درمان و کنترل دردهای مزمن

درد مزمن چیست

درد مزمن یا مداوم به دردی گفته می‌شود که علیرغم دارو یا درمان بیش از 12 هفته ادامه داشته باشد. اکثر افراد پس از جراحت یا عمل به حالت عادی باز می گردند. اما گاهی اوقات این درد برای مدت طولانی تری ادامه می‌یابد یا بدون هیچ سابقه ای از جراحت یا عمل ظاهر می‌شود. این مقاله توسط دکتر نوید ابوالاحرار، فوق تخصص درد تهیه ‌شده‌است.

بسیاری از دردهای مزمن توسط پزشکان فوق تخصص درد با هزینه ای بسیار کمتر از جراحی درمان می‌شوند. درد، واژه و یا بهتر بگوییم حسی است که همه ما بارها آن را در هر یک از اعضای بدن تجربه کرده‌ایم. گاهی آنقدر شدید است که تحملش ممکن نیست و گاهی می‌توان آن را با یک مسکن و آرامش بخش تسکین داد.

مقاله: دردهای مزمن هم قابل کنترل هستند

البته تضمینی نیست که دیگر درد به سراغ‌مان نیاید. دانش پزشکی از دیرباز به دنبال راه‌های کاهش و درمان انواع دردها بوده و هست که بیشتر در زمینه کشف دارو موفق بوده است. البته چند سالی است که پای رشته فوق تخصصی به میان آمده است که در درمان انواع دردها و کاهش هزینه های درمانی بسیار موثر است و ایران نیز از این موفقیت بی نصیب نیست.

پزشک فوق تخصص درد کیست؟

رشته فوق تخصصی درد، رشته جدیدی است که شاید به گوش همه افراد آشنا نباشد اما بسیاری از بیماران برای درمان بیماری شان به نتیجه های مطلوبی رسیده اند. علت این که افراد کمتر با این رشته فوق تخصصی آشنایی دارند آن است که تعداد کلینیک ها و پزشکانی که در این زمینه فعالند در سراسر ایران بسیار محدود است

رشته فلوشیپ فوق تخصصی درد از سال 88 در دانشگاه تهران راه اندازی شد و نحوه ورود به این رشته این گونه است که علاقمندان این رشته پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی و تخصص بیهوشی وارد رشته فوق تخصص درد می‌شوند. در ایران تعداد پزشکانی که این دوره را گذرانده اند تقریباً 40 نفر است و آنها در شهرهای شیراز، بندرعباس، گنبد، تبریز، اردبیل و تهران فعالند که البته به غیر از تهران که دارای دو کلینیک درد است در شهرهای دیگر پزشکان در مطب بیماران خود را مداوا می‌کنند.

در اپلیکیشن مدافون می‌توانید با بهترین پزشکان فوق تخصص درد به صورت آنلاین مشاوره کنید:

فوق تخصص درد چه درمانی را دنبال می‌کند و برای چه دردهایی کاربرد دارد؟

این رشته، نخست درمان دارویی ترکیبی و درصورت نیاز درمان مداخله ای را دنبال می‌کند. درمان مداخله ای، درمانی است که با سوزن و تزریق ترکیبی از داروهای بی حسی موضعی و ضدالتهابی انجام می‌شود. در کلینیک درد، همه دردهای مزمن درمان می‌شود. 80 تا 90 درصد درمان ها مربوط به انواع سردرد، دردهای گردن، دردهای مفاصل و بیماری‌های آسیب عصب به خاطر بیماری زونا و نیز آسیب عصبهای بین دنده ای و … هستند.

فوق تخصص درد و بیماری سرطان

یکی از شایع‌ترین انواع سرطان ها، سرطان های احشا ناحیه شکم است. سرطان های احشا داخل شکمی، سلول‌های عصبی ناحیه بالای شکم را درگیر می‌کند و باعث درد در این قسمت می‌شود. قبلاً برای درمان این بیماری شکم را باز می‌کردند و عصب را می‌بریدند.

اما پزشکان فوق تخصص درد، برای این درمان جایی را باز نمی‌کنند؛ بلکه پوست را بی حس کرده و به وسیله یک سوزن زیر راهنمایی اشعه ایکس به محل مورد نظر دسترسی پیدا میکنندو سپس با تزریق دارو و یا سوزاندن این شبکه عصبی که باعث تخریب شبکه می‌شود درد را کاهش میدهند. در درمان به روش جراحی باز بیمار بی هوش کامل و سپس بستری می شد اما در روش جدید بی حسی موضوعی انجام و بیمار یک تا 2 ساعت پس از درمان مرخص می‌شود.

فوق تخصص درد و بیمارهای مفصلی و درد زانو

آسیب دیسک، بیماری‌های مفاصل، شکستگی ها و دردهایی که بعد از عمل جراحی موجب ناراحتی بیماران می‌شوند مثل چسبندگی فضای نخاع از طریق این تخصص قابل درمان هستند. درخصوص درد آرتروز زانو باید گفت 70 تا 80 درصد مردم با افزایش سن به خاطر تحلیل غضروف ها دچار این درد می‌شوند تا کنون تمام درمان ها جنبه تسکینی داشته است و فرد بعد از مدتی به فعالیت و راه رفتن ادامه می‌دهد که البته نقطه آسیب دیده بدتر می‌شود.

در مراحل بعد جراح ارتوپد مجبور به تعویض مفصل زانو و استفاده از مفصل مصنوعی می‌شود که هم مشکلات ناشی از عمل جراحی و هم هزینه سنگینی را به همراه دارد. اما در کلینیک درد، تزریق پلاسما به داخل مفصل انجام می‌گیرد و باعث می‌شود غضروف مفصلی آسیب دیده تا حدودی ترمیم شود،

میزان حرکت بهتر شده و درد بیمار کاهش یابد.

فوق تخصص درد و درمان ام اس

این رشته در واقع با حداقل تهاجم به بدن به درمان بیماری‌ها می پردازد اما در مورد بیماری ام اس که مجموعه‌ای از اختلالات را برای بیمار به همراه دارد باید گفت نمی‌توان از این طریق درمانی ارایه داد البته برخی از علایم و دردها مثل درد مفاصل، سردرد و اختلالات گوارشی و … که بیمار مبتلا به ام اس دچار هستند را می‌توان تا حدودی کاهش داد.

دکترنوید ابوالاحرار از پزشکان نامداری هستند که با مدافون همکاری دارند، برای ارتباط بیشتر با آقای دکتر ابوالاحرار می‌توانید اپلیکیشن مدافون را نصب کرده و سوالات خود را در حوزه درد با ایشان در میان بگذارید: برو به صفحه دانلود

منبع:مقاله دکتر نوید ابوالاحرار؛درد های مزمن هم قابل کنترل هستند

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مقالات پزشکان » درمان و کنترل دردهای مزمن

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 4

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *