آزمایش های پیش از ازدواج

هر زوج جوانی که تصمیم به ازدواج می‌گیرد، در کنار برگزاری تمامی آداب و رسوم رایج، باید آزمایش‌های پیش از ازدواج را نیز انجام دهد. این آزمایشات یکی از مراحل اصلی ازدواج بوده و انجام آن برای تمامی زوجین الزامی می‌باشد. در ادامه این مقاله از مدافون به معرفی این آزمایش‌ها خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم در شرف ازدواج هستید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

آزمایش‌های پیش از ازدواج

علت اهمیت آزمایش پیش از ازدواج

اگر تصمیم به ازدواج گرفته اید، بایستی یک سری آزمایش‌ها لازم را برای بررسی میزان سلامت خود و همسرتان انجام دهید. آزمایش‌های قبل از ازدواج می‌توانند از بروز بسیاری از مشکلات که ممکن است در آینده، زندگی فرزندتان و همچنین روابط عاطفی بین شما را تحت تاثیر قرار دهد، جلوگیری کنند. این آزمایش‌ها میزان سلامت زوجین را نشان می‌دهد و به شما نشان می‌دهند که اگر با یکدیگر ازدواج کنید، ممکن است فرزندتان به بیماری خاصی مبتلا شود یا خیر.

از این رو انجام آزمایش قبل از ازدواج از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدارک مورد نیاز آزمایش پیش از ازدواج

برای اینکه بتوانید آزمایش دهید، می بایست به یک دفتر ازدواج مراجعه کرده و با ارائه کارت ملی و شناسنامه خود برگه معرفی به مراکز آزمایش را دریافت کنید. در این مرحله شما حتی نیازی به محرمیت هم نخواهید داشت.

تحویل دادن مدارک شناسایی زوجین، کپی شناسنامه پدر دختر و یک قطعه عکس 4*3 همان مدارکی هستند که به محضردار تحویل می‌دهید و نامه را دریافت می‌کنید. این نکته را بدانید که مراجعه به محضر برای انجام آزمایش‌های ازدواج الزامی است. چرا که بدون نامه ، امکان انجام آزمایش وجود ندارد. به‌طور معمول، زوجین به نزدیک ترین آزمایشگاه ارجاع داده می‌ شوند.

آزمایش‌های لازم پیش از ازدواج

آزمایش خون

آزمایش خون یکی از آزمایش‌های اصلی پیش از ازدواج است که در آن بیماری‌هایی مانند: تالاسمی، هپاتیتB و هپاتیتC مورد بررسی قرارمی‌گیرد. به درخواست شما ایدز نیز در آزمایش خون شما مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آزمایش تالاسمی

از آزمایش خون تالاسمی برای تشخیص علت کم خونی استفاده می‌شود. کم خونی یک اصطلاح کلی و عامیانه برای اختلالات ‌‌گلبول‌های قرمز می‌باشد که انواع مختلفی دارد. کم خونی بر اثر فقر آهن و بیماری ژنتیکی تالاسمی دو نوع شایع از انواع کم خونی ها هستند. این آزمایش یکی از ‌‌مهم‌ترین آزمایش‌های پیش از ازدواج می‌باشد. در آزمایش CBC(شمارش سلول‌های قرمز خون) یک نمونه از خون آقایان گرفته می‌شود. در صورت غیر نرمال بودن این تست از خانم‌ها نیز نمونه خون گرفته می‌شود و آزمایش CBC انجام می‌شود. اگر نتیجه آزمایش غیر نرمال باشد (آزمایش CBC هر دونفر MCV<80 و یا MCH<27 باشد) این افراد به بررسی های بیشتری از نظر ابتلا به تالاسمی مینور احتیاج دارند و آزمایش HB الکتروفورز برای آنها انجام می‌شود.

اگر HbA2>3.5  در هر دو نفر باشد، و زوجین ناقل سالم (مبتلا به تالاسمی مینور) می‌باشند و حتما باید مشاوره ژنتیکی ویژه انجام دهند. زیرا احتمال اینکه نوزاد آنها مبتلا به تالاسمی ماژور باشد، بالا می‌باشد (در حدود 25 درصد) که با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد و طول عمر این افراد کاهش پیدا می‌کند. در واقع با ازدواج یک خانم و آقای مبتلا به تالاسمی مینور، در هر بارداری، 25 درصد احتمال ماژور بودن و ابتلای جنین به بیماری، 50 درصد احتمال ناقل بودن و 25 درصد احتمال سالم بودن آن وجود دارد.

اگر در هریک از این افراد یا در هر دو نفر HbA2<3.5  باشد، بیماری فقر آهن می‌باشد و درمان لازم صورت می‌گیرد.

مشاوره ازدواج

آزمایش عدم اعتیاد

آمارهای طلاق در کل کشور نشان می‌دهد که اعتیاد اولین دلیل فروپاشی خانواده ‌های نوپای ایرانی بوده است. از همین رو، نتایج آزمایش اعتیاد پیش از ازدواج، یک امر مهم تلقی می‌ شود و همه زوج ‌ها باید این آزمایش را انجام ‌دهند. موضوع اعتیاد یکی از مسائل مهم پیش از ازدواج برای زنان و مردان می‌باشد. چرا که اعتیاد موجب بروز مشکلاتی فراوان در زندگی شده و حتی می‌تواند باعث از هم پاشیدن زندگی ها و طلاق گردد.

برای انجام این آزمایش نمونه ادرار از هر دو نفر گرفته می‌شود. یک هفته قبل از انجام آزمایش از مصرف بعضی از داروها مانند دارو های کدئین دار خودداری کنید. درصورتیکه داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما قبل از انجام آزمایش با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت امکان از چند روز قبل از انجام این تست مصرف آن را متوقف کنید.

آزمایش بررسی بیماری سفلیس

آزمایش  VDRL برای بررسی فرد از نظر ابتلا به بیماری سفلیس که یک بیماری مقاربتی عفونی است انجام می‌شود. انجام این تست برای آقایان الزامی می‌باشد. این بیماری بر اثر نوعی از باکتری به نام ترپونیما پالیدوم به وجود می‌آید و افراد مبتلا می‌ توانند سال‌ ها بدون بروز هیچ علائمی ناقل این بیماری باشند. راه انتقال اصلی این بیماری از طریق رابطه جنسی، تماس مستقیم پوستی یا غشای مخاطی با زخم‌ های فرد بیمار از فردی به فرد دیگر انتقال می‌یابد.

تزریق واکسن کزاز

پزشکان توصیه می‌کنند که بانوان هر 10 سال یکبار واکسن کزاز تزریق نمایند. از این رو بهتر است قبل از عقد این واکسن زده شود تا از تولد نوزادان مبتلا به کزار که بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند، جلوگیری کرد.

شرکت در کلاس های تنظیم خانواده

تمامی زوج هایی که برای انجام آزمایش‌های پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند، ضروری است که در کلاس های تنظیم خانواده شرکت کنند. در این کلاس ها آموزش های مختلفی مانند: مسائل جنسی، نحوه زندگی، ازدواج و غیره به زوجین داده می‌شود. همچنین در این کلاس ها راهکارهایی برای مقابله با مشکلات و مسائل زندگی به زوجین داده می‌شود.  

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 6986

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *