ارگان‌های دور دست ( متاستاز ) شود.در این مقاله از مدافون می‌خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا با استفاده از داروهای گیاهی می‌توان سرطان را درمان کرد؟ این مقاله به تایید دکتر محمد درچین متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی، رسیده است.

ما قبلا در مقاله کاملی در مدافون، درباره سرطان و نشانه‌های آن توضیح داده ایم. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم: همه چیز درباره سرطان

در گذشته که داروهای شیمیایی وجود نداشتند از داروهای گیاهی استفاده می شده اما امروزه داروهای شیمایی موثرتری به بازار آمده است که اساس آنها بر مبنای گیاهان دارویی است.

امروزه بر روی گیاهان دارویی تحقیقات زیادی انجام می‌شود که بتوان از آنها، داروی ضدسرطان جدید کشف کرد. در کشور ما هم تحقیقات برای کشف داروهای جدید ضدسرطان از داروهای گیاهی در حال انجام است که البته این کار به ‌سال‌ها تلاش نیاز دارد.

باید بگوییم که متاسفانه در حال حاضر یک گیاه دارویی موثر برای درمان سرطان نداریم. داروهای شیمیایی خوبی در بازار وجود دارد که اثر بخشی آنها در سرطان اثبات ‌شده‌است. بسیاری از این داروها پایه گیاهی دارند مانند:

داروهای گیاهی سرطان

داروی تاکسول (PACLITAXEL)

اساس این دارو که برای درمان سرطان استفاده می‌شود در پوست و برگ درختی به نام تاکسوس یا سرخدار است. با وجود این دارو دیگر نیاز به استفاده از این گیاه نیست چرا که داروی آن در بازار موجود است. این دارو برای درمان برخی سرطان‌ها (مانند سینه، ریه، پروستات، معده و سر و گردن) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 داروهای وین کریستین (Vincristine) ، وین دزین سولفات (VINDESINE SULFATE) و وینورلبین (Vinorelbine)

اساس این داروها گیاهی به نام وینکا (پروانش/ پرویش) است. این گیاه اثرات ضدسرطانی خیلی خوبی دارد. این گیاه به‌طور تصادفی توسط محققان کشف شد و پس از آزمایش بر روی حیوانات وارد بازار شد. مبنای این داروها گیاهی بوده اما به صورت شیمیایی در بازار موجود است. استفاده از خود گیاه برای درمان سرطان، اثری ندارد و باید از دارو برای درمان استفاده کرد. داروی وین کریستین برای درمان انواع مختلف سرطان استفاده می‌شود. این دارو یک داروی شیمی درمانی سرطان است که معمولاً با سایر داروهای شیمی درمانی برای کند کردن یا توقف رشد سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

داروی اتوپوزاید /اتوپوساید (Etoposide) و تنی پوزاید (Teniposide)

این داروها از گیاه پودوفید که در آمریکا و هند وجود دارد ساخته شده اند. این درختان ماده ای به اسم پودوفیدوتوکسین دارد. همان‌طور که قبلا هم گفته شد، اساس این دارو، گیاه است و با مصرف دارو نمی‌توان آن اثربخشی را داشت. داروی اتوپوزاید برای درمان انواعی از سرطان‌ها (مانند سرطان ریه، بیضه، مثانه و …) به کار می‌رود.

در مقاله زیر درباره خواص جینسینگ و سماق توضیح داده ایم. اگر تمایل به مطالعه آن دارید وارد لینک زیر شوید: خواص جینسینگ و سماق

گیاهان موثر بر پیشگیری از سرطان

همان‌طور که گفته شد، تحقیقات بر روی گیاهان دارویی برای بررسی اثر بخشی آنها بر روی سرطان همچنان در حال انجام است. برخی گیاهان وجود دارد که گفته می‌شود بر پیشگیری از سرطان موثر هستند. به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی خوب و سالم در بیماری سرطان، خوب است اما ثابت نشده‌است که بتواند سرطان را درمان کند.

از دیگر داروهای گیاهی موثر در درمان سرطان ، که در مطالعات آکاادمیک دانشگاه های ایران در حال انجام است ، عصاره برگ خرما ، زردچوبه و زیتون است که گروه‌های مختلف پژوهشی ، در حال تحقیق و کارازمایی های بالینی هستند.

به‌طور کل در جوامعی که رژیم غذایی سالم، طبیعی و گیاهی استفاده می‌کنند، ابتلا به سرطان کمتر است. مانند جوامعی که میوه ها، سبزیجات سالم، غذاهای دریایی و… در آنها بیشتر استفاده می‌شود، ابتلا به کنسر کمتر است.موادی مانند چای سبز و گوجه فرنگی نیز از دیگر مواد غذایی هستند که در صورت مصرف بیشتر در جوامع می‌توانند باعث کمتر شدن نرخ ابتلا به سرطان شود.

متخصصان انکولوژی

اگر در خصوص بیماری سرطان، نیاز به مشاوره دارید، در مدافون می‌توانید از بهترین آنکولوژیست های آنلاین مشاوره پزشکی دریافت کنید

مشاوره با پزشکان آنلاین آنکولوژی در مدافون

اگر شما درباره این مقاله نظر و یا پرسشی دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 585

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *