ویژگی ورزش های آبی موثر در آرتروز و سایر بیماری های اسکلتی

انجام ورزش یکی از شیوه های مؤثر در درمان آرتروز محسوب می‌شود. به بیشتر افراد، انجام ‌‌ورزش‌های آبی برای بهبود وضعیت بیماری و درد زانو توصیه می‌شود. ولی شما چه تصوری در مورد ‌‌ورزش‌های آبی دارید؟ به نظر شما ‌‌ورزش‌های آبی چطور می‌توانند به بهبود درد زانو کمک کنند؟

تاثیر ورزش آبی بر ارتروز

‌‌ورزش‌های آبی برای بیماری‌های اسکلتی و استخوانی دیگر هم توصیه می‌شود. چه نقطه اشتراکی بین بیماری‌های مختلف وجود دارد که این گونه ‌‌ورزش‌ها برای همه آن ها می‌تواند مفید باشد؟ آشنایی با ‌‌ورزش‌های آبی و عملکرد آن ها در بهبود وضعیت بیماری، به شما دید بهتری نسبت به انتظاری که باید از این نوع ‌‌ورزش‌ها داشته باشید، می‌دهد. در ادامه با ‌‌ورزش‌های آبی آشنایی بیشتر و کلی پیدا خواهید کرد.

چرا ‌‌ورزش‌های آبی برای دردهای اسکلتی و استخوانی توصیه می‌شود؟

‌‌ورزش‌های آبی از آن جهت برای بیشتر بیماری‌های اسکلتی و به‌خصوص مفاصل توصیه می‌شوند که در حین انجام آن ها فشار بسیار کمتر به مفاصل و بخش های مختلف بدن وارد می‌شود. به دلیل شناور شدن وزن بدن در آب، انجام حرکات مختلف فشاری که معمولاً به بدن وارد می‌کند را ایجاد نخواهد کرد و این برای مفاصل آسیب دیده بسیار مفید است.

‌‌ورزش‌های آبی مناسب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

اگر قصد دارید ‌‌ورزش‌های آبی انجام دهید یا در کلاس های تمرینی ورزشی آبی شرکت کنید، باید  با جنبه های مختلف ‌‌ورزش‌های آبی و فاکتور های یک تمرین مناسب آشنا باشید:

  • ‌‌ورزش‌های آبی همگی باید در آب نسبتاً گرم باشد. دمای آب تقریباً باید بین ۲۸ تا ۳۰ درجه باشد. این دما بیشتر از دمای معمول آب در استخر های معمولی است. به‌طور کلی باید گفت که دمای آب برای ‌‌ورزش‌های آبی اهمیت زیادی دارد. علاوه بر کنترل پایین نبودن دما، دمای آب نباید بیش از حد بالا هم باشد.
  • ‌‌ورزش‌های آبی باید توسط یک فرد با تجربه و یک مربی هدایت شوند. شاید در ظاهر ‌‌ورزش‌های آبی ساده و بدون خطر باشند ولی صحیح و درست انجام دادن ‌‌ورزش‌هاست که اثر گذاری مورد نظرتان را ایجاد می‌کند. در نتیجه شما قبل از هر چیز باید روش درست انجام حرکت ها را یاد بگیرید.
  • قبل از انجام حرکت های اصلی، باید گرم کنید. ‌‌ورزش‌های آبی هم درست مثل ورزش کردن معمولی هستند. یعنی قبل از شروع ورزش گرم کنید و در انتها هم باید بدن تان را با انجام حرکات کششی سرد کنید.
  • برای انجام بهتر حرکات باید وسیله های کمکی در کنار تان داشته باشید. مثلاً جلیقه های بادی به‌خصوص برای شروع کمک زیادی می‌تواند به شما کند. استفاده از این ابزار ها به شما امکان می‌دهد که ‌‌ورزش‌های مختلف را بتوانید به صورت صحیح انجام دهید. در مراحل مختلف و با توجه به میزان مهارت، استفاده از این وسایل کمتر خواهد شد و شما نیاز کمتری به آن ها پیدا خواهید کرد.
  • ‌‌ورزش‌ها باید سطح بندی شده باشند. درست مثل ورزش معمولی که شما هیچ وقت برای شروع از سخت ترین ‌‌ورزش‌ها و سنگین ترین ها شروع نمی‌کنید، ‌‌ورزش‌های آبی را هم باید مرحله به مرحله پیش ببرید. با توجه به میزان آمادگی بدنتان و آسیب دیدگی که دارید نوع ‌‌ورزش‌ها تعیین می‌شوند که این کار توسط یک فرد با تجربه و متخصص در این زمینه باید انجام شود.
  • برنامه را به صورت منظم و پشت سر هم پیگیر کنید. همه روش های درمانی نیازمند تداوم در اجرا هستند. اگر قرار باشد ‌‌ورزش‌های آبی را نامنظم و جسته و گریخته پیگیر کنید، احتمالاً نتیجه خاصی از آن نمی گیرید. حداقل دو بار در هفته ‌‌ورزش‌هایی که برایتان تعیین ‌شده‌است را انجام دهید تا شاهد تغییرات تدریجی آسیب دیدگی آرتروز زانویتان باشید.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید درباره آرتروز بیشتر بدانید، مقاله زیر را به شما توصیه می کنیم: آرتروز چیست؟

قبل از اینکه ‌‌ورزش‌ها و تمرینات آبی را شروع کنید، مربی که قرار است با شما کار کند را ملاقات کنید. اگر هم قصد دارید در کلاس ها و تمرینات گروهی شرکت کنید، حتماً قبل از اقدام، یک بار به آن جا سر بزنید و ببینید کار چطور انجام می‌شود. امکاناتی که مرکز در اختیار شما قرار می‌دهد و نحوه آموزش و تمرین در مورد ‌‌ورزش‌های آبی اهمیت زیادی دارد. به علاوه در بازدیدی که دارید می‌توانید سطح آمادگی خودتان را هم مشخص کنید و در واقع مربی با بررسی وضعیت شما سطحی که در آن قرار دارید را مشخص کند.

در اپلیکیشن مدافون، در هر ساعتی از شبانه روز می‌توانید از بهترین پزشکان متخصص ارتوپدی مشاوره دریافت کنید.

منبع: سایت دکتر علی نقره کار

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.1 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 85

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *