در این مقاله دکتر محمودرضا اشرفی، به پرسش های کاربران در خصوص بیماری صرع در کودکان و بزرگسالان پاسخ داده است.
سردرد کودک با سابقه صرع خفیف
دخترم 6 ساله و از یک سالگی به علت صرع خفیف تحت درمان است.مصرف تگراتول به مرور به دو و نیم سی سی کاهش دادیم مدتی است گاها پشت سرش درد میگیرد آیا نیازی به عکس برداری از سر هست؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام اگر تا بحال عکس برداری نشده نیاز هست اما اگر به تازگی عکس برداری شده خیر نیازی نیست.
واکسن آنفولانزا و تشنج
پسرم ۲۰ماهه است و داروی سابریل، فنوباربیتال مصرف میکند و تشنجش کنترل شدهاست. برای زدن واکسن آنفولانزا بخاطر فصل سرما مشکلی وجود نداره؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی:فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان. سلام نه مشکلی ندارد.
تشنج و واکسن یک سالگی
دختر یک ساله ام تشنج خفیف دارد و شربت لوبل استفاده میکند. میخواهم بدانم برای زدن واکسن یکسالگی مشکلی وجود ندارد؟
پاسخ دکترمحمودرضا اشرفی: سلام، واکسن یکسالگی مشکلی ندارد.
مصرف بکلوفن برای کودک مبتلا به صرع
دخترم ۶ ساله با سابقه صرع و تشنج در حال حاضر کنترل شده و فنوباربیتال۶۰ میخورد اما الان با تجویز شما ۵۰ مصرف میکند.گفتید اگر تا دو ماه تشنج نکرد ۵ تا آمپول سربلولایزین برایش بگیرم دکتر ارتوپد براش قرص بکلوفن ۱۰ میلی گرم نوشته مشکلی ندارد؟
دکتر محمودرضا اشرفی: سلام بکلوفن ۱۰ میلی است و اشکالی ندارد، سربلولایزین را با هر هفته یک میلی شروع کنید.
تکرار تشنج در کودک دو ساله
پسرم دو ساله، شش ماه پیش دچار تشنج با تب شد که برای نوار مغز خدمت رسیدیم و مشکلی نبود و دارو ندادید تا اینکه ده روز قبل با تب دوباره تشنج کرد و هفته پیش تشنج بدون تب داشت راهکارش چیه؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام نیاز به تجویز دارو دارد که بایستی دائم به مدت دو سال مصرف شود و برای تعیین نوع دارو مراجعه شود.
قطع مصرف داروی کلوزام
پسرم ۵ ماهه و نوار مغزش نرمال است اما حرکاتی در خواب داشت که باعث میشد بیدار شود. شما قرص کلوزام ۱/۴ هرشب تجویز کردید تا چه مدتی باید این قرص مصرف شود و چطور قطع شود؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام فعلا ادامه دهید و تا مراجعه بعدی ادامه داشته باشد. نباید یکدفعه قطع شود اگر خواستید قطع کنید ظرف یک هفته کم کم این اتفاق باید بیفتد.
صرع و مشکل عدم تمرکز در کلاس
پسرم ۱۰ ساله هست و برای کنترل صرع، روزی ۱۶ سی سی اپیلیم و شبی یک میل رسپریدون خارجی می خورد. الان در مدرسه با مشکل عدم توجه و تمرکز روبرو شده آیا میتونیم قرصی اضافه کنیم؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام رسپریدون را تا روزی ۲ تا میتونه مصرف کند اگر اثر نکرد ابیلیزول ۵ میل را جایگزین رسپریدون کنید.
تداخل دارویی داروهای صرع و آنتی بیوتیک
پسرم ۴ساله و از سال گذشته به علت تشنج سدیم والپروات و فنورباربیتال مصرف میکند و اکنون بعلت سرماخوردگی پزشک معالج شربت سیتریزین و آنتی بیوتیک تجویز کرده. این داروها تداخل دارویی با داروهای ضدتشنج ندارند؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: مصرف آن ها در کوتاه مدت مشکلی ندارد.
داروی جایگزین شربت رویال ژل
بنده شربت رویال ژل استفاده میکردم جدیدا این شربت و شربت ال کارنیتین پیدا نمیشه دستور شما چیست؟ و داروی جایگزین چیست؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: برای جایگزین شربت رویال ژل از شربت سانستول با روی استفاده کنید. شربت کارنیتین هست و مشابه ندارد.
لیزر با سابقه تشنج
من ۲۴ ساله ام و از ۱۰ سالگی سابقه تشنج دارم و روزی سه عدد قرص لاموتریژین۱۰۰ استفاده میکنم.الان برای انجام لیزر مو مشکلی برایم ایجاد میشود؟ میتوانم آموزش رانندگی بروم و از ماشین استفاده کنم؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام لیزر مشکلی نداره و با توجه به کنترل تشنج،رانندگی هم مانعی ندارد.
طریقه مصرف شربت پیراستام برای کودک
دخترم ۵ ساله است و شربت پیراستام مصرف میکند طریقه مصرف در روزهای پایانی تمام شدن شربت به چه صورت است؟
پاسخ دکتر محمودرضا اشرفی: سلام تا تمام شدن شربت یک روز در میان مصرف کنید.
نگرانی در مورد صرع کودک
من دختری ۱۴ ماهه دارم که گاهی مثل ما بزرگترها انگار میرود به فکر. در اینترنت یک مقاله خواندم که ممکن است علامت نوعی صرع خفیف و تشنج باشد که الان به شدت نگران و مضطربم. بعد از خواندن آن مقاله دقتم را بیشتر کردم. اول اینکه دخترم به هیچ وجه علامت دیگری ندارد نه لرزشی، نه پرشی نه پلک زدن غیر عادی اعم از کند و تند پلک زدن. هیچی فقط گاهی که تکرارش هم کم است می رود در فکر و من وقتی انگشتمو میبرم جلوش فوری میآید بیرون. چه کار کنم آقای دکتر؟ با این توصیفات طبیعی است یا نیاز به پیگیری دارد؟
پاسخ دکتر علیرضا توسلی؛ فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان : در مجموع طبیعی هست. به نظر نمیآید تشنج باشد. جهت اطمینان یک نوار مغز از کودک در مرکز طبی یا مرکز دیگری که برای کودکان نوار دارند بگیرید.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.