آیا مبتلایان کرونا می توانند روزه بگیرند؟

از آنجایی که کرونا هر روزه تعداد زیادی از افراد را به خود درگیر می‌کند، با سوالات بسیاری از شما عزیزان مواجه شده‌ایم.

آیا افراد مبتلا به کرونا می‌توانند روزه بگیرند؟

آیا بیماران کرونایی با علائم خفیف می‌توانند روزه بگیرند؟

آیا مبتلایان بهبود یافته از کرونا در ماه رمضان می‌توانند روزه بگیرند؟

آیا روزه داری امکان ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟

روزه در کرونا

برای دریافت پاسخ تمامی این سوالات، ادامه این مقاله از مدافون را مطالعه کنید.

با توجه به سوالات شما عزیزان درباره همزمانی ماه مبارک رمضان با پیک چهارم کرونا، برآن شدیم تا مقاله ای جامع و کامل درباره روزه گرفتن بیماران مبتلا به کرونا برای شما عزیزان بنویسیم. همراه مدافون باشید.

آیا روزه داری امکان ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟

با توجه به تحقیقات صورت گرفته ، تا به حال هیچ مقاله ای درباره افزایش احتمال ابتلا به کرونا در هنگام روزه داری به ثبت نرسیده است. از این رو روزه گرفتن در دوران پاندمی کرونا مشکلی در افراد فاقد بیماری‌های خاص و زمینه ای ایجاد نخواهد کرد و این افراد می‌توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی (زدن ماسک و ضدعفونی دست ها) اقدام به روزه داری نمایند.

چه افرادی در دوران کرونا روزه نگیرند؟

  • افراد دارای سوء تغذیه
  • بیمارهای قلبی
  • افراد دیابتی
  • افراد مبتلا به سرطان
  • بیمارهای ریوی و یا کلیوی
  • افراد بالای 65 سال

به گفته پزشکان روزه داری باعث ترشح هورمون کورتیزول (هورمون ترشح شده به هنگام استرس) در افراد می‌گردد. این هورمون تا حد زیادی باعث کاهش سیستم ایمنی در بدن شده و از این رو روزه داری در افراد فوق (افراد دارای بیماری‌های زمینه ای)، احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می هد.

آیا افراد مبتلا به کرونا می‌توانند روزه بگیرند؟

به گفته پزشکان افراد مبتلا به کرونا در طول مدت بیماری خود باید استراحت کامل داشته و از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری نمایند. کم آبی در بدن افراد مبتلا به covid19 (به دلیل تب و ضعف بالای بدنی) عوارض و علائم بیماری را افزایش می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود این افراد برای بهبود بیماری خود مایعات فراوان را در رژیم غذایی خود بگنجانند. از آنجایی که مبتلایان کووید19 برای بهبود کامل بیماری خود نیاز به مایع درمانی و مصرف به موقع دارو دارند، نمی‌توانند روزه بگیرند.

 

آیا بیماران کرونایی با علائم خفیف می‌توانند روزه بگیرند؟

علائم کرونا در افراد مختلف بسیار متفاوت است. این علائم ممکن است بسیار شدید و یا خفیف باشد. گاهی این علائم به اندازه ای خفیف هستند که بیمار، متوجه بیماری خود نمی‌شود. عموما 80 درصد بیماران مبتلا به کرونا، در این دسته قرار دارند. به گفته متخصصان عفونی چنانچه علائم بیماری در بیماران مبتلا به کووید 19 کم باشد، تحت نظر پزشک و با بررسی شرایط بالینی، می‌توانند روزه بگیرند.

آیا مبتلایان بهبود یافته از کرونا در ماه رمضان می‌توانند روزه بگیرند؟

بهبود یافتگان کرونا 2 الی 4 هفته پس از بیماری، در صورت عدم مشاهده علائم بیماری و اجازه پزشک معالج، می‌توانند روزه بگیرند.

اگر بیمار به نوع شدید کرونا مبتلا بوده و هنوز علائمی مانند ضعف و بی حالی را تجربه می‌کند، به هیچ عنوان نباید در ماه رمضان اقدام به روزه داری نمایند. زیرا همان‌طور که می‌دانیم بیماری کرونا منجر به تحلیل سیستم ایمنی بدن می‌شود و از این رو کم آبی و گرسنگی ناشی از روزه گرفتن می‌تواند آسیب های بسیاری به این افراد وارد نمایند.

اما اگر بیمار به نوع خفیف کرونا مبتلا بوده و هم اکنون هیچ یک از علائم بیماری را در خود مشاهده نمی‌کند، با مشورت پزشک معالج خود، می‌تواند اقدام به روزه داری نماید.

در صورتی که درگیر بیماری کرونا هستید، می‌توانید از بهترین پزشکان کرونا به صورت آنلاین مشاوره دریافت کنید.

منبع: دکتر سارا نجفی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.8 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 186

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *