13 نکته مهم برای گرم کردن غذا

اگر شما هم برای گرم کردن غذا، همیشه نگران این هستید که مواد مغذی و مفید آن از بین برود، در این مقاله از مدافون، به راه‌هایی اشاره کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند که کیفیت مواد غذایی بعد از سرد و گرم شدن حفظ شود. اگر منجمد کردن و یا گرم کردن دوباره غذا به درستی انجام نشود، می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود.

13 نکته مهم برای گرم کردن غذا

اگر می‌خواهید درباره مسمومیت غذایی بیشتر بدانید، وارد لینک زیر شوید: مسمومیت غذایی چیست؟

قبل از قرار دادن غذا در یخچال حداکثر 2 ساعت صبر کنید.

سرد کردن غذای باقی مانده نکته مهمی است که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد. ابتدا باقی مانده غذا را بپوشانید و قبل از اینکه آن را در یخچال بگذارید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید که حداکثر 2 ساعت در محیط بیرون از یخچال خنک شود. غذاهای پرحجم مثل خورشت و سوپ را می‌توانید در ظرف کم عمق قرار دهید تا سریع تر خنک شود.

غذا را حداقل دو دقیقه در دمای 70 درجه سانتی گراد نگه دارید.

غذا باید تا دمای 70 درجه سانتیگراد گرم شود و باید حداقل دو دقیقه در این دما بماند. پختن باعث می‌شود که پروتئین‌های موجود در هر باکتری شکسته شوند و میکروب‌ها در دمای 60 درجه سانتی‌گراد شروع به مردن می‌کنند.

غذا را یک بار گرم کنید.

بهتر است باقی مانده غذا را فقط یک بار گرم کنید، بنابراین سعی کنید فقط مقدار مورد نیاز خود را گرم کنید. چندین بار گرم کردن غذا احتمال مسمومیت غذایی را افزایش وطعم و کیفیت غذا را کاهش می‌دهد.

غذا باید خوب گرم شود.

گرم کردن دوباره غذا به معنای پختن دوباره ی آن است، نه فقط گرم کردن. غذا را در حدی گرم کنید که بخار از آن بلند شود. غذایی که گرم شده را همیشه بلافاصله سرو کنید. تاخیر در سرو غذا خطر مسمومیت غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد چرا که فرصت برای رشد باکتری‌های مضر در غذا به وجود می‌آید.

دکتر امین سه دکانی| طرز گرم کردن صحیح سبزیجات، سیب‌زمینی، قارچ و غذاهایی که نباید گرم کرد

قبل از گرم کردن غذا فر را گرم کنید.

اگر می‌خواهید غذا را در فر یا گریل گرم کنید، قبل از اینکه غذا را گرم کنید، فر را گرم کنید. اگر این کار را انجام ندهید، غذا با سرعت مناسب به دمای گرم نمی‌رسد و این می‌تواند خطر مسمومیت را افزایش دهد.

غذای منجمد را با دقت یخ زدایی کنید.

مواد غذایی را در دمای اتاق یخ زدایی نکنید. بهتر است غذاهای یخ‌زده را یک شب در یخچال بگذارید تا یخ آن باز شود، زیرا وقتی دما به بالای 8 درجه سانتی گراد می‌رسد، باکتری‌ها رشد می‌کنند. اگر وقتتان کم است می‌توانید از امکان یخ زدایی در دستگاه مایکروفر استفاده کنید.

بعضی غذاهای یخ‌زده را می‌توانید مستقیم گرم کنید.

گرچه برخی از موادغذایی مثلا بوقلمون یخ‌زده را نباید به صورت یخ‌زده پخت، وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا توصیه می‌کند بعضی غذاها مانند خورشت ها و سوپ ها را مجددا گرم کنید. برای این کار می‌توانید از فر، اجاق گاز یا مایکروویو استفاده کنید. حتی می‌توانید این غذاها را مستقیما از حالت یخ‌زده گرم کنید، اما گرم کردن آن مطمئناً بیشتر از غذاهای آب شده طول می‌کشد. همان‌طور که گفته شد بررسی کنید که غذایتان به اندازه کافی داغ باشد و به صورت یکنواخت گرم شده باشد.

پیشنهاد مطالعه | درباره یک رژیم غذایی سالم چه می دانید؟

می‌توانید گوشت پخته شده را دوباره فریز کنید.

پختن گوشتی که قبلا منجمد و سپس یخ زدایی شده و فریز کردن غذای جدیدی که درست کرده‌اید، خطری ندارد. برای مثال می‌توانید با مرغ یک خوراک درست کنید و آن را منجمد کرده و در روز دیگری از آن استفاده کنید. همان‌طور که قبلا هم گفته شد، هر غذا را فقط یک بار گرم کنید و هرگز گوشت خام را دوباره فریز نکنید.

برای نتیجه بهتر غذاهای خود را به قسمت‌های کوچکتر تقسیم کنید.

غذای خود را به قطعات کوچک با اندازه‌های مساوی برش دهید تا سریعتر و یکنواخت تر گرم شود. تکه‌های بزرگ در مقایسه با تکه‌های کوچکتر و به اندازه لقمه، زمان بیشتری برای رسیدن به دمای ایمن دارند.

بدانید چه زمانی می‌توانید از فر یا مایکروفر استفاده کنید.

به عنوان یک قاعده کلی همیشه از همان روشی که برای پختن غذا استفاده کردید، برای گرم کردن مجدد غذا استفاده کنید. غذاهایی مانند تخم مرغ آب پز، شیر مادر، گوشت های فرآوری شده، مرغ و سبزیجات سبز برگ را بهتر است در مایکروفر گرم نکنید. غذاهایی مانند قارچ، مرغ، سیب زمینی، اسفناج، چغندر را هرگز نباید گرم کرد.

غذا را به صورت یکنواخت گرم کنید.

برای گرم کردن غذا با مایکروویو قبل از اینکه غذا را گرم کنید، آن را در بشقاب یا کاسه صاف کنید و مطمئن شوید که سرتاسر آن ضخامت یکسانی دارد. غذاهایی که تراکم مشابه دارند را با هم گرم کنید و مطمئن شوید که گرما به صورت یکنواخت به غذا می‌رسد.

برای حفظ رطوبت غذا از آب استفاده کنید.

با اضافه کردن کمی آب در طول فرآیند گرم کردن مجدد غذا، از خشک شدن آن جلوگیری کنید. قبل از گرم کردن مجدد برنج در مایکروویو، می‌توانید یک تکه یخ داخل برنج بریزید. این یک راه ساده برای مرطوب نگه داشتن دانه‌های برنج هنگام گرم کردن است.

همیشه دستورالعمل های روی مواد غذایی را بخوانید.

همیشه برچسب‌های مواد غذایی را بررسی کنید تا در صورت وجود دستورالعمل‌هایی برای گرم کردن مجدد از آنها استفاده کنید. در صورتی که دستورالعمل غذاها اجازه می‌دهد،در طول حرارت دادن مواد غذایی برای جلوگیری از وجود قسمت‌های سرد آن را هم بزنید.

در صورتی که برای گرم کردن غذا، دریافت رژیم غذایی مناسب برای لاغری، دیابت، بارداری و… نیاز به مشاوره با یک متخصص تغذیه دارید، می‌توانید در اپلیکیشن مدافون،در هر ساعتی از شبانه روز، به صورت تلفنی و یا چت، با کارشناسان تغذیه در تماس باشید.

منبع: سایت Love food

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 6989

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *