نقرس نوعی بیماری است که حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد (نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی) معمولاً از ویژگیهای آن است. نقرس از تجمع اسید اوریک در بدن ناشی میشود. این عارضه هیچ درمانی ندارد و تنها با رژیم غذایی و درمانهای خانگی کنترل میشود.
نقرس در واقع، نوعی آرتریت است که در آن کریستال های کوچکی در داخل و اطراف مفاصل ایجاد می شود. باعث حملات ناگهانی درد شدید و تورم می شود.
علائم نقرس
در این بیماری سطح اسید اوریک افزایش یافته و باعث تشکیل کریستالهایی میشود که در مفاصل تجمع پیدا میکنند. درد شست پا یکی از مهمترین نشانههای نقرس است. تورم و درد مچ پا، زانوها، پاها، مچ دست و آرنج نیز از دیگر علایم این بیماری است.
اسید اوریک ماده زائدی است که از تجزیه برخی مواد غذایی به خصوص پروتئینها در بدن تولید میشود.
تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیهها انجام میشود و این ماده مضر با ادرار دفع میشود؛ ولی زمانیکه مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمیشود و مقدار اضافی آن در بدن انباشته میشود.
افزایش غلظت اسید اوریک در خون در نهایت تبدیل به کریستالهای (دانههای بلوری) اورات میشود که در اطراف مفاصل و بافتهای نرم تجمع مییابد. این کریستالهای سوزنی شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند. این عارضه هیچ درمانی ندارد و تنها با رژیم غذایی و درمانهای خانگی کنترل میشود.
سوالت رو درباره نقرس می تونی از دکتر آنلاین در مدافون بپرسی.
تغییر رژیم غذایی
مهم ترین درمان در نقرس، داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. اگر نمی دانید چه رژیم غذایی برای درمان نقرس مناسب است، همین الان با یک متخصص تغذیه آنلاین مشورت کنید:
-
فاطمه حق شنو59,000 ﷼
-
فرناز پرورش59,000 ﷼
-
مهدی خوشگوتهرانی59,000 ﷼
-
شیما سیدابراهیمی59,000 ﷼
-
ایمان امیری59,000 ﷼
-
سارا سمندری59,000 ﷼
-
سارا سیدی59,000 ﷼
-
محمد کاکاوند59,000 ﷼
-
دکتر مهدی وجدی59,000 ﷼
هنگامی که دچار حمله های نقرس می شوید این راه کارها را در نظر داشته باشید:
- از بین بردن علائم در هنگام حمله – این کار را می توان با استفاده از کمپرس یخ و با مصرف داروهایی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، کلشی سین یا کورتیکواستروئیدها انجام داد.
- جلوگیری از حملات بیشتر – از طریق ترکیبی از تغییرات سبک زندگی، مانند کاهش وزن یا تغییر رژیم غذایی، و مصرف داروهای کاهش دهنده سطح اسید اوریک، مانند آلوپورینول.
با درمان، بسیاری از افراد می توانند سطح اسید اوریک خود را به اندازه کافی کاهش دهند تا کریستال هایی را که باعث نقرس می شوند در خود حل کنند – و در نتیجه هیچ حمله دیگری ندارند. با این حال، درمان مادام العمر معمولا مورد نیاز است
رژیم غذایی مدیترانهای و کاهش دهنده فشار خون، مهمترین روش برای جلوگیری از حملات نقرس است؛ زیرا این رژیم غذایی خاصیت ضد التهابی دارد. آجیل، سبزیجات، انواع میوهها، حبوبات، ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ در این رژیم غذایی گنجانده شده است.
مصرف غذاهای شور، فرآوریشده، چرب و شیرین با افزایش التهاب، نقرس را تشدید میکنند. مصرف آب کافی در روز و حداقل ۸ لیوان برای جلوگیری از رسوب اسید اوریک توصیه شده است.
همین الان در مدافون، می توانید از پزشکان عمومی آنلاین مشاوره پزشکی درباره نقرس دریافت کنید:
-
دکتر نگار اسماعیلی60,000 ﷼
-
دکتر صمد یاری فرهادآباد35,000 ﷼
-
دکتر فرید سنگین آبادی48,000 ﷼
-
دکتر فرانه نوشادی20,000 ﷼
-
دکتر سحر پارسا55,000 ﷼
-
دکتر الناز منصوری36,000 ﷼
-
دکتر بیتا عبدی30,000 ﷼
-
دکتر احمد قاسمی44,000 ﷼
-
دکتر اقبال سکندری30,000 ﷼
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.