11 راه ساده برای کم کردن استرس و اضطراب

همه ما در زندگی، کم یا زیاد درگیر استرس هستیم. گاهی اوقات شرایطی در زندگی پیش می‌آید که استرس زا و نگران کننده است. در این مقاله پریسا سبزواری، کارشناس ارشد روانشناسی راه‌هایی برای تعدیل استرس به شما معرفی کرده است. به یاد داشته باشید که این راه‌ها برای کم کردن استرس‌های روزمره و عادی هستند و در شرایطی که شخص دیگر قادر به انجام امور روزمره نیست، نیاز به مشاوره با یک روانشناس یا روانپزشک است:

فعالیت بدنی داشته باشید.

تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می‌تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید یا تناسب اندام ندارید، ورزش همچنان می‌تواند استرس را کاهش دهد.

فعالیت بدنی می‌تواند اندورفین و سایر مواد شیمیایی عصبی طبیعی را که ایجاد کننده حال خوب است، افزایش دهد. ورزش همچنین می‌تواند ذهن را بر روی حرکات بدن متمرکز و از موضوع نگران کننده دور کند. پیاده‌روی، آهسته دویدن، باغبانی، نظافت منزل، دوچرخه سواری، شنا، وزنه برداری یا هر چیز دیگری که موجب حرکت شود، این نقش را دارد.

کاهش استرس

غذاهای سالم بخورید.

داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است. سعی کنید از انواع میوه ها و سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید. آب کافی بنوشید.

از عادت‌های بد دوری کنید.

برخی از افراد ممکن است با مصرف بیش از حد کافئین یا الکل، سیگار کشیدن، خوردن زیاد دارو یا استفاده از مواد مخدر و حتی غذا خوردن و خوابیدن زیاد با استرس مقابله کنند. این عادات می‌تواند به سلامت آسیب بزنند. از آنها دوری کنید.

مدیتیشن و یوگا را جدی بگیرید.

یوگا با مجموعه ای از وضعیت ها و تمرینات تنفسی کنترل شده، یک کاهش دهنده استرس محبوب است. یوگا رشته های جسمی و ذهنی را گرد هم می‌آورد که می‌تواند موجب آرامش جسم و ذهن شود. اگر می‌توانید در یک کلاس یوگا ثبت نام کنید تا به مدیریت استرس شما کمک کند

در طول مدیتیشن، توجه خود را متمرکز می‌کنید و جریان افکار درهم ریخته ای را که ممکن است ذهن شما را شلوغ کرده و باعث استرس شوند، خاموش می‌کنید. مدیتیشن می‌تواند حس آرامش، صلح و تعادل را القا کند که می‌تواند هم به سلامت روانی و هم به سلامت بدن کمک کند.

بیشتر بخندید.

حس شوخ طبعی نمی‌تواند همه بیماری‌ها را درمان کند، اما می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، حتی اگر مجبور هستید که یک خنده ساختگی بکنید، باز هم خوب است. خنده بار ذهنی شما را کم می‌کند و باعث تغییرات فیزیکی مثبت در بدن می‌شود. پس چند جوک بخوانید، چند جوک بگویید، یک کمدی تماشا کنید یا با دوستان بامزه خود معاشرت کنید. یا یوگای خنده را امتحان کنید.

همین الان در مدافون می‌توانید با بهترین روانشناسان کشور مشاوره آنلاین و تلفنی در خصوص استرس داشته باشید:برو به لیست روانشناسان مدافون

روابط اجتماعی داشته باشید.

خیلی از ما وقتی استرس داریم و عصبانی هستیم، دوست داریم که تنها و منزوی باشیم. سعی کنید که بر این حس غلبه کنید و با خانواده و دوستان تماس بگیرید و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید.

تماس اجتماعی یک تسکین دهنده خوب استرس است زیرا می‌تواند حواس پرتی ایجاد کند. معاشرت با دوستان و خانواده کمک می‌کند فراز و نشیب های زندگی را تحمل کنید. یکی از دوستان خود را به یک چای دعوت کنید. به یکی از پیغام دهید. حتی از دوستان و اقوام نزدیکتان کمک و حمایت بخواهید .

اگر فرصت دارید، عضو یک گروه خیریه شوید و با کمک کردن به دیگران به خودتان هم کمک کنید.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله درباره علل مختلف استرس در محیط کار توضیح داده‌ایم. مطالعه آن را از دست ندهید.

از بله یا نه گفتن نترسید.

بله گفتن، ممکن است راهی آسان برای حفظ صلح، جلوگیری از درگیری و انجام درست کار به نظر برسد. اما در واقع ممکن است باعث درگیری درونی شما شود زیرا نیازهای شما و خانواده‌تان در درجه دوم قرار می‌گیرد، که می‌تواند منجر به استرس، عصبانیت، رنجش و حتی میل به انتقام شود. پس هر جا که لازم است نه بگویید و روی آن نه بمانید.

خواب مناسب داشته باشید.

استرس می‌تواند باعث ایجاد مشکل خواب شود. وقتی کارهای زیادی برای انجام دادن داشته باشید ممکن است دچار اختلال در خوابیدن شوید. این اختلال ممکن است به شکل پر خوابی، کم‌خوابی یا بد خوابی خود را نشان دهد. حتما سعی کنید زمان خواب خود را در یک بازه ی یکسان نگه دارید و قبل خواب ریلکسیشن داشته باشید.  

کیفیت و میزان خواب ما بر خلق و خو، سطح انرژی، تمرکز و عملکرد کلی مان تأثیر می گذارد. اگر مشکلات خواب دارید، شاید راه‌هایی که در این مقاله معرفی ‌شده‌است بتواند به کمک شما بیاید:راه‌هایی برای غلبه بر مشکلات خواب

خاطرات خود را ثبت کنید.

نوشتن افکار و احساسات خود می‌تواند رهایی خوبی برای احساسات فروخورده باشد. به این فکر نکنید که چه چیزی بنویسید – فقط بگذارید این اتفاق بیفتد. هر چه به ذهنتان می‌رسد بنویسید. هیچ کس دیگری نیازی به خواندن آن ندارد، بنابراین به دستور زبان یا املای آن توجه نکنید.

فقط اجازه دهید افکارتان روی کاغذ یا صفحه کامپیوتر جریان یابد. پس از پایان کار، می‌توانید آنچه را که نوشته اید از بین ببرید یا آن را ذخیره کنید تا بعداً در مورد آن فکر کنید.

موسیقی گوش دهید.

گوش دادن یا نواختن موسیقی یک تسکین دهنده خوب استرس است زیرا می‌تواند باعث حواس پرتی ذهنی شود، تنش عضلانی را کاهش دهد و هورمون‌های استرس را کاهش دهد. صدا را افزایش دهید و اجازه دهید ذهن شما جذب موسیقی شود.

همین الان در مدافون می‌توانید از بهترین روانشناسان آنلاین فردی، در خصوص استرس خود مشاوره بگیرید:

از نور آبی استفاده کنید.

نور آبی برای رهایی از استرس معجزه می‌کند

محققان دانشگاه گرانادا واقع در اسپانیا دریافتند قرار گرفتن در معرض نور آبی پس از تجربه فشارهای روانی، موجب تسریع رهایی از استرس و بازیابی آرامش می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 85

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *