در این مقاله از مدافون به سوالات پزشکی کاربران در خصوص پریود (عادت ماهیانه)، بارداری و یائسگی پرداخته ایم. تا انتها همراه ما باشید.
بله در 2-3 درصد مواقع امکان برگشت قاعدگی هست و در شرایط خاص هم می توان از هورمون درمانی استفاده کرد.
معمولا به یائسگی زیر سن 40 سال، یائسگی زودرس می گویند. بعضی خانم هایی که سابقه ژنتیکی یائسگی زودرس را دارند یا سیگار می کشند، ممکن است که زودتر دچار این عارضه شوند. اگر در سن زیر 40 سال، خانمی یائسه شده باشد، این امکان وجود دارد که برای مدت کوتاهی مثلا 2-3 سال، یائسه باشند و بعد از آن تخمدان فعالیت خود را از سر بگیرد. اما حدود 2-3 درصد افراد ممکن است که مجددا پریود شوند. در سایر مواقع می توان از هورمون درمانی استفاده کرد. در یائسگی زودرس ممکن است پوکی استخوان، افسردگی، اختلال خواب برای شخص پیش بیاید.
پیشنهاد مطالعه | دکتر احیا خان احمدی، متخصص زنان، زایمان و نازایی در مدافون در مقاله زیر در خصوص یائسگی زودرس توضیحات کاملی داده است: یائسگی زود هنگام
تنبلی تخمدان یا همان تخمدان پلی کیستیک، موجب می شود که تخمک گذاری نامنظم باشد. داروهای تحریک کننده تخمدان کمک می کند که تخمدان فعالیت خود را از سر بگیرد. اما حداقل باید یک سال از این داروها استفاده کرد تا تخمک گذاری مرتب انجام شود و احتمال بارداری به 90 درصد برسد. اگر با این روش بارداری اتفاق نیفتاد از سایر روش های کمک بارداری مانند IUI می توان استفاده کرد.
دکتر فاطمه نیک پور در ویدئوی زیر توضیحات کاملی در خصوص تخمدان پلی کیستیک ارائه کرده است: همه چیز درباره تنبلی تخمدان
عدد AMH = 0.95 میزان پایینی نیست و در واقع روی خط مرزی هست. در حالت طبیعی AMH باید بالای 1 باشد. اما اگر از این مقدار کمتر باشد، به این معنی نیست که شما به سمت یائسگی می روید. در واقع این عدد نشان می دهد که ذخیره تخمدانی در مرز قرار دارد. در این حالت توصیه می شود که بارداری را خیلی به تاخیر نیندازید.
لازم است که همسر شما تست وضعیت اسپرم را بدهم و اگر مشکلی نبود، خود شما باید از نظر وضعیت تخمک گذاری بررسی شوید.
برای خانمی که سن او زیر 35 سال است تا یک سال و بالای 35 سال تا 6 ماه، باردار نشدن طبیعی است. بعد از یک سال اولین کار، این است که از همسر تست اسپرموگرام گرفته شود. در این تست بررسی می شود که تعداد، حرکت و شکل اسپرم در حالت نرمال هست یا خیر. اگر این آزمایش ها مشکلی نداشت، باید در خانم آزمایش های لازم از نظر وضعیت تخمک گذاری، بررسی نظم سیکل های قاعدگی، انجام سونوگرافی برای بررسی رشد فولیکول در میانه سیکل انجام شود. اگر مطمئن شدیم که این تست ها مشکلی ندارد و تخمک گذاری انجام می شود ممکن است که نیاز به عکس رنگی رحم برای بررسی باز بودن لوله های رحم باشد.
خیر تاثیر خاصی ندارد اما از آنجایی که دختر شما در سن رشد است، مصرف میزان مناسبی کلسیم، ورزش کردن، مصرف لبنیات و… برای سلامت وی موثر است.
یکی از شایع ترین مواردی که روی قاعدگی اثر دارد، استرس است. استرس، وضعیت تغذیه، امتحانات در نوجوانان، مسافرت، کاهش یا افزایش وزن، عدم تحرک و… می تواند روی قاعدگی اثر بگذارد. برای رفع اختلالات قاعدگی، اولین قدم باید استرس برطرف شود. اگر با برطرف شدن استرس، همچنان نامنظمی وجود داشت، لازم است که وضعیت تیروئید بررسی شود. معمولا در 4-5 سال اول قاعدگی، اختلالات پریود طبیعی است.
اگر برای استرس نوجوان خود نیاز به مشاور دارید، در مدافون می توانید در هر ساعتی از شبانه روز با یک مشاور نوجوان مشاوره کنید.
تا 6 ماه پس از پایان شیردهی ممکن است اختلال وجود داشته باشد.
خانم هایی که شیردهی دارند، به دلیل بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین، ممکن است که اصلا پریود نشوند و یا پریود آنها نامنظم باشد. این اختلال تا 6 ماه بعد از قطع شیردهی ممکن است ادامه داشته باشد. باید توجه کنید که در همین سیکل ها نامنظم ممکن است تخمک گذاری اتفاق بیفتد و احتمال بارداری وجود دارد.
با توجه به اینکه یک سال است که پریود نمی شوید، احتمالا یائسه شده اید که می توانید با آزمایش از این موضوع مطمئن شوید. اگر یائسه شده باشید، می توانید از تخمک اهدایی برای بچه دار شدن استفاده کنید.
آزمایش اسپرم همسر، تهیه عکس رنگی رحم یا هیستروسالپنگوگرافی هم باید انجام شود. هورمون پرولاکتین و تیروئید هم باید چک شود.
مقالات جدید تاکید دارند که کمبود ویتامین دی هم با ناباروری مرتبط است. بنابراین خوب است که میزان ویتامین دی را کنترل کنید. اگر همه موارد مشکلی نداشته باشد، بارداری با علت ناشناخته تشخیص داده می شود.
اگر میزان FSH=90 هست و فقط با استروژن و پروژسترون پریود می شوید در واقع دچار آمنوره یا قطع قاعدگی هستید. باید یک بررسی کروموزومی برای شما انجام شود.
اگر مشکل کروموزومی وجود نداشته باشد، باید استروژن و پروژسترون را باید ادامه بدهید. اگر سایز رحم شما سایز مناسبی باشد، با توجه به اینکه تخمک گذاری ندارید، می توانید از تخمک اهدایی استفاده کنید.
خونریزی طبیعی بین 3 تا 10 روز است یعنی به میزان 80 سی سی خون که به طور متوسط روزی 3 تا 4 پد بیشتر نباید نیاز باشد. این خونریزی غیرطبیعی است. باید بررسی تیروئید انجام شود.
پولیپ اگر در حفره رحم باشد، می تواند باعث خونریزی شدید و پریود طول کشیده بشود. بهترین کار برداشتن پولیپ به روش هیستروسکوپی است.
حتما باید با پزشک روماتولوژ خود مشاوره کنید و دوز داروها به کمترین و بی خطرترین دوز تغییر کند. در این صورت مشکلی در بارداری نیست.
سندروم بهجت یا بیماری بهجت BD یک وسکولیت سیستمیک ( به مفهوم وجود التهاب در رگهای خونی قسمت های مختلف بدن) است.
بلوغ زودرس در سن زیر 8 سال اتفاق می افتد.
در علم امروزی این سن برای پریود شدن، قابل قبول است. در سالهای اخیر سن بلوغ پایین آمده است. اما چون سن دختر شما کم است باید از نظر کم خونی مورد بررسی قرار بگیرد و قرص آهن مصرف کند.
در سال اولی که دختر شما پریود می شود احتمال 5-6 سانتی متر قد کشیدن وجود دارد.
تا زمانی که اپی فیز استخوان بسته نشده باشد، امکان قد کشیدن وجود دارد. معمولا تا یک سال بعد از پریود اپی فیز بسته می شود.
با توجه به سن می توانید از قرص های کمک بارداری و تا 6 بار IUI انجام دهید.
سن 20 سالگی سنی نیست که بخواهید نگران باشید. اگر پریود نامنظم دارید باید از طریق درمان به صورت منظم دربیاید. برای حاملگی خارج از رحمی اگر حتی عمل جراحی هم برای شما انجام شده و یک لوله قطع شده باشد، باز هم مشکلی برای شما پیش نمی آید و با یک لوله می توانید باردار شوید. عمل IUI میزان بارداری را 10 درصد افزایش می دهد.
بعد از 45 سالگی ذخیره تخمدان افت ناگهانی پیدا می کند. یعنی بعد از این سن ممکن است که قاعدگی بدون تخمک گذاری انجام شود. کیفیت تخمک هم بعد از سن 45 سالگی پایین می آید و احتمال سقط بالا می رود. احتمال بارداری خانم 48 ساله خیلی کم است. برای شما لازم است که اندازه گیری ذخیره تخمک و استفاده از روش های کمک باروری استفاده شود.
بهطور متوسط، بین اولین روز شروع دوره عادتماهانه تا اولین روز دوره بعدی 28 روز فاصله است. اگر این فاصله به 24 تا 31 روز نیز برسد میتواند طبیعی باشد، البته در صورتی که 9 دوره عادتماهانه در سال اتفاق بیفتد اما اگر تعداد دورههای عادتماهانه کمتر باشد، ممکن است نشانه ابتلا به فیبروم باشد. همچنین دورههای نامنظم گاهی علامت عدمتعادل هورمونی یا پولیپهای دیواره رحم نیز خواهدبود. در چنین مواردی نیاز به مشورت با متخصص زنان است تا پس از تشخیص قطعی با مصرف دارو یا جراحی مشکل برطرف شود.
اگر شما هم در خصوص بارداری، قاعدگی و یا یائسگی سوالی دارید می توانید از طریق لینک زیر به صورت 24 ساعته از پزشکان متخصص در مدافون سوال خود را بپرسید.
از دیدن نظرات شما در بخش دیدگاه ها بسیار خوشحال میشویم. نظرات خود را ثبت کنید.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.
من خیلی زود پریود شدم احتمالا زود هم یائسه میشم