بیماری آنفلوانزا، بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب ،سردرد، درد عضلانی،عرق،آبریزش بینی ، گلودرد و سرفه تظاهرمیکند.
وقتی فرد آلوده سرفه یا عطسه می کند، قطرات آلوده روی دست های بیمار و سطوح قرار می گیرد ویا در هوا پراکنده می شود. سایر افراد که این هوای آلوده را استنشاق میکنند یا دست و سطوح آلوده را لمس می کنند ، ممکن است به این ویروس آلوده شوند.
واکسن آنفلوانزا:
تزریق واکسن آنفلوآنزا اغلب از ابتلا به آنفلوآنزا محافظت میکند. اگرچه این واکسن همیشه محافظت کامل را ایجاد نمیکند، اما ارزش تزریق را دارد زیرا بهترین راه برای پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن است.
آنفولانزا یک عفونت تنفسی است که میتواند عوارض جدی به خصوص در کودکان خردسال، افراد مسن و افراد دارای شرایط پزشکی خاص ایجاد کند. تزریق واکسن آنفلوآنزا، اگر چه ۱۰۰% موثر نیست، اما بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن و عوارض آن است.
چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا دریافت کنند؟
افراد با سن 65 سال یا بالاتر.
خانم های باردار و حداقل بارداری در هفته 16 ، یا کمتر از 16 هفته از دوران بارداری میگذرد و دریافت واکسن به دلایل دیگر پیشنهاد شده است.
افراد دارای بیماری قلبی و عروقی، بیماری ریوی، دیابت.
افرادی که به دلیل بیماری یا مصرف دارو، بدنشان در برابر عفونت ضعیف شده است.
افرادی که دچار نارسایی کبد یا کلیه هستند،
افرادی که دچار معلولیت و بیماری عصبی و عضلانی با عوارض تنفسی هستند.
آنفلوانزا و کودکان:
آنفولانزا در اثر ویروس آن، یعنی ویروس آنفولانزا به وجود می آید. کودکان زیر دوسال بیشتر احتمال ابتلا به این ویروس را دارند و برای آنها نیز بسیار خطرناک است.
دانستن اینکه کودک شما آنفولانزا دارد، همیشه کار آسانی نیست. کودک بیمار ممکن است سست، بی حال و کم اشتها باشد. یا شاید نشانه هایی همچون سرماخوردگی یا دیگر بیماری های ویروسی را داشته باشد.
آنفلوانزا و سالمندان:
خطر ابتلا به عوارض ناشی از این بیماری در سالمندان 65 ساله و بالاتر به مراتب از سایرین بیشتر است. مطالعات اخیر نشان میدهد که بدن افراد بالای 65 سال ممکن است به دوزهای معمول واکسن آنفلوانزا واکنش مثبتی نشان ندهد، زیرا آنها به اندازه جوانان، واکنشهای آنتی بادی را بعد از واکسیناسیون تولید نمیکنند. افرادی که دارای سطح پایینی از آنتی بادی میباشند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به آنفلوانزا باشند. واکسنهایی نظیر Fluzone High-Dose و FLUAD به طور خاص برای بیماران بالای 65 سال طراحی شده که با بهبود تولید آنتی بادیها به منظور ارائه پاسخ ایمنی قوی به آنفلوانزا، بهتر از واکسنهای مرسوم عمل میکنند. این واکسنها نیز مانند سایر واکسنهای مربوط به آنفلوانزا، در بازو تزریق شده و عوارض جانبی مشابهی با آنها دارند، اما برخی از بیماران ممکن است دچار درد، قرمزی و التهاب در اطراف محل تزریق شوند.
زنان باردار و آنفلوانزا:
آنفولانزا در زنان باردار عوارض بیشتری نشان میدهد، بنابراین مصرف داروهای ضدویروسی میتواند از بروز عوارض جدی آنفولانزا مانند ذات الریه جلوگیری کند. اگرچه مصرف دارو در دوران بارداری باید با احتیاط همراه باشد، تحقیقات نشان میدهد که مزایای استفاده از داروهای آنفولانزا بسیار بیشتر از مضرات آن در دوران بارداری است. پزشک شما ممکن است اوسلتامیویر خوراکی را توصیه کند زیرا در رابطه با ایمنی و بیخطر بودن آن مطالعات بیشتری انجام شده است.
تزریق واکسن آنفولانزا بهترین راه برای محافظت از خود و نوزادتان در برابر خطرات این بیماری در دوران بارداری است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تجویز واکسن آنفلوآنزا را برای هر کس که در فصل آنفلوآنزا باردار است توصیه میکند، مگر اینکه سابقهٔ واکنش شدید نسبت به واکسیناسیون قبلی آنفلوآنزا داشته باشید.
هنگام دریافت واکسن آنفولانزا، نوع تزریقی آن (و نه واکسن اسپری بینی) را درخواست کنید. واکسن تزریقی آنفولانزا از یک ویروس غیرفعال ساخته شده است، بنابراین برای مادر و نوزاد در هر مرحله از بارداری بیخطر است. واکسن اسپری بینی از ویروس زنده ساخته شده است و استفاده از آن در دوران بارداری توصیه نمیشود.
آنفلوانزا و کرونا:
بروز عفونتهای ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی از جمله سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا رخ میدهد که با شروع فصل جدید اجتناب ناپذیر است و ممکن است دچار این بیماریها شویم.
علائم کرونا در قسمت فوقانی دستگاه تنفسی اتفاق میافتد و عفونتها معمولاً قسمت فوقانی را درگیر میکنند و بنابراین کسانی که به دو نشانه آبریزش بینی و عطسه مبتلا هستند، احتمالاً به سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مبتلا هستند.
آنفلوانزا یکدفعه و به صورت ناگهانی بروز میکند و یکدفعه تب بالای ۳۹ و ۴۰ درجه در فرد ظاهر میشود همراه با بدن درد، اما کرونا شروع ناگهانی ندارد و تب آن هم حداکثر ۳۸ درجه و به ندرت ۳۹ درجه است و اغلب مبتلایان کرونا با افراد کرونایی به نوعی تماس داشتهاند و علامت کرونا تب ۳۸ درجه، سرفههای خشک و تنگی نفس و کاهش حس چشایی و بویایی و عدم توانایی در راه رفتن است.