آشنایی قبل از ازدواج، نکات مهم در دوران نامزدی

هدف از آشنایی قبل از ازدواج و دوران نامزدی این است که طرفین متوجه شوند که آیا آنها می‌توانند ترکیب کارآمد و موفقی برای ازدواج باشند یا خیر. ازدواج در واقع قراردادی برای شروع یک زندگی مشترک و تشکیل خانواده است. اصل مهمی که در زندگی مشترک وجود دارد این است که ترکیب هر دو آدم خوب لزوما موجب یک ازدواج خوب نمی‌شود.  در گام اول باید شخص دارای ویژگی‌هایی باشد که نشان دهد که او برای ازدواج مناسب است یا خیر. این مقاله به تایید اعظم رحیمی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی رسیده است.

دوران آشنایی و نامزدی

از کجا بفهمیم به آمادگی لازم برای ازدواج رسیده ایم؟

شخصی که تصمیم به تشکیل خانواده می‌گیرد باید حداقل این ویژگی‌ها را داشته باشد:

  • توان مالی و شغلی برای یک زندگی توام با عزت نفس
  • سلامت جسم و روان که با زندگی زناشویی تداخل نداشته باشد
  • استقلال تصمیم گیری و جدایی از خانواده
  • توانایی گفتگو و تعامل

دکتر زهرا کرمی، روانشناس آنلاین مدافون، قبلا در مقاله ای درباره پارامترهای مهم برای یک ازدواج موفق توضیح داده است.

فرض کنید که هر دو نفر به مرحله ای رسیده باشند که بتوانند یک زندگی مشترک را آغاز و خانواده ای را تشکیل دهند اما باید مشخص شود که آیا این دو نفر برای زندگی با همدیگر مناسب هستند یا نه. این هدفی است که آشنایی پیش از ازدواج دنبال می‌کند.

در آشنایی پیش از ازدواج این موارد باید مشخص شود

اهداف، خواسته ها، ارزش ها، سبک زندگی، سلیقه و انتظارات یکدیگر را بشناسید.

در آشنایی قبل از ازدواج باید به شناخت موارد بالا دست پیدا کنید و ببینید که آیا ارزش ها، اهداف و سبک زندگی شما با یکدیگر مغایر است یا خیر. توجه داشته باشید هدف این نیست که خواسته ها، اهداف و سلایق شما و طرف مقابل یکسان باشد اما مهم است که این ارزش ها با هم مغایر نباشند. وقتی سبک زندگی، خواسته ها و ارزش های دو طرف با هم مغایر باشد برای نزدیک کردن آنها به هم نیاز به صرف انرژی زیادی است و معمولا به آسانی امکان پذیر نیست.

اختلافات خود را مشخص کنید

مشخص کنید که در چه مواردی بین شما و طرف مقابل اختلاف نظر و سلیقه وجود دارد. این اختلافات را مشخص کنید و به کمک یک فرد با تجربه و با حسن نیت یا یک مشاور ازدواج این اختلافات را حل کنید.

اگر نیاز به مشاوره با یک روانشناس ازدواج دارید، در اپلیکیشن مدافون می‌توانید با بهترین مشاوران ازدواج به صورت آنلاین و تلفنی مشورت کنید.

از وضعیت سلامت جسم، بیماری‌های روحی روانی یکدیگر مطمئن شوید.

بعضی بیماری‌های جسمی و روحی مانع و مشکلی برای روابط زناشویی است. در دوران آشنایی و نامزدی لازم است که از عدم وجود مشکلات و بیماری‌های جسمی و روحی مطلع شوید.

مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج (دوران نامزدی)

مدت زمان دوران آشنایی باید آن قدر باشد که شما بتوانید درباره علائق، سلائق، سبک زندگی، خواسته ها، اهداف، ارزش ها و… صحبت بکنید. این موضوع معمولا کمتر از 2 ماه و بیشتر از 5-6 ماه طول نمی‌کشد. دوران آشنایی خیلی طولانی که به 2-3 سال کشیده است بین طرفین شیفتگی به وجود می‌آورد و باعث می‌شود که آنها به مرحله ازدواج نرسند. بنابراین آشنایی پیش از ازدواج ، با 3-4 ساعت گفتگو به نتیجه نمی‌رسد و از طرفی اگر خیلی هم طولانی شود، به ازدواج منتهی نمی‌شود. برای ازدواج باید ابتدا با عقل خود تصمیم بگیرید و سپس به عشق ورزی بپردازید.

کیفیت دوران آشنایی پیش از ازدواج

در دوران نامزدی طوری مرزها و محدودیت ها را رعایت کنید که هیجان های جنسی و هیجان های غیرجنسی پرتلاطم مانع دیدن و توجه به واقعیات نشود. وقتی هیجان ها بالا بگیرد، نمی‌توانید به واقعیت ها توجه کنید و این موضوع در اختیار شما نیست. رعایت این محدودیت ها سبب می‌شود که اگر با هم به توافق نرسیدید فقط سختی و مشکل جدا شدن را داشته باشید و نه مشکلات دیگر. تا زمانی که شما به تصمیم عاقلانه برای ادامه راه به سمت ازدواج نرسیده اید، درگیر هیجانات جنسی نشوید چرا که این هیجانات می‌تواند مانع از تصمیم گیری صحیح شود.

فروزان بابایی، روانشناس آنلاین مدافون، در مقاله زیر راهکارهایی برای فراموش کردن خاطرات تلخ گذشته ارائه کرده است. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم:

سوالات روانشناسی دوران نامزدی و آشنایی به قصد ازدواج

آقای دکتر به نظر شما دوران نامزدی باید علنی باشد یا خیر؟ چون وقتی که دوران نامزدی علنی می‌شود و احیانا اگر به هم بخورد به آدم ممکن است که برچسب بزنند.

در بعضی خرده فرهنگ ها ممکن است چنین چیزی وجود داشته باشد، ما قصد نداریم که آن را تایید یا رد کنیم. اما به این فکر کنید که دو نفر به قصد ازدواج و تحت نظارت والدین قصد دارند که با فرهنگ ها، ارزش ها، سبک زندگی و اخلاق همدیگر آشنا شوند. این دو نفر می خواهند با هم ازدواج کنند و قصدشان آشنایی با همدیگر است. ممکن است در این مسیر، دو نفر به این نتیجه برسند که ادامه راه را نمی خواهند با هم طی کنند و یا نه برای هم مناسب هستند. اگر این دو نفر متوجه شوند که برای هم مناسب نیستند، چه اشکالی دارد که این راه را پایان دهند. این ترس اجتماعی متاسفانه در خانواده ها وجود دارد که مردم ممکن است بگویند که عیبی در دختر یا پسر وجود داشته که نامزدی شان به هم خورده است. لازم نیست عیبی وجود داشته باشد. باید این را بدانیم که به هم خوردن نامزدی خیلی وقت ها به این علت است که دو نفر با هم تفاوت دارند نه اینکه عیبی در آنها وجود داشته باشد.

آقای دکتر، این روزها بسیاری از جوان ها در محل کار و دانشگاه با هم آشنا می‌شوند و قصد ازدواج دارند. به این جوانان که در چنین محل هایی با هم آشنا می‌شوند، چه پیشنهادی دارید؟

سبک زندگی های امروز تغییر زیاد و خوبی داشته است. یکی از این تغییرات آشنایی دخترها و پسرها در محیط های شغلی یا تحصیلی است. متاسفانه دانش ما در زمینه روش های انتخاب همسر مناسب کم است. در این نوع آشنایی ها ممکن است که گفتگوهای ناقص و تصمیمات صرفا هیجانی گرفته شود.متاسفانه این روزها تبلیغات منفی نانوشته علیه ازدواج در جامعه زیاد است. مشاهده ازدواج های ناموفق و طلاق در جامعه، این تصور را به وجود آورده است  که ازدواج قراردادی است که کار نمی‌کند. امروزه معیارهای مالی و اقتصادی بر معیارهای اصلی ازدواج غلبه کرده است و همین باعث ‌شده‌است که خیلی ها ازدواج را به تعویق بیندازند. این روزها با الویت گرفتن معیارهای اقتصادی و ظاهری بر ارزش ها، اخلاق، سبک زندگی و…. موجب افزایش میزان طلاق در جامعه ‌شده‌است. بنابراین به جوانان توصیه می‌شود که ابتدا معیارهای اصلی یعنی مغایر نبودن ارزش ها، اهداف، سبک زندگی و… خود را با شخصی که برای ازدواج انتخاب می‌کنند بسنجند و سپس معیارهای مالی و ظاهری را.

عشق واقعی چه نشانه‌هایی دارد؟ در مقاله زیر سحر بهروزیان روانشناس نشانه‌های عشق واقعی را معرفی کرده است.

من دختری هستم که از زمان کودکی برای پسری نشان شده بودم. حالا که بزرگ شده و به سن ازدواج رسیده ایم، خانواده ها خیلی به هم نزدیک شده اند. اما هیچ وقت فرصت ن‌شده‌است که خود ما با همدیگر درباره ازدواج فکر کنیم. لطفا من را راهنمایی کنید.

این خرده فرهنگ  نشان کردن دختر و پسر برای هم هنوز در جامعه ما وجود دارد و لزوما فرهنگ بدی هم نیست. اگر شما و طرف مقابلتان از ارزش ها، علائق، سلیقه ها و خواسته های هم ساز برخوردار نباشید زندگی سختی در پیش خواهید داشت. اگر شما از زمان کودکی طوری تربیت شده اید که برای این رابطه و زندگی با این شخص تربیت شده اید می‌توانید این راه را ادامه دهید. اما اگر علی رغم این که شما برای هم نشان شده اید، طوری آموزش ندیده اید و یا ارزش ها و سبک زندگی مغایر هم دارید، این پیش آگهی خوبی نیست.

در اپلیکیشن مدافون، روانشناسان خانواده آنلاین و تلفنی به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره روانشناسی آنلاین و تلفنی هستند.

تجربه شما از ازدواج و تشکیل خانواده، دوران نامزدی و آشنایی چیست؟ خوشحال می شویم که نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما و دیگر خوانندگان درمیان بگذاریدو

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 24

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی قبل از ازدواج، نکات مهم در دوران نامزدی»

  1. چه خوبه این اطلاعات رو به جوونا میدین زمان ما این اطلاعات نبود.پسرم با دختری که بیماری ژنتیکی داشت ازدواج کرد و بدبخت شد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *