توده های خوش خیم پستان

توده های پستانی در واقع برجستگی هایی در سینه هستند که بافت متفاوتی با اطراف خود دارند. توده های پستانی به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: خوش خیم و بدخیم

توده های خوش خیم: این توده ها گسترش پیدا نمی‌کنند و به سایر ارگان ها حمله نمی‌کنند.

توده های بدخیم: این توده ها قدرت تهاجم دارند. این توده ها این قابلیت را دارند که سایر ارگان ها را درگیر کنند.

ما قبلا در مدافون مقاله ای درباره بدخیمی های سینه توسط پزشکان مدافون منتشر کرده‌ایم. در لینک زیر می‌توانید این مقاله را بخوانید: همه چیز درباره سرطان سینه

نوع دیگری از توده ها وجود دارند که توده های پیش بدخیم هستند.

در این مقاله از مدافون ما به بررسی انواع توده های خوش خیم سینه پرداخته‌ایم. این مقاله به تایید دکتر غزال گلی متخصص زنان، رسیده است.

توده های خوش خیم:

توده های خوش خیم معمولا در افراد جوان تر دیده می‌شوند. شایع‌ترین توده خوش خیم، فیبروآدنوم است. این توده ها معمولا در سن 20 سالگی به وجود می آیند.علت به وجود آمدن این توده ها به‌طور دقیق مشخص نیست اما ارتباط نزدیکی با میزان سطح هورمون‌های بدن دارد. به همین علت در سنین جوانی که هورمون‌های زنانه فعال هستند، بیشتر رخ می‌دهد. این توده ها در سنین بالا و یا بعد از یائسگی معمولا رخ نمی‌دهد.

علائم توده های خوش خیم سینه

ممکن است که توده های خوش خیم پستان هیچ علامتی نداشته باشند. بیشتر خانم‌ها در این سن، چند توده خوش خیم فیبروآدنوم ممکن است داشته باشند. خیلی از موارد هم این توده ها قابل لمس هستند.

توده های غیرسرطانی سینه

چکاپ توده های خوش خیم پستان

در صورت تشخیص توده خوش خیم در سینه تا دو سال لازم است که هر 6 ماه یک بار، بررسی شود تا مطمئن شویم که رشد بارزی نداشته باشد. این بررسی حتی می‌تواند توسط معاینه هم صورت گیرد. بعد از دو سال اگر توده رشدی نداشت، خوش خیمی آن ثابت ‌شده‌است.

جراح آنلاین

در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید به صورت 24 ساعته با بهترین پزشکان متخصص جراحی به صورت آنلاین مشورت کرده و نتایج سونوگرافی، ماموگرافی و ام آر آی خود را با آنها در میان بگذارید:

برو به لیست پزشکان متخصص جراحی

توده های کیستی پستان

کیست های پستان کاملا خوش خیم هستند اما گاهی دارای علائم مشترک با سرطان پستان هستند که تشخیص آن با پزشک متخصص است. اغلب کیست ها طی سیکل قاعدگی دچار تغییراتی می‌شوند. تشخیص کیست، از توده توپر پستان توسط نمونه برداری انجام می‌شود. برای کاهش درد کیست های دردناک یا کیست هایی که علائم معمول را ندارند، تخلیه صورت می‌گیرد.

چهار تا شش هفته پس از تخلیه کامل کیست، جهت بررسی عود یا عدم عود کیست، لازم است معاینه پستان مجددا صورت گیرد.

درباره کیست تخمدان چه می دانید؟ مقاله زیر توسط پزشکان مدافون در این باره تهیه ‌شده‌است:

علائم کیست های پستان

  • شکل کیست های پستان به صورت یک توده صاف، مدور یا بیضی شکل با لبه های مشخص است.
  • کیست های سینه به راحتی حرکت می‌کند و معمولا اما نه همیشه خوش خیم است.
  • وجود ترشح از نوک پستان که ممکن است شفاف زرد یا قهوه ای تیره باشد.
  • درد یا حساسیت پستان
  • تغییرات فیبروکیستیک
دکتر زنان آنلاین

در اپلیکیشن مدافون، در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانید از پزشکان متخصص زنان و زایمان مشاوره آنلاین پزشکی دریافت کنید. برو به لیست پزشکان آنلاین متخصص زنان

تغییرات فیبروکیستیک سینه

این تغییرات بیشتر در سن 20 تا 50 سالگی در زنان رخ می‌دهد و زنان یائسه به ندرت این تغییرات را تجربه می‌کنند.

تغییرات فیبروکیستیک پستان بسیار رایج است، طوری که بیشتر از نصف زنان در طول زندگی خود تغییرات فیبروکیستیک سینه را تجربه می‌کنند. در واقع این تغییرات، یک تغییر طبیعی هورمونی محسوب می‌شود.

تغییرات فیبروکیستیک سینه معمولا علائم خاصی ندارد اما بعضی از خانم‌ها درد و حساسیت به لمس خصوصا در ناحیه فوقانی و خارج از سینه را تجربه می‌کنند.

علائم این تغییرات پیش از عادت ماهانه به بیشترین میزان خود می‌رسد و برای فرد آزاردهنده است.

سوالات رایج درباره توده های سینه

خانم دکتر، من باید از توده های که در سینه دارم نمونه برداری انجام بدم اما شنیده ام که باعث پخش شدن توده و سرطانی شدن آن می‌شود. لطفا من را راهنمایی کنید.

خیر اصلا نگران نباشید. این کار باعث پخش شدن توده نمی‌شود. سوزن های بیوپسی، طوری طراحی شده اند که محفظه آن دارای یک روکش است و بافت برداشته شده با قسمت‌های دیگر هیچ تماسی ندارد. علاوه بر این نمونه برداری نمی‌تواند موجب تغییر ماهیت توده شود.

خانم دکتر من در سونوگرافی مشخص شده که چند توده خوش خیم در سینه دارم، آیا ممکن است که بعدا تبدیل به بدخیم شود؟

خیر، اگر ذات توده خوش خیم است دیگر تبدیل به بدخیم نمی‌شود. اگر دیده می‌شود که افرادی که دارای توده های خوش خیم هستند به بدخیمی مبتلا می‌شوند می‌تواند ناشی از این باشد که در روش های پاراکلینیکی بر اساس شکل و ظاهر توده این تشخیص داده ‌شده‌است اما در واقع توده بدخیم بوده است.

برای من تشخیص توده های خوش خیم پستان داده شده. آیا نیاز به جراحی و یا مراقبت خاصی هست؟ داروهای گیاهی یا شیمیایی اثری دارند؟

در مورد توده های خوش خیم ما تنها کاری که انجام می‌دهیم این هست که اطمینان داشته باشیم که این توده ها خوش خیم هستند. مثلا اگر توده رشد سریعی داشته باشد یعنی در 6 ماه، 20 درصد افزایش سایز پیدا کرد، توصیه می‌شود که خارج شود. درمان دارویی خاصی نیز برای این توده ها وجود ندارد. یعنی داروهایی که در بازار وجود دارد و بعضی داروهای گیاهی اثری ندارند. این توده ها بر اثر هورمون درمانی معمولا بزرگ می‌شوند. اگر هورمون درمانی ضروری باشد مثلا برای درمان نازایی، ادامه دادن آن مشکلی ندارد اما اگر ضروری نباشد، توصیه به قطع هورمون درمانی می‌شود.

من باردار هستم و درسینه چپم یک توده حس می کنم. آیا مربوط به شیردهی هست؟

گرچه اغلب توده هایی که در سینه در دوران بارداری و شیردهی دیده می‌شوند، خوش خیم و مرتبط با شیردهی هستند اما در این دوران سرطان های مهاجمی هم وجود دارند که به شیردهی مربوط نیستند و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

در ویدئوی زیر، دکتر محمد درچین، متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی درباره سرطان سینه در بارداری توضیح داده اند. این مطلب را از دست ندهید:

من 25 ساله و 6 سال است که ازدواج کرده ام. در سینه راستم یک توده 9 میلی متری خوش خیم وجود دارد. آیا لازم است که کاری انجام دهم؟

خیر همان‌طور که گفته شد کار خاصی لازم نیست انجام شود خصوصا به این دلیل که کوچک است مگر اینکه رشد کند و بزرگ شود. همان چکاپ های 6 ماهه سونوگرافی به مدت 2 سال را انجام دهید.

دخترم 18 ساله است و دو کیست در سینه سمت چپ دارد. بعضی وقت ها احساس درد می‌کند. لطفا راهنمایی کنید.

کیست ها اکثرا خوش خیم هستند و جای نگرانی نیست و در سنین باروری این مشکل در اکثر خانم‌ها دیده می‌شود.

مادرم توده خوش خیم در سینه راستش دارد، ماموگرافی و سونوگرافی هم انجام شده و این توده تغییر سایز نداده. دکتر جراح هم گفته است که نیاز به کار خاصی نیست. آیا راهکاری دارد؟

خیر کار خاصی نیاز نیست. همان سونوگرافی 6 ماه یک بار توصیه می‌شود.

خانم 50 ساله ای هستم که توده های پیش سرطانی داشتم که با جراحی برداشتم. دکتر برایم داروی تاموکسیفن تجویز کرد. آیا نیاز به این دارو هست؟

بله در شرایط خاصی این دارو نیاز هست.

آیا سرطان سینه در نوجوانی هم ممکن است رخ دهد؟ در چه سنی امکان ابتلا به سرطان سینه بیشتر است؟

ابتلا به سرطان سینه در سن زیر 20 سال بسیار بسیار نادر است. تا سن 25 سالگی هم بسیار نادر است و بیشتر درسن 40-50 سالگی رخ می‌دهد.

خانم 59 ساله ای هستم که چند وقت است که از سینه هایم خون ترشح می‌شود و درد دارم اما در سونوگرافی و ماموگرافی توده ای مشاهده نشده‌است. لطفا من را راهنمایی کنید.

ابتدا باید مطمئن شوید که ترشحات خونی هستند یعنی با یک دستمال کاغذی سفید ترشحات را بررسی کنید. اگر سبزتیره یا سیاه رنگ باشد، مشکلی ندارد. اما ترشحات خونی همیشه نیاز به بررسی بیشتر دارد. خوب است که MRI انجام شود و از مصرف داروهای ضدلخته مانند آنتی کواگولان مطمئن شوید. به هر حال حتما پی گیری را ادامه دهید. شاید حتی جراحی هم نیاز باشد.

آیا بعد از برداشتن توده خوش خیم نیاز به پرتودرمانی هست؟

در موارد خوش خیم شیمی درمانی به هیچ وجه نداریم. در مواردی که شروع سرطان هست، پرتو درمانی انجام می‌شود. بعضی توده های عودکننده یا بدخیم ممکن است به رادیوتراپی نیاز داشته باشد. توده های واضحا خوش خیم، به هیچ عنوان به رادیوتراپی نیاز ندارد.

آیا کسی که در معرض فیبروم رحم قرار دارد می‌تواند بیشتر در معرض کیست های رحم باشد؟

خیر این دو مورد به هم ارتباطی ندارند.

آیا بزرگ بودن سینه ها می‌تواند باعث ایجاد کیست بشود؟

خیر کیست به اندازه سینه مرتبط نیست.

خواهر من توده ای در سینه چپش داشت که جراحی کرد اما بعضی مواقع خیلی درد دارد. علت چیست؟

این دردها همان‌طور که گفته شد در سنین باروری در بسیاری از موارد دیده می‌شود و جای نگرانی ندارد.

وقتی توده بدخیم است بهترین زمان برای برداشتن توده چه زمانی است؟

به توده های بدخیم باید زود رسیدگی کرد. معمولا توده های بدخیم حداقل چند ماهی هست که وجود دارند. اما در عرض یک تا دو هفته لازم است که جراحی انجام شود. گاهی حتی در مرحله اول لازم است که بیمار شیمی درمانی را شروع کند و بعد  جراحی شود. منظور ما این است که در دو هفته اول، درمان آغاز شود.

اگر شما هم درباره توده های خوش خیم سینه سوالی دارید، می‌توانید در بخش نظرات، سوال خود را بپرسید. سعی می کنیم تا حد امکان سوالات شما را از پزشکان آنلاین مدافون بپرسیم.

دکتر آنلاین پزشک آنلاین

در مدافون مجموعه ای از بهترین پزشکان به صورت آنلاین پاسخگوی سوالات پزشکی شما در همه تخصص ها هستند. از طریق لینک زیر، با پزشکان آنلاین مدافون آشنا شوید:دکترهای آنلاین مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1589

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *