مضرات شکر، چرا مصرف شکر زیاد بد است؟

مصرف شکر به میزان کم خوب است اما مصرف آن به میزان زیاد، می‌تواند باعث اضافه وزن، جوش و آکنه، بیماری دیابت و چندین و چند بیماری دیگر شود.

شاید باورتان نشود اما بسیاری از مواد غذایی که ما در طی روز مصرف می کنیم حاوی شکر هستند. از انواع سس ها گرفته تا حتی کره بادام زمینی حاوی شکر است. مصرف شکر زیاد :

باعث اضافه وزن می‌شود

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر مانند نوشابه ها، آب میوه ها و چای های شیرین سرشار از فروکتوز هستند که نوعی قند ساده است. مصرف فروکتوز، گرسنگی و میل شخص را به غذا بیشتر از گلوکز، نوع اصلی قند موجود در غذاهای نشاسته ای افزایش می‌دهد

علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد فروکتوز ممکن است باعث مقاومت در برابر لپتین شود. لپتین، هورمون مهمی است که گرسنگی را تنظیم می‌کند و به بدن می گوید که خوردن غذا را متوقف کند .

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف نوشیدنی‌های شیرین موجب افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود.

در مقاله زیر دکتر فاطمه سیاری فرد نکات مهم و مفیدی درباره انواع دیابت ارائه کرده است. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم همه چیز درباره دیابت

خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد

رژیم‌های غذایی حاوی قند بالا، با افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی، که علت شماره یک مرگ و میر در سرتاسر جهان است، مرتبط است .

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی با قند بالا می‌توانند منجر به چاقی و التهاب و همچنین سطوح بالای تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون شوند که همگی از عوامل خطر بیماری قلبی هستند

علاوه بر این، مصرف بیش از حد قند، به ویژه از نوشیدنی‌های شیرین، با تصلب شرایین، بیماری که با رسوبات چربی و گرفتگی عروق نمایان می‌شود، مرتبط است

افزایش مصرف قند نه تنها خطر قلبی عروقی را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند خطر سکته را نیز افزایش دهد

باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شود

مضرات شکر برای پوست

رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، از جمله غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، ابتلا به آکنه را بیشتر می‌کند.

مصرف غذاهای شیرین می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون و انسولین شود که منجر به افزایش ترشح آندروژن، تولید روغن و التهاب می‌شود که همه اینها در ایجاد آکنه نقش دارند.

خطر سلامت مغز با مصرف شکر

خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد

دیابت عامل اصلی مرگ و میر و کاهش امید به زندگی است. شیوع آن در 30 سال گذشته بیش از دو برابر ‌شده‌است، و پیش بینی ها تخمین می زند که همچنان در حال افزایش است. هر چند که هنوز ثابت ن‌شده‌است که مصرف شکر باعث دیابت می‌شود اما مصرف بیش از حد قند از نظر تاریخی با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط بوده است .

خوردن مقادیر زیاد قند می‌تواند به‌طور غیرمستقیم خطر دیابت را با کمک به افزایش وزن و افزایش چربی بدن افزایش دهد. چاقی، که اغلب به دلیل مصرف بیش از حد قند ایجاد می‌شود، قوی ترین عامل خطر برای دیابت در نظر گرفته می‌شود.

مضرات شکر برای مغز

به گزارش مدافون به نقل از ایرنا؛ مطالعات جدید نشان می‌دهد مصرف شکر زیاد سوخت و سازهای کلیدی مرتبط با سلامت مغز را کاهش می‌دهد و از این طریق بر سلامت مغز تاثیر می‌گذارد.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این مطالعه با بررسی مگس میوه نشان می‌دهد رژیم غذایی پر شکر با تغییر ترکیباتی بر سلامت مغز موثر است.
وقتی مواد غذایی توسط بدن سوخت و ساز می‌شوند، به مولکول‌های کوچکی به نام متابولیت تجزیه می‌شوند که عملکردهای متفاوتی در بدن دارند که بخشی از آن تامین سوخت موردنیاز برای سلول‌ها و فعال‌کردن یا مهار تولید آنزیم است.
این مطالعه به بررسی چگونگی تغییر متابولیت‌ها در مغز و بدن مگس میوه در حالت‌های سیری و گرسنگی پرداخته است.
این مطالعه نشان می‌دهد ویژگی‌های متابولیت مگس میوه به سرعت در حالت‌های سیری و گرسنگی تغییر می‌کند و این تغییرات در مغز شدیدتر از بدن است.

در ادامه آمده است، مصرف رژیم غذایی پرشکر میزان متابولیت‌های NAA و کینورنین را در مغز کاهش می‌دهد. در این حالت مگس دیرتر سیر می‌شود و اشتهای بیشتری پیدا می‌کند. این دو متابولیت بر افزایش وزن نیز موثر هستند. از طرفی متابولیت کینورنین در افسردگی نقش دارد. در ادامه آمده است متابولیت NAA بر حجم سلول‌های مغزی موثر است.
ادامه تحقیقات نشان می‌دهد این متابولیت ها در سرطان و سایر بیماری‌ها نیز نقش دارند.
محققان در تلاشند تا علاوه بر شناسایی این متابولیت‌ها، مسیرهای آنان را نیز مشخص کنند تا از این طریق بر الگوها و تاثیر آنان واقف شوند.

خیلی از ما می‌خواهیم که به وزن مناسب و ‌ایده‌آل خود برسیم اما در رسیدن به این خواسته کوتاهی می کنیم. در اپلیکیشن مدافون، همین الان می‌توانید با بهترین متخصصان تغذیه مشاوره کنید و رژیم غذایی مناسب خود را دریافت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3.9 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 25

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *