فشار خون و بیماری کرونا

صحبت های دکتر راحله سادات سجادی نیا، متخصص قلب و عروق مدافون درباره تاثیرات فشار خون:

تاثیر فشار خون بر قلب

فشار خون موجب تنگ شدن رگ آئورتی که مقابل بطن چپ قرار دارد می‌شود. با افزایش فشار خون مقاوتی که بر سر راه بطن چپ (جهت خروج خون) قرار می‌گیرد، افزایش می‌یابد. از این رو بطن چپ مجبور است که در مقابل مقاومت بالاتری پمپاژ را انجام دهد. به همین دلیل ناچار است که عضله خود را ضخیم کند تا بتواند قدرت پمپاژ خود را افزایش دهد.

تاثیرات فشارخون در دوران کرونا

از این رو افزایش ضخامت عضله قلب، یکی از تاثیرات اصلی فشار خون بر قلب می‌باشد.

به دنبال افزایش ضخامت عضله قلب، قدرت قلب برای پذیرش خون، (ورود خون از دهلیز چپ به بطن چپ) کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. زیرا با ضخیم شدن دیواره بطن چپ ،قدرت پذیرش خون از دهلیز چپ در آن کاهش پیدا می‌کند.

به همین دلیل فشار خون می‌تواند باعث بروز نارسایی های قلبی شده و از عوامل مهم سکته مغزی می‌باشد.

فشار خون متناسب در افراد دارای فشار خون

با توجه به تحقیقات و مقالات به ثبت رسیده در جهان، افرادی که دارای فشار خون هستند، بایستی پس از مصرف دارو، فشاری زیر عدد 13 روی 8 و یا 13 روی 8.5 داشته باشند. فشار خونی بالاتر این عدد فشار خون نامناسبی برای افراد می‌باشد. البته در سالمندان بالای 70 سال، این میانگین به عدد 14 روی 9 تغییر می‌یابد.

پیشنهاد مطالعه | درباره فشار خون بیشتر بدانید.

نحوه صحیح کنترل فشار خون

یکی از روش های تشخیص فشار خون در افراد، استفاده از هولتر می‌باشد. با نصب این هولترها فشار خون افراد در 24 ساعت اندازه گیری می‌شود و پزشک پس از بررسی هولتر، فشارخون بالا را تشخیص می‌دهد.

از آنجایی که استفاده از این هولترها، هزینه بالایی دارد، افراد دارای فشار خون می‌توانند با خرید دستگاه های خانگی فشار خون، فشار روزانه خود را اندازه گیری نمایند. با استفاده از این دستگاه، بیمار می‌تواند یک هفته روزانه 3 مرتبه (صبح، ظهر، عصر) فشار خود را اندازه گیری و یادداشت نماید و به پزشک خود اطلاع دهد. پزشک نیز با توجه به این گزارش ها می‌تواند تشخیص های لازم را بدهد.

فشار خون در دوران کرونا

کرونا در ابتدا تاثیری بر روی کاهش فشار خون و یا افزایش فشار خون ندارد. اما عوارض ناشی از آن می‌تواند منجر به افزایش و یا کاهش فشار خون در افراد گردد.

برای مثال: کرونا ممکن است موجب التهاب عضله قلب در بیماران بدحال بستری در آی سی یو گردد. در پی این اتفاق، قدرت پمپاژ قلب در این افرادکاهش یافته و متعاقبا فشار خون در آن ها کاهش می‌یابد.

البته بهتر است بدانید که کرونا در افراد دارای فشار خون بالا کنترل نشده، عوارض بیشتری از خون نشان می‌دهد. از جمله این عوارض عبارتند از:

  • آسیب های مغزی
  • نارسایی قلبی
  • سکته مغزی
  • آریتمی AF (فیبریلاسیون دهلیزی)

در اپلیکیشن مدافون به آسانی با پزشکان متخصص قلب و عروق مشاوره پزشکی آنلاین داشته باشید

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.8 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 193

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *