انواع کهیر، علائم و علل

کهیر یک ضایعه پوستی آلرژیک بسیار شایع است. این عارضه واگیردار نیست و بر روی سطح پوست دیده می‌شود. تحقیقات نشان داده است که 20 درصد جامعه حداقل یک بار به کهیر مبتلا شده اند. ضایعه پوستی کهیر به صورت یک ضایعه با شکل و اندازه متفاوت و بستر قرمز رنگ و متورم خودش را نشان می‌دهد. تشخیص کهیر معمولا نیازی به نمونه برداری ندارد. ویژگی اصلی کهیر این است که

  • جای آن تغییر می‌کند
  • وقتی محو می‌شوند، هیچ اثری از خود به جا نمی گذارند.

این مقاله به تایید دکتر میلاد دودانگه رسیده است.

کهیرها زمینه آلرژیک دارند. بعضی از آنها بر اثر حساسیت غذایی یا حساسیت به فصل یا گیاه خاصی به وجود می‌آید. کهیر از نظر زمان بندی به دو نوع حاد و مزمن تقسیم می‌شود:

پزشکان متخصص پوست و مو

اگر برای درمان کهیر نیاز به مشاوره با پزشک متخصص پوست و مو دارید، همین الان می‌توانید در مدافون از بهترین پزشکان کشور، مشاوره دریافت کنید.

مشاوره با دکتر آنلاین پوست و مو

کهیر حاد

کهیرهای حاد بعد از تمام شدن دوره شان یا از بین رفتن عامل حساسیت زا، از بین می روند ولی کهیرهای مزمن روی پوست باقی می مانند. این کهیرها تا 6 هفته می‌تواند ادامه دار باشند ولی معمولا ظرف چند روز نهایتا یک تا دو هفته، به صورت خود به خود و حتی بدون درمان محو می‌شوند.

کهیر مزمن

کهیر مزمن بیش از 6 هفته ادامه دار است و مرتب عود می‌کند. این کهیر، ممکن است چند سال طول بکشد. در 50 درصد موارد این کهیرها بعد از یک سال از بین می روند. کهیرهای مزمن در بسیاری از موارد، بر اثر این موارد به وجود می آیند:

کهیر پوستی
  • بیماری‌های کبدی
  • تیروئید
  • انواع عفونت روده یا مجاری ادراری

کهیرهای مزمن، به خودی خود باعث مشکل پوستی چندان بدی نمی‌شود اما اگر خارش داشته باشند، در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می‌کنند.

درباره اگزمای پوستی چه می دانید؟ دکتر بنفشه تمیزی فر، در مقاله زیر به‌طور مفصل درباره اگزما توضیح داده است. همه چیز درباره اگزما

مدت زمان باقی ماندن کهیر بر روی پوست

همان‌طور که گفته شد کهیر معمولا بعد از چند روز نهایتا یک تا دو هفته کاملا از بین می رود. اگر کهیر تا 6 هفته از بین برود حاد نامیده می‌شود. اما اگر کهیر ماندگار شد، از نوع مزمن است و نشاندهنده یک بیماری خاص در بدن. کهیر مزمن حتی می‌تواند تا یک سال باقی بماند.

انواع کهیر و بیماری‌های کهیر مانند

علاوه بر کهیر آلرژیک بیماری‌های و عارضه های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند نشان های کهیر مانند داشته باشد:

آنافیلاکسی

یکی از بیماری‌هایی که با کهیر در بدن همراه است و علائم خفیفی دارد آنافیلاکس است که در صورت بروز علائم زیر به همراه کهیر لازم است سریعا به پزشک مراجعه شود:

  • تنگی نفس
  • احساس گرفتگی مجاری تنفسی
  • سرفه های متعدد
  • افت فشار خون
  • دردهای شدید شکم
  • اسهال شدید

آنافیلاکسی در واقع شدیدترین نوع آلرژی و عارضه ای نادر است. سیستم ایمنی بدن به صورتی است که در پاسخ به آلرژن ها (مواد خارجی) که به بدن وارد می‌شود، پاسخ های ایمنی از خود نشان می‌دهد. اگر این واکنش بدن شدید باشد، در واقع واکنش آنافیلاکسی نامیده می‌شود. این بیماری تهدیدکننده جان است.

آنافیلاکسی می‌تواند بر اثر عوامل زیر به وجود آید:

  • تزریق دارو
  • مصرف دارو
  • گزش حشرات
  • استرس‌ها (استرس عامل بروز کهیر نیست اما می‌تواند کهیر به‌خصوص از نوع مزمن را تشدید کند.)
  • کم‌خوابی
  • عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی

آنژیو ادم

آنژیو ادم یکی دیگر از بیماری‌های کهیر مانند است. اگر ورمی که در کهیر در سطح پوست اتفاق می‌افتد عمقی تر باشد، می‌تواند نشاندهنده آنژیو ادم باشد که در این صورت باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.چرا که این ورم می‌تواند به مجاری تنفسی فوقانی نیز منتقل و تهدید کننده باشد.

درباره قارچ‌های پوستی، شکل و ظاهر آنها چه می دانید؟ در مقاله زیر از دکتر سجاد اصل فلاح با قارچ پوست و ناخن بیشتر آشنا شوید بیشتر درباره قارچ پوست و ناخن

واسکولیت

واسکولیت در واقع التهاب هایی در جداره عروق هستند که علائم پوستی کهیر مانند معمولا با عمق بیشتر ایجاد می‌کند. تقاوت کهیر و واسکولیت در این موارد است:

  • کهیر بیش از 24 ساعت در یک جا باقی نمی ماند و جایش را عوض می‌کند در حالی که در واسکولیت، علائم ممکن است بیش از 24 ساعت در یک جا باقی بماند.
  • در کهیر بیشتر احساس خارش وجود دارد اما در واسکولیت احساس سوزش
  • لمس ضایعه کهیر مانند واسکولیت دردناک است
  • کهیر آلرژیک پس از محو شدن اثری از خودش به جا نمی گذارد اما در واسکولیت، پررنگی پوست دیده می‌شود.
  • در موارد مشکوک به واسکولیت از نمونه برداری در اطراف کهیر استفاده می‌شود.

در مدافون می‌توانید با فوق تخصص آلرژی در زمینه موارد حساسیت زا مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید فوق تخصص های آلرژی در مدافون

ماستوسیتوزیس

این بیماری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که به کهیر شباهت زیادی دارد. در بدن ما سلول‌هایی به نام ماست سل وجود دارد که در واقع بخشی از سیستم ایمنی هستند. این سلول‌ها به ترشح آنتی بادی در بدن می پردازند. در بیماری ماستوسیتوزیس، این سلول‌ها به بافت‌های مختلف بدن می روند. در شکل محدود ماست سل ها فقط در سطح پوست هستند و در سطوح سیستمیک در کل بدن حتی تا مغز استخوان هم نفوذ پیدا می‌کند.

این بیماری معمولا در کودکان کم سن و سال محدود به پوست است؛ ولی در بالغین، به‌طور معمول، سیستمیک می‌باشد. این ضایعات بیشتر شبیه به رنگ قهوه ای هستند.

کهیر سرد

کهیرهای سرد یا cold کهیرهایی از نوع مزمن هستند که بیمار در فصول سرد و زمستان، تماس با هوای سرد یا شنا در آب سرد، مصرف غذا یا نوشیدنی‌های سرد، ایجاد می‌شود. در بیماران مستعد به این کهیر، حتی تزریق سرم سرد یا عمل جراحی هم می‌تواند موجب کهیر شود. این کهیرها از نظر شکل و ظاهر شبیه به کهیرهای آلرژیک هستند و تفاوت آنها در مزمن بودنشان است. این کهیر بیشتر در خانم‌ها دیده می‌شود.

افرادی که دچار این نوع کهیر می‌شوند باید قبل از عمل جراحی پزشک خود را مطلع سازند.

این نوع کهیر از طریق شرح حال گرفتن از شخص مشخص می‌شود. شخص ممکن است علائمی مانند قرمزی پوست در هوای سرد یا قرمز شدن پوست (مثلا ساعدی که روی آن کهیر نباشد) در 4 دقیقه مواجهه با یخ را داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه | درباره کهیر در کودکان چه می‌دانید؟

درمان کهیر

درمان اصلی کهیر، پرهیز از آلرژن (ماده حساسیت زایی) است که باعث آلرژی ‌شده‌است. از آنجایی که معمولا کهیر با خارش همراه است، از آنتی هیستامین غیرخواب آور برای بیمار، درمان شروع می‌شود. در هر محله بر اساس پاسخ بیمار، به خط های بعدی درمان می رویم. در مراحل بعدی اگر بیمار به درمان جواب ندهد از هیستامین های خواب آور و یا دوز بالاتر استفاده می‌شود.

اگر هیچ کدام از اینها جواب ندهد، از روش ایمونوتراپی استفاده می‌شود. در عارضه کهیر سرد این روش به خوبی جواب می‌دهد.

دکتر آنلاین پزشک آنلاین

در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز با بهترین پزشکان متخصص در همه رشته ها مشورت کنید

مشاوره با پزشک آنلاین در مدافون

اگر شما هم در زمینه کهیر یا همان urticaria تجربه ای دارید آن را با ما در میان بگذارید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 156

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

3 دیدگاه دربارهٔ «انواع کهیر، علائم و علل»

  1. سلام دختر من ۲/۵ سالش از پریروز کهیر زده خیلی شدید‌ دکتر هم بردیم‌امپول زدن ی مقدار خوب شد ولی از شبش دوباره بدتر شده و اینکه قسمت ران و بعضی از قسمت ها که کهیر برطرف شده کبود شده صورتش ورم کرده خیلی نگرانم همه جای بدنش کهیر صب هم که میگفت پشتم درد میکنه همش گریه میکرد علتش چی میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *