چند نکته مهم در رفتار با کودک

شاید شما هم درباره رفتار صحیح با کودک خود دغدغه های زیادی داشته باشید، خوب است بدانید که شما تنها کسی نیستید که این دغدغه را دارید. پدر و مادرها همیشه در این فکر هستند که آیا راه صحیحی برای فرزندپروری انتخاب کرده‌اند یا نه. در این مقاله چند نکته طلایی برای ارتباط موثرتر با کودکان ارائه کرده‌ایم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

رابطه خوبی با کودکتان برقرار سازید

موثرترین دفاعی که در مقابل قدرت تاثیر همسالان در اختیار دارید، ارتباط نزدیک و خوب در خانواده است. اگر فرزند شما به احساس یا رفتار شما اهمیت ندهد، با تهدید یا تنبیه کردن هم نمی‌توانید روی او تاثیر بگذارید. به یاد بسپرید که ارتباط شما باید متقابل باشد.

اگر می‌خواهید نیازهای عاطفی اساسی کودکان و نوجوانان را بشناسید، مقاله زیر را در مدافون بخوانید

با کودک حرف بزنید و به حرف های او گوش دهید.

برای اینکه کودک خود را بشناسید، باید برای او وقت بگذارید. از این طریق می‌توانید بفهمید که او چه احساسی دارد. مثلا در ‌سال‌های اول مدرسه، طوری رفتار کنید که کودک بتواند به شما اعتماد و تکیه کند و حرف های خود را برای شما تعریف کند.

تربیت کودک

به یاد داشته باشید که این توصیه به این معنی نیست که همیشه با حرف های او موافقت کنید ولی همیشه به او گوش کنید. به یاد داشته باشید که میزان و چگونگی زمانی که صرف شکل دادن ارتباطتان با کودکتان می‌کنید، مهم است. بازتاب این تلاش در تمام زندگی به شما باز خواهد گشت.

درباره روش های مختلف فرزندپروری چه می دانید؟ اگر دوست دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید به لینک زیر مراجعه کنید.

شرایطی فراهم کنید که تجربیات و علایق مشترک را تجربه کنید.

والدینی که با کودکانشان، علایق و فعالیت های مشترکی را در جریان کودکی و بلوغ ایجاد می‌کنند، فرصت بسیار خوبی دارند که آنها روی فرزندشان تاثیرگذار باشند و نه گروه همسالان  شان. این کار را هر چه زودتر شروع کنید.

سرگرمی ها و مهارت های مشترک را بیابید. این فعالیت ها می‌تواند کارهایی مانند پیاده‌روی، قایق سواری، پیک نیک، ورزش و… باشد. در این فعالیت ها باید اعتماد و همبستگی وجود داشته باشد.

برای کودکتان پدر و مادر باشید و نه دوست

توصیه های گفته شده در بالا فرصتی در اختیارتان می گذارد که بتوانید به عنوان دو انسان  (پدر و مادر و فرزند) همدیگر را بشناسید و نه دو دوست. مرتکب این اشتباه رایج نشوید که بخواهید بهترین دوست کودکتان باشید. اگر شما به همدیگر علاقه داشته باشید و به یکدیگر احترام بگذارید،  ارتباطی که با کودکتان دارید، رشد کرده و بهتر می‌شود. کودک نیازمند پدر و مادر است، نه یک دوست دیگر. شما کودک دیگری دور و بر کودک خود نیستید بلکه پدر یا مادر او هستید.

اجازه ندهید که کودک شما را با اسم کوچک صدا بزند

به جز در موقعیت های خاص، نظیر خانواده های مختلط (مثلا پدر با فرزندی که از زن سابقش دارد با مادری که او نیز فرزندی دارد، ازدواج کرده است) بهتر است به کودکتان اجازه ندهید که شما را با نام کوچک صدا بزند.

روانشناس کودک و نوجوان آنلاین

اگر برای تربیت و فرزندپروری نیاز به مشاوره با یک روانشناس کودک دارید، مدافون بهترین گزینه است. در مدافون به صورت 24 ساعته از روانشناسان کودک مشاوره بگیرید.

آشنایی با روانشناسان کودک در مدافون

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.1 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2548

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *