خام‌خواری، مفید یا مضر

خام خواری چیست؟

 در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فراورده‌های آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمی‌شود، خام گیاهخواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری می‌کنند و آن‌ها را به کار نمی‌برند، غذا‌های آن‌ها شامل انواع میوه جات، سبزیجات یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانه‌ها از قبیل: جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای و غیره‌ است که به صورت خام و طبیعی مصرف می‌کنند که می‌توان آن‌ها را به صورت غذا‌های ترکیبی درآورد و مورد مصرف قرار داد.

خام‌خواری، مفید یا مضر

آیا خام خواری از نظر کارشناسان تغذیه تایید می‌شود؟

کارشناسان تغذیه معتقدند هرچند خام‌خواری در برخی از مواد غذایی فوایدی به همراه دارد، اما نمی‌توان این موضوع را به همه مواد غذایی تعمیم داد، همچنین نباید رژیم غذایی خام‌خواری را به‌طور مطلق انتخاب کرد.

انسان‌ها برای حفظ و یا بازگرداندن سلامت بدن خود از رژیم‌های مختلف غذایی استفاده می‌کنند که گیاه‌خواری و خام‌خواری دو نوع از این رژیم‌ها است، البته این روش فقط به دوران ما بر نمی‌گردد بلکه ابوریحان بیرونی نیز از آن نام برده است.

مزایای خام خواری

 خام‌خواری در برخی از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزها و دانه‌ها بسیار مفید است و این کار می‌تواند سلامتی افراد را به همراه داشته باشد اما مصرف برخی از اقلام مواد غذایی به صورت خام توصیه نمی‌شود.

هدف اصلی خام‌خواری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. تخلیه و تطهیر بدن: یکی از مفاهیم اصلی خام‌خواری این است که بدن را از سموم و مواد مضر تطهیر کرده و عوارض منفی مواد شیمیایی مصرفی و مواد افزودنی را کاهش دهد.
  2. افزایش انرژی: پیروان خام‌خواری معتقدند که مصرف مواد غذایی تازه و خام می‌تواند انرژی بیشتری را فراهم کرده و بدن را پاکسازی کند.
  3. افزایش ویتامین‌ها و مواد مغذی: خام‌خواران اغلب تاکید دارند که مصرف مواد غذایی تازه و خام به ارائه ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتر به بدن کمک می‌کند.

کارشناسان تغذیه اعلام کردند خام‌خواری رژیم غذایی سختی است و هیچکس در طولانی مدت نتواسته آنرا ادامه دهد تا عوارض آن به صورت دقیق مشخص شود، به همین دلیل تاکنون مطالعه‌ای در این مورد انجام نگرفته تا براساس آن مشخص شود که این کار در بلند مدت بدون ضرر است.

معایب خام خواری

طبع انسان طوری است که برخی از غذاها را باید به صورت خام و برخی دیگر را به صورت پخته مصرف کند. خام‌خواری برای برخی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود، در مواردی که خام‌خواری سبب شود تا ترکیباب اصلی مواد غذایی گیاهی و حیوانی به مصرف کننده برسد، بسیار مطلوب خواهد بود در مواردی عواملی مانند حرارت، دود یا اکسیژن خاصیت مواد غذایی را از بین می‌برند که در این مورد خام خواری مفید است.

مصرف خام برخی از غذاها به دلیل آلودگی‌های میکروبی و ویروسی، بسیار مضر بوده و باید به شدت از آنها پرهیز کرد. به عنوان مثال هرچند شیر یک ماده غذایی بسیار مفید است اما خام‌خواری آن ممکن است فرد را به ویرویس تب مالت مبتلا کند، لذا نباید در اینگونه موارد خام‌خواری صورت گیرد.

آیا خام خواری توصیه می‌شود؟

خام گیاه خواری مطلق اصلاً توصیه نمی‌شود

 خام گیاه‌خواری نمی‌تواند به صورت کامل نیازهای تغذیه‌ای افراد را برآورده کند، در واقع دستگاه گوارش طوری طراحی شده که برخی مواد غذایی باید پخته مصرف شود. در برخی موارد مانند میوه‌ها، سبزیجات و مغزها لازم است به صورت خام مصرف شوند و این‌گونه خام خواری‌ها باید در رژیم غذایی ما در نظر گرفته شود.

ما ایرانی‌ها در رژیم غذایی خود، غذا را بیش از حد حرارت می‌دهیم که این کار می‌تواند ارزش غذایی را پایین آورده و به انسان صدماتی وارد کند که باید از این کار خودداری شود.

خام گیاه‌خواری مطلق فرد را دچار آسیب‌هایی می‌کند، کسانی که خام گیاه خوارند دچار کمبود ویتامین b۱۲ هستند و معمولاً آنان با کمبود برخی ریزمغذی‌ها نیز روبرو می‌شوند.گیاه‌خواری مطلق انسان را دچار کمبود یک سری از مواد مغذی می‌کند.

پرسش های کاربران

آیا خام‌گیاهخواری مطلق مورد تایید علم تغذیه است؟

     علم تغذیه به‌‌هیچ‌وجه خام‌گیاهخواری را تایید نمی‌کند. اولا خام‌گیاهخواری یا گیاهخواری تکنیکی است که باید یاد گرفته شود و بدون دانش نمی‌توان از آن تبعیت کرد. گرچه بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با گیاهخواری درمان کرد ولی بعضی از گیاهان به‌طور طبیعی حاوی سمومی هستند که طی پختن از بین می‌روند.

مثلا جوانه سیب زمینی یا ‌‌لکه‌های سبز روی آن، حاوی سم سولانین خواهد بود. سولانین سم بسیار خطرناکی است که در گوجه‌فرنگی‌های کال و سبزرنگ هم وجود دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود از مصرف گوجه‌های سبز و کال بپرهیزید. همچنین در بعضی از ترکیبات و حبوبات خام هم مواد مضری وجود دارد که نباید مصرف شود. به‌عنوان مثال در سویا، ماده‌ای به نام آنتی‌تریپسین وجود دارد که جلوی جذب پروتئین‌‌ها را می‌گیرد، در حالی که وقتی این مواد پخته می‌شوند ترکیبات زیانبار آنها از بین می‌رود و به این ترتیب مصرفشان مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد.

همین الان از متخصص تغذیه آنلاین رژیم غذایی مناسب خودت رو بگیر! کم هزینه و آنلاین

 

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *