مشکلات و دردهای مفصل لگن

مفصل لگن یکی از مفاصل بدن است که کم تر دچار عارضه می‌شود اما اغلب عارضه های آن، نیازمند درمان و توجه خیلی جدی است. کل وزن بدن از طریق ستون فقرات به مفصل لگن منتقل می‌شود. لگن، این وزن را به مفاصل سر ران یا hip منتقل می‌کند.

خوشبختانه تعویض مفصل لگن، یکی از موفق ترین عمل های جراحی پزشکی در این دوران است که سابقه و پیشینه طولانی دارد. مشکلات مفصل ران عموما توسط عکسبرداری و MRI تشخیص داده می‌شود. این مقاله به تایید دکتر محمد مهرنیا رسیده است. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دردهای مفصل لگن، نسبت به مفصل زانو، تفاوت‌هایی دارد که شامل این موارد است:

  • دردهای لگن، بیش از دردهای مفصل زانو، ناشی از ستون فقرات است.
  • دردهای مفصل لگن، معمولا وجود ندارد ولی اگر وجود داشته باشد، نیازمند مداخلات جدی است.
عارضه های مفصل لگن

اگر دوست دارید درباره مشکلات زانو و بیماری‌های آن بیشتر بدانید، مقاله زیر را از دست ندهید: آسیب های زانو و راه‌های پیشگیری

‌‌مهم‌ترین علائم مشکلات مفصل لگن:

جدی ترین علائم مشکلات مفصل لگن، لنگش است. اگر دچار لنگیدن پا شدید، هرگز به آن بی توجه نباشید و حتما سریعا آن را بررسی کنید.

شایع‌ترین مشکل مفصل لگن:

بیماری آرتروز از شایع‌ترین بیماری‌های مفصل لگن است. در این بیماری، مفصل لگن، گوی و کاسه ای که در لگن بدن انسان قرار دارد، سطح صاف خود را از دست می‌دهد و دچار ساییدگی می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که موقع حرکت، درد ایجاد شود.

ما قبلا در مقاله زیر درباره آرتروز به‌طور مفصل توضیح داده ایم در صورت تمایل این مقاله را بخوانید: آرتروز چیست

مشکلات مفصل لگن در نوزادان و کودکان و نوجوانان

مشکلات مفصل هیپ یا ران از مشکلاتی هستند که هم در نوزادان، کودکان و بزرگسالان دیده می‌شود. یکی از غربالگری هایی که پس از تولد بر روی نوزاد انجام می‌شود، کنترل دررفتگی مفصل لگن است که در همه بیمارستان ها و زایشگاه ها انجام می‌شود.

در نوزادی و تمام دوران کودکی از عفونت‌های مفصل ران که بسیار شایع است، باید مراقبت جدی کرد، چرا که این عفونت، همیشه طبعات جدی به همراه دارد.

علائم مشکلات مفصل لگن در کودکان

  • تیر کشیدن مفصل زانو
  • لنگیدن پای کودک

همان‌طور که قبلا هم اشاره شد، هرگز به لنگیدن پای کودک و نوجوان بی توجه نباشید. خصوصا اگر علائم ظاهری در قسمت تحتانی بدن وجود ندارد.

دکتر امیرحسین یزدانی متخصص طب فیزیکی | راه‌های جلوگیری از درد مفاصل

مشکلات مفصل لگن در نوجوانان

در نوجوانان معمولا مشکلات مفصل هیپ شامل این موارد می‌شود:

  • سیاه شدن سر استخوان که این روزها با شیوع کرونا افزایش بیشتری نیز پیدا کرده است.
  • نیمه در رفتن لگن که در سنین کودکی تشخیص داده نشده و در نوجوانی یا جوانی تشخیص داده می‌شود.

سوالات پرتکرار در خصوص مفصل ران

آقای دکتر علت سیاه شدن سر استخوان ران چیست؟

سیاه شدن سر استخوان ران یا اصطلاحات AVN دلایل مختلفی در کشورهای مختلف می‌تواند داشته باشد که مصرف کورتون، الکل، بیماری‌های خونی و… از دلایل این بیماری می‌باشد. در کشور ما، مصرف کورتون و سپس داروهای بدون مجوز بدن سازی از دلایل اصلی ابتلا به سیاه شدن سر استخوان (نکروز) است. علاوه بر این با شیوع گسترده بیماری کرونا، برای درمان این بیماری نیز در مواردی نیاز به استفاده از کورتون است که این  درمان هم می‌تواند منجر به سیاه شدن مفصل هیپ شود.

علت لنگیدن پا، در سنین بالا چیست؟

در سنین بالا به دلیل فرسودگی بافت‌ها از جمله همه مفاصل، علت های لنگش بسیار متفاوت است اما آنچه که در سن پیری، خیلی شایع است آمادگی برای شکستن استخوان ران است. در این سنین با وجود پوکی استخوان، با ضربه های کوچک، در استخوان ران، می‌تواند شکستگی رخ دهد.

خانمی هستم 57-58 ساله  که مدتی است که دچار درد در مفصل هستم. به پزشک مراجعه کردم و گفتند که تنگی نخاعی دارم. لطفا راهنمایی کنید که چه درمانی دارد؟

دردهای مفصل ران در خیلی از موارد از قسمت‌های دیگری مانند ستون فقرات منتشر می‌شود. تنگی کانال از مشکلات ستون فقرات است که باید توسط فوق تخصص ستون فقرات بررسی شود و تا جای ممکن مدیریت شود و در غیر این صورت درمان های تهاجمی استفاده می‌شود. قطعا ورزش در کنترل و مدیریت این بیماری نقش موثری دارد.

ارتوپد آنلاین

اگر نیاز به مشاوره با پزشک متخصص ارتوپدی دارید، وارد لینک زیر شوید و سریع و آسان سوالات پزشکی خود را به صورت آنلاین بپرسید.

لیست متخصصان ارتوپدی آنلاین

اگر در خصوص درد مفاصل لگن، سوالی دارید، در قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید. سعی میکنیم تا حد امکان، سوالات شما را از پزشکان متخصص ارتوپدی در مدافون بپرسیم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «مشکلات و دردهای مفصل لگن»

  1. سلام خسته نباشید من بهد از یک ماه که گچ پام رو باز کردم ولی هنوز لنگ میزنم این مشکل کی حل میشهه کنار پام شکسته بود

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *