همه چیز درباره درد، مسکن های مناسب هر درد

چه بخواهیم چه نخواهیم درد بخشی از زندگی ماست. خوشبختانه در بیشتر موارد، درد کوتاه مدت است اما هستند کسانی که در تمام عمرشان با دردی مزمن دست به گریبان هستند. جالب است بدانید که یک پنجم مردم درگیر درد مزمن هستند. در این مقاله از مدافون می‌خواهیم به موضوع درد و درمان آن بپردازیم.

این مقاله توسط دکتر امیر مقدم ، بررسی و تایید ‌شده‌است.

وقتی ما بتوانیم احساس بخش های مختلف بدن را کنترل کنیم می‌توانیم درد را از بین ببریم. همه ما در طی روز درد را احساس می کنیم اما زنان بیش از مردان دچار دردهای مزمن هستند. بعضی افراد بیش از سایرین از درد شکایت می‌کنند. شروع درد معمولا ناگهانی و بدون هشدار قبلی است.

در صورتی که شما هم دچار دردهای طولانی و بدون منشا مشخص هستید، می‌توانید از یک فوق تخصص درد آنلاین در مدافون مشورت بگیرید و با تکنیک های  جدید درمان درد، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید. برو به لیست فوق تخصص های درد

انواع درد

انواع درد چیست؟

2 نوع اصلی درد وجود دارد:

درد حاد

این درد، یک پاسخ طبیعی به یک آسیب یا یک وضعیت پزشکی است که به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و معمولاً کوتاه مدت است.

درد مزمن

دردی که بیش از زمان مورد انتظار طول بکشد (معمولا بیش از سه ماه) درد مزمن نامیده می‌شود. در واقع در درد مزمن، حس آسیب و ناراحتی متوقف نمی‌شود، هر چند که آسیب اولیه از بین رفته است. افراد دچار درد مزمن، ماه‌ها و ‌سال‌ها ممکن است با درد درگیر باشند. این درد در هر سنی ممکن است به سراغ انسان بیاید و ماهیتی پیچیده دارد.

تحقیقات نشان داده است در افرادی که درد مزمن دارند، تغییراتی در عملکرد بیوشیمی مغزشان رخ می‌دهد که یکی از این نقاط، مراکز تالاموس مغز است. یکی از کارهایی که تالاموس انجام می‌دهد، انتقال حس های دستگاه عصبی محیطی به قشر مغز است. یکی دیگر از مراکزی در مغز دچار تغییر می‌شود، بخش داخلی قشر پیش پیشانی مغز است که ماموریت تنظیم احساسات را برعهده دارد.

چرا ما درد داریم؟

وقتی یک سوزن یا یک جسم تیز به بدن ما برخورد می‌کند و پوست را سوراخ می‌کند، حسگرهای آسیب را فعال کرده و این حسگرها، سینگالی را به نخاع و سپس مغز می رسانند. این سیگنال درد نیست بلکه پیغامی است به بدن که باخبر شود که یک اتفاق آسیب رسان رخ داده است. این فرآیندی پیچیده است که تعیین می‌کند فرد چه مقدار درد را احساس کند. در واقع درد در مغز پردازش و احساس می‌شود.

شایع‌ترین علل درد در بزرگسالان عبارتند از:

  • صدمه و آسیب
  • بیماری‌هایی مانند سرطان، آرتریت و مشکلات کمر
  • عمل جراحی

برای درمان دردهای خود می‌توانید با دکتر آنلاین درد مشورت کنید.

چه روش هایی برای درمان درد وجود دارد؟

برای درمان درد روش های مختلفی وجود دارد. در واقع در کنار روش های دارویی که از گذشته وجود داشتند، روش هایی مانند عصب درمانی نیز به درمان درد کمک می‌کنند. به‌طور کلی روش های درمان درد این موارد هستند:

  • داروهای ضد درد
  • بلوک کردن عصب با استفاده از تزریق
  • سوزاندن عصب
  • حرارت دادن عصب
  • استفاده از امواج اولتراسوند
  • ورزش و توانبخشی
  • تکنیک های مدیریت ذهن

در صورت نیاز می‌توانید با یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در مدافون مشورت کنید. برو به لیست متخصصان توانبخشی

برای هر درد از چه دارویی باید استفاده کنیم؟

یکی از راه‌های تسکین درد استفاده از دارو است. اما تنها بعضی از داروها بر بعضی از بیماران اثر می‌کند. تحقیقات نشان داده است که حدود 30 درصد بیماران توسط دارو درمان می‌شوند. اگر درد توسط دارو درمان نشود، روش های درمانی دیگری استفاده می‌شود.

ایبوپروفن

این مسکن، التهاب را کم می‌کند بنابراین برای درمان سردرد و درد عضلانی مفید است. این دارو برای بیماران مبتلا به آسم، زخم معده و سالمندان می‌تواند خطرناک باشد.

آسپرین

این دارو نیز مانند ایبوپروفن عمل می‌کند و موجب رقیق شدن خون هم می‌شود. بنابراین پزشک ممکن است آن را برای کسانی که در معرض خطر حمله قلبی هستند هم تجویز کند.

پاراستامول

این دارو هم ضد درد و ضد التهاب است و آسیب کمتری به معده هم می زند. این دارو اگر زیاد مصرف شود می‌تواند به کبد آسیب بزند. بنابراین نباید هرگز این مسکن را بیش از میزان تجویز شده مصرف کرد.

روش های درمان درد چه روش هایی هستند؟

داروهای ضد درد، درمان های فیزیکی مانند ماساژدرمانی، آب درمانی، ورزش، درمان های روانشناختی مانند تکنیک های آرام سازی و مدیتیشن، تکنیک های ذهن و بدن مانند طب سوزنی از جمله روش های درمان درد هستند.

درد مزمن چیست؟

دردی که با وجود از بین رفتن منشا ایجاد درد، به مدت 3 ماه یا بیشتر طول بکشد درد مزمن نامیده می‌شود.

هر داروی ضد درد برای چه منظوری به کار می رود؟

داروی پاراستامول اغلب به عنوان اولین دارو برای تسکین درد کوتاه مدت توصیه می‌شود. این دارو رو نباید طولانی مدت استفاده کرد. آسپرین برای تسکین کوتاه مدت، تب و دردهای خفیف تا متوسط مانند درد پریود یا سردرد به کار می رود. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن درد، التهاب و قرمزی را از بین می برند.داروهای شبه افیونی، مانند کدئین، مورفین و اکسی کدون برای دردهای شدید یا سرطانی استفاده می‌شوند. بی حس کننده های موضعی شامل قطره، اسپری، کرم یا تزریق در شرایطی که دسترسی به عصب امکان پذیر باشد، به کار برده می‌شوند.

این مقاله به تایید دکتر امیر مقدم پزشک عمومی مدافون رسیده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.8 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2647

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *