10 دلیل استرس شغلی در محل کار

استرس شایع‌ترین اختلال روحی مرتبط با کار است. در بعضی کشورها، استرس شغلی تا 76 درصد کارکنان را درگیر می‌کند. به هر حال سطحی از استرس ممکن است که در محیط کار وجود داشته باشد. اما وقتی که این استرس زیاد شود می‌تواند بر سلامت پرسنل و همین طور کارایی آنها اثر بگذارد. پیشگیری و مدیریت استرس شغلی هم برعهده خود فرد و هم سازمان مربوطه است.

استرس کار، پاسخی است که افراد در برابر خواسته ها و فشارهای کاری که فراتر از دانش و توانایی آنها است می‌دهند. سازمان‌ها با محافظت از کارکنان خود در برابر استرس شغلی، از نظر اخلاقی، قانونی و مالی به نفع خود کار کرده‌اند. در ادامه به ترتیب میزان اثرگذاری، به ده عاملی که می‌تواند موجب بروز استرس در محیط کار شود می پردازیم:

دلایل استرس در محیط کار

حجم کاری بیش از حد

اگر حجم کار بیش از حد توان کارکنان باشد، می‌تواند موجب استرس آنها شود.

عدم وجود اختیار کافی در تصمیم گیری

یکی دیگر از دلایل رایج برای به وجود آمدن استرس در محیط کار، عدم وجود اختیار کافی برای تصمیم گیری است.

عدم وجود حمایت کافی

هنگامی که پرسنل احساس کنند از طرف مدیر یا سرپرست خود حمایت نمی‌شوند، احساس استرس بیشتری می‌کنند.

نوع برخورد مدیران و کارکنان ارشد

مدیران سطح بالا نقش مهمی در به وجود آمدن استرس در پرسنل خود دارند. مدیران ارشد قلدر، بیش از حد منتقد و پرتوقع موجب بروز استرس در پرسنل می‌شوند.

رفتار همکاران

تحقیقات نشان داده است که رفتار همکاران به عنوان پنجمین عامل بروز استرس و فشار روانی برای سایر همکاران است. در مقابل حمایت همکاران از یکدیگر می‌تواند انعطاف پذیری کارکنان را افزایش دهد.

پیشنهاد مطالعه | چه مواد غذایی برای رفع استرس مفید هستند؟

مجموعه ای از سایر عوامل

عواملی مانند شرایط کاری نامناسب، روابط کاری مشکل با سایر همکاران، تعادل کار-زندگی و فرهنگ سازمانی از دیگر عواملی هستند که می‌توانند موجب بروز استرس در محیط کار شوند.

امنیت شغلی

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند موجب بروز استرس در کار شود، ترس از از دست دادن شغل، موقعیت و جایگاه کارکنان است.

آموزش ناکافی

کارمندانی که آموزش کافی ندیده اند به احتمال زیاد عملکرد شغلی ضعیف تر و سطح بالاتری از استرس را تجربه خواهند کرد.

رفت و آمد

عامل نهم که موجب استرس در محیط کار می‌شود، رفت و آمد است. رفت و آمد به محل کار، گیر کردن در ترافیک، مترو و اتوبوس، اتلاف وقت تا محیط کار و تداخل آن با استراحت و خواب می‌تواند موجب بروز استرس شغلی شود.

دورکاری

با شیوع ویروس کرونا، دورکاری و کار از خانه، رواج پیدا کرد. تحقیقات نشان داده است که تا 8 درصد کارکنان، کار در خانه را دلیل استرس خود ‌می‌دانند.

اگر شما هم در محیط کاری خود درگیر استرس و فشار روحی زیاد هستید، می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز، با روانشناسان آنلاین در مدافون مشاوره کنید.

کاهش استرس در محیط کار با گیاهان آپارتمانی

نتایج مطالعات جدید محققان ژاپنی نشان می‌دهد که نگهداری از گیاهان آپارتمانی در محیط کار به کاهش سطح اضطراب و استرس شغلی کارمندان کمک می‌کند.

غلبه بر استرس شغلی به کمک گیاهان آپارتمانی

به گزارش پایگاه خبری «سی‌ان‌بی‌سی»، پژوهشگران دانشگاه هیوگوی ژاپن در این تحقیق از ۶۳ شرکت‌کننده که به کار اداری تمام وقت اشتغال داشتند، خواستند تا هربار که احساس خستگی کردند به مدت سه دقیقه به خود استراحت داده و به گیاهی که بر روی میز کارشان قرار داده شده بود، نگاه کنند.

شرکت‌کنندگان در این پژوهش به مدت چهار هفته تعداد ضربان قلب خود را که نشانگر خوبی از واکنش استرسی بدن است، پیش و پس از نگاه کردن به این گیاهان ثبت کردند. آن‌ها در مرحله بعد همچنین پرسشنامه‌هایی را که برای سنجش وضعیت روانی و سطح استرس آن‌ها طراحی شده بود، پر کردند.

در پایان مدت تحقیق، ۲۷ درصد از این شرکت‌کنندگان کاهش قابل توجهی را در تعداد ضربان قلب خود مشاهده کردند و سطح اضطراب بین بیشتر شرکت‌کنندگان کاهش پیدا کرد.

به گفته دست اندرکاران این پژوهش، این که از گیاهان گلدانی بر روی میز کار خود در اداره نگهداری کنید و هر از گاهی به آن‌ها نگاهی بیندازید به شما کمک می‌کند تا برای چند لحظه هم که شده چشم از مانیتورهای خود برداشته و از فضای پرتنش کار جدا شوید، رویه‌ای که در بلندمدت به کاهش سطح استرس و اضطراب شغلی شما کمک می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *