تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی

در این مقاله از مدافون دکتر سجاد اصل فلاح پزشک عمومی مدافون درباره روزه داری و تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی بدن توضیح داده اند. پس تا انتها این مقاله را مطالعه نمایید. تحقیقات نشان داده است روزه داری به صورت کلی فواید و مزایای بسیاری دارد.

تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی

تاثیر روزه داری بر ارگان های مختلف بدن

روزه داری می‌تواند بر ارگان ها و اعضای زیادی از بدن مانند: مغز، کبد، قلب، عضلات و کلیه ها تاثیر بگذارد.

تاثیر روزه داری بر مغز

روزه داری بر مغز ما انسان‌ها تاثیرات بسیار خوبی دارد. از جمله تاثیرات آن می‌توان به: به تاخیر انداختن یا بهبود بیماری‌های شناختی مثل فراموشی و آلزایمر اشاره کرد.

تاثیر روزه داری بر قند خون

از طرفی روزه داری می‌تواند باعث افزایش حساسیت به انسولین در ارگان هایی مثل: کبد و عضلات گردد و از طرفی این تاثیر افزایش حساسیت به انسولین می‌تواند باعث کاهش میزان قند خون گردد.

پیشنهاد مطالعه | آیا دیابتی ها می‌توانند روزه بگیرند؟

تاثیر روزه داری بر فشار خون

همچنین روزه داری می‌تواند بر سیستم قلب و عروق ما تاثیر بگذارد و باعث کاهش میزان فشار خون شود. کاهش میزان ضربان قلب در حالت استراحت نیز از دیگر فواید روزه داری بر قلب می‌باشد.

تاثیر روزه داری بر کاهش التهاب

یکی دیگر از تاثیرات اصلی و مهم روزه داری، کاهش چربی شکمی می‌باشد. کاهش چربی شکمی می‌تواند باعث کاهش میزان التهاب در بدن انسان شود. از طرفی خود روزه داری می‌تواند باعث کاهش التهاب و کاهش پروتئین‌های فاز حاد مثل سی.آر. پی و همچنین کاهش سایتوکاین های التهابی مثل اینترلوکین ۱، اینترلوکین 6 و TNF-α گردد. از این رو روزه داری می‌تواند میزان التهاب را در بدن کاهش دهد.

تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی بدن

جالب است بدانید که روزه داری تاثیر بسیار عمده ای بر سیستم ایمنی بدن انسان می گذارد. در شرایط پاندمی کرونا ضعیف شدن و یا تقویت سیستم ایمنی بدن برای ما اهمیت بسیاری دارد. همان‌طور که می دانید ویروس کووید 19 مثل: ویروس سارس و مرس از خانواده کرونا ویروس ها می‌باشد. چیزی که حائز اهمیت است این است که پس از ورود کووید19 به بدن انسان، علت اصلی مرگ و انسانی، واکنش های التهابی است که به دنبال این ویروس در بدن ایجاد می‌شود. یا به عبارتی آن ویروس باعث شروع یک آبشار واکنشی و آبشار التهابی به واسطه اینترلوکین ۱، اینترلوکین 6 و TNF-α و خیلی از اینترلوکین های دیگر در بدن می‌شود.

* به این نکته توجه کنید که با تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک ویتامین هایی مثل: ویتامین c ، زینک، ویتامین دی و … تا حدودی می‌توانید از ایجاد آبشارهای التهابی در بدن جلوگیری کنید.

پیشنهاد مطالعه | آیا مبتلایان کرونا می‌توانند روزه بگیرند؟

تاثیر روزه داری بر سیستم ایمنی

اگر یک فرد به مدت سه روز روزه داشته باشد، این روزه داری باعث می‌شود که سیستم ایمنی بدن شروع به ساخت سلول‌های جدید و ترمیم خود نماید، که همین امر موجب می‌شود که سیستم ایمنی بدن انسان به یک سیستم ایمنی تازه و رفرش شده تبدیل شود و در مقابله با ویروس ها و باکتری‌های جدید، پاسخ ایمنی قوی تری داشته باشد.

از این نظر روزه داری باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در کنار این موضوع که روزه داری باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، لازم به ذکر است که روزه داری باعث کاهش فاکتورهای التهابی بدن نیز گردد. همین امر موجب می‌شود که آن آبشار التهابی که در جریان ویروس هایی مانند کووید و سارس فعال می‌شوند، فعال نگردند و یا با شدت کمتری فعالیت کنند.

نتیجه

پس می‌توان این گونه نتیجه گرفت که روزه داری در بلند مدت می‌تواند باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری و کاهش شور و هیجان آبشارهای التهابی بدن گردد.

*البته لازم به ذکر است که تمامی موارد فوق در افرادی با سیستم ایمنی سالم قابل تایید می‌باشد و افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند و یا از داروهای سرکوب کننده نقص ایمنی استفاده می‌کنند، بهتر است بسته به شرایط جسمی خود، با پزشک مشورت نموده و دستورات لازم پزشک را اجرائی نمایند. دکتر آنلاین مدافون می‌تواند در تمام ساعات شبانه روز به شما مشاوره پزشکی داده و سوال پزشکی شما را پاسخ دهد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3656

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *