چرا همسر من کنترل گر است؟ با او چه طور رفتار کنم؟

بعضی از زوجین نمی‌توانند بپذیرند که همسرشان افکار، اعتقادات و علایق خود را دارد و می‌خواهند که همسرشان همان‌طور فکر و عمل کنند که آنها دوست دارند. زن و شوهرهای کنترل گر، آزادی را از همسران خود سلب می‌کنند. ما باید بپذیریم که همسرمان یک فرد مستقل، صاحب اندیشه و احساس است. 

همسران کنترل گر وقتی که دوست ندارند همسرشان با شخص خاصی رفت و آمد داشته باشد، از انواع روش‌ها برای تاثیرگذاری استفاده می‌کنند. این همسران ممکن است رابطه با خانواده همسر را محدود کنند یا از هر کاری که همسرشان می کند، ایراد بگیرند یا او را سرزنش کنند.

همسر کنترل گر

ویژگی همسران کنترل گر

  • به صورت محسوس و نامحسوس به کنترل همسر خود می‌پردازند.
  • دائما از کارهای شریک زندگی ایراد می‌گیرند.
  • به طور مداوم همسر خود را سرزنش می‌کنند.
  • حس گناه ایجاد می‌کنند.
  • اجازه نمی‌دهند که همسرشان در یک رابطه طبیعی، احساسات، روابط و افکار خودش را داشته باشد.
  • در همسرانشان حس اسارت، در مخمصه بودن ایجاد می‌کنند.
  • دائما همسر خود یا گوشی او را چک می‌کنند.
  • به همسر خود اعتماد و اطمینان ندارند.
  • به اعتقادات، نظرات و سلیقه همسر خود احترام نمی گذارند.
  • همیشه می‌خواهند بدانند که همسرشان کجا و با چه کسانی است.
  • شریک عاطفی خود را دائم با دیگران مقایسه می‌کنند.
  • کم محبت هستند.

چه طور بفهمیم که همسر کنترل گری هستیم؟

بعضی وقت‌ها افراد کنترل گر، نمی دانند که این ویژگی را دارند. باید بدانید که ما انسان‌ها فقط می‌توانیم خودمان را تغییر دهیم و تغییر دادن دیگران غیرممکن است. برای اینکه به وجود این ویژگی در خود پی ببرید این سوالات را از خود بپرسید:

آیا

  • نیازهای عاطفی و ارتباطی همسرتان را برطرف می‌کنید؟
  • به شریک عاطفی خود حق انتخاب می‌دهید؟
  • اجازه می‌دهید که او سلایق، افکار و احساسات خود را داشته باشد؟
  • در ارتباط با همسرتان، او رضایت خاطر دارد؟
  • اگر از همسر خود بپرسید که در زندگی اختیار و نقشی دارد، جواب او مثبت است؟
  • دوست دارید همیشه حرف و نظر شما اجرا شود؟
آیا شما کنترل گر هستید

علت وجود حس کنترل گری

احساس حقارت

بعضی افراد که دچار احساس حقارت هستند، دوست دارند دیگران را کنترل کرده و به آنها بگویند که به حرف‌های من گوش بده و کارهایی که من می‌گویم را انجام بده، زیرا در وجود خود احساس حقارت دارند. این کار باعث می شود که این افراد احساس بزرگی کاذب داشته باشند که ناشی از احساس حقارت است.

دوران کودکی سخت

افرادی که کودکی سختی داشتند و اتفاقات ناگواری را پشت سر گذاشته اند ممکن است دچار این حس شوند که دنیا جای خوبی نیست و باید دائم همه چیز را در کنترل و مراقبت خود داشته باشم.

روش‌های تربیتی ناسالم

گاهی روش‌های تربیتی آسیب زا مانند والدین کنترل گر و مستبد می‌تواند موجب شود که فرزندان این خانواده ها نیز افرادی با این ویژگی‌ها شوند.

اعتماد به نفس و عزت نفس پایین

بعضی افراد که دچار اعتماد به نفس پایین هستند، برای پنهان کردن این موضوع دست به کنترل دیگران می‌زنند.

روابط خصمانه پدر و مادر

کودکانی که در خانواده‌های مستبد یا خانواده‌هایی که روابط پدر و مادر بر مبنای عشق و احترام نیست، بزرگ می‌شوند، در بزرگسالی کنترل گر و مستبد می‌شوند.

چه طور با همسر کنترل گر رفتار کنیم؟

او را درک کنید.

همان طور که گفته شد بعضی وقت‌ها اعتماد به نفس یا عزت نفس پایین، اضطراب و استرس، آسیب‌های دوران کودکی می‌تواند موجب این رفتار شود. این اختلالات را بشناسید و سعی کنید با او همدلی داشته باشید تا بتواند این اختلالات را رفع کند.

شرایطی که او شما را کنترل می‌کند بشناسید.

سعی کنید ببینید که او چه طور با انتقاد مداوم، کنترل گوشی تلفن و یا اجبار شما را تحت کنترل در می آورد. سعی کنید آزادی‌های از دست رفته در رابطه با دوستان، خانواده، وقت گذرانی و …. را دوباره به دست آورید.

با او صحبت کنید.

احساسات منفی و تحت اسارت بودن را دوستانه و در محیط آرام و توام با احترام به او یادآوری کنید.

دوستان و شبکه ارتباطی قوی برای خود داشته باشید.

دوستان، خانواده، مشاور، تراپیست و زوج درمانگر هایی برای خود داشته باشید که به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کنند.

عزت نفس خود را بالا ببرید.

برای کسب استقلال بیشتر، سعی کنید که عزت نفس بیشتری داشته باشید.

از زوج درمانگر کمک بگیرید.

در مواردی که با راهکارهای گفته شده، موفق نشدید این مشکل را رفع کنید از مشاور خانواده یا زوج درمانگر راهنمایی بگیرید.

اگر به مشاوره خانواده دسترسی ندارید، بهترین روانشناسان آنلاین و تلفنی خانواده در اپلیکیشن مدافون آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

سوالات روانشناسی کنترل گری

همسر من، در سال گذشته شیطنت‌هایی داشت اما من به خاطر بچه ها در زندگی باقی ماندم. اما الان همه‌اش نگران هستم و می‌خواهم دائم گوشی‌اش را چک کنم.آیا این اشکالی دارد؟

از آنجایی که اعتماد بین شما سلب شده است، شما می‌خواهید از طریق چک کردن، اطمینان حاصل کنید که مشکلی وجود ندارد. وقتی که شما دائم همسر خود را کنترل کنید، چون این کار پایانی ندارد، آرامش خود را از دست می‌دهید. از طرفی همسرتان هم احساس می‌کند که هیچ وقت نمی‌تواند اعتماد شما را جلب کند. این کار باعث ایجاد ناامیدی و درماندگی می‌شود. 

شما با کمک زوج درمانگر می‌توانید اعتماد و اطمینان از دست رفته را دوباره احیا کنید. اگر هم مسئله شما آن قدر حاد نیست که به زوج درمانگر مراجعه کنید، با همسرتان درباره این موضوع گفتگو کنید. درباره احساسات منفی خود با همسرتان حرف بزنید تا بتوانید دوباره به هم اعتماد کنید و یک دلبستگی ایمن داشته باشید.

اما اگر این عدم وجود اعتماد ادامه دار شده است و باعث شده که شما در یک چرخه باطل باشید، حتما به یک زوج درمانگر مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که چک و کنترل کردن مداوم همسر، یک راه سالم برای رابطه زوجین نیست.

پیشنهاد مطالعه | درباره نقش خانواده‌ها در ازدواج فرزندان بخوانید.

چه طور فرزندانمان را تربیت کنیم که در آینده کنترل گر نباشند؟

اگر در خانواده زن و شوهر به نیازهای عاطفی یکدیگر توجه داشته باشند و آنها را تامین کنند، احتمال تربیت افراد کنترل گر در آینده کم می شود. مثلا

آقایان دوست دارند که همسرشان قدرشناس و تایید کننده آنها باشند. برای مردان این که احساس کنند که همسرشان هیچ وقت از او و یا کارهایش راضی نیست، حس خیلی بدی است. بنابراین خانم‌ها باید حس قدرشناسی و رضایت خود را به همسرشان نشان دهند.

در مقابل زنان هم نیاز به احساس دوست داشته شدن دارند. زنان می‌خواهند در اولویت باشند و دوست داشته شوند تا آنها هم بتوانند فرزندان را دوست داشته باشند. 

سعی کنید در خانواده دو توصیه بالا را رعایت کنید. در عین حال، مرزها و خط قرمزهای خانواده جدیدتان را با خانواده قبلی، کار و دیگر موارد زندگی مشخص کنید. به یاد داشته باشید که روابط خصمانه بین پدر و مادر می‌تواند باعث ایجاد حس کنترل گری در فرزندان شود. وقتی فردی در خانواده همدلی، محبت کردن، درک احساسات دیگران را یاد نگرفته، نمی‌تواند به همسر خود محبت کند.

اگر می‌خواهید که فرزندان شما در آینده افراد کنترل گری نباشند، فضای خانواده باید فضای محبت آمیز و دوستانه ای باشد.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله نکات مهمی درباره رفتار صحیح با فرزندان تهیه کرده ایم، این مقاله خواندنی را از دست ندهید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 0 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 0

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *