در مورد بیماری صرع چه میدانید؟

صرع‌ چیست ؟ صرع عبارت است از یک نوع اختلال در کار مغز که مشخصه آن عبارت است از حملات صرعی ناگهانی و تکرارشونده ، حملاتی کوتاه مدت از رفتار غیرطبیعی و نامناسب ، تغییر در وضعیت هوشیاری ، یا حرکات غیرطبیعی . صرع ، که گاهی تشنج نیز خوانده می شود، یک علامت است نه یک بیماری . صرع مسری نیست . صرع می تواند در هر دو جنس و در هر سنی رخ دهد. صرع معمولاً بین سنین 14-2 سالگی آغاز می شود.

صرع با پرش های شبانه در خواب در کودکان متفاوت است. خوشبختانه صرع درمان دارد و اگر پیش آگهی خوبی داشته باشد مثلا کودک تاخیر تکاملی نداشته باشد، بستری نوزادی و یا تشنج کودکی نداشته باشد، حدود 2 سال نیاز به درمان دارویی است. بعد از دو سال اگر نوار مغز، عادی شده باشد و تظاهرات بالینی نداشته باشد، می توان دارو را قطع کرد.

صرع مقاوم به درمان چیست؟

متاسفانه 30 درصد صرع ها، صرع مقاوم به درمان هستند. در صرع مقاوم به درمان، صرع به مدت 6 ماه تا یک سال توسط دارو کنترل نمی شود. این نوع صرع بیشتر در کودکانی دیده می شود که تاخیر تکاملی دارند یا ساختمان مغزشان ایراد دارد و یا از یک سندروم صرعی رنج می برند. در صرع مقاوم به درمان، ممکن است نیاز شود که از بیش از یک دارو استفاده شود و در مواردی جراحی یا رژیم کتوژنیک توصیه می شود.

برای صرع‌ چه دارو هایی باید مصرف کنیم؟

داروهای ضدتشنج . طی درمان ، پزشک به بررسی پاسخ شما به دارو می پردازد. اغلب لازم می شود که دوز دارو تغییر یابد یا دارو عوض شود. تا آنجا که می توانید اطلاعات خود را در مورد داروی دریافتی افزایش دهید. باید توجه داشته باشید که در کنار مهار حملات صرع ، دارو ممکن است اثرات جانبی قابل توجهی داشته باشد.

برای تشخیص صرع‌ چه آزمایشی باید انجام بدهیم؟

تشخیص صرع بر اساس نتیجه معاینه و دقت پزشک، آزمایش‌های خونی، تصویربرداری از مغز مانند سی‌تی‌ اسکن، ام آر آی و نوار مغز انجام می‌شود.

در مدافون می توانید با بهترین پزشکان مشاوره تلفنی درخواست کنید.

نوع دیگری از بررسی به نام بررسی ویدیویی طولانی‌ مدت هم وجود دارد که در بیمارانی انجام می‌شود که به درمان مقاوم هستند یا برای درمان صرع، به جراحی نیاز دارند. بررسی ویدیویی این امکان را به پزشک می‌دهد که از نوع صرع و محل ایجاد تشنج در مغز اطمینان حاصل کند.

در مورد بیماری صرع چه میدانید؟

صرع‌ چه علائمی دارد؟

از آنجا که صرع ناشی از فعالیت غیر طبیعی در مغز است، تشنج می‌تواند بر هر فرایند مختصات مغز شما تأثیر بگذارد. نشانه ها و علائم صرع و تشنج ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • سردرگمی موقت
  • خیره شدن به یک نقطه
  • حرکات غیر قابل کنترل حرکات دست و پا
  • از دست دادن هوشیاری یا آگاهی
  • علائم روانی مانند ترس، اضطراب

دکتر آنلاین مدافون در کنار شماست.

چه چیز هایی باعت بروز صرع‌ می شوند؟

بیش از 50 اختلال و بیماری مغز می توانند صرع ایجاد کنند، اما اصولاً بیماری هایی که در ساختمان مغز خلل وارد می آورند تنها در 25% موارد صرع یافت می شوند. علل شایع عبارتند از: آسیب رسیدن به مغز به هنگام تولد یا قبل از تولد سوءمصرف الکل یا مواد مسمومیت شیمیایی وارد آمدن آسیب شدید به سر عفونت و تومور مغز، و اصولاً هرگونه ضایعه بزرگ شونده ای که مغز را تحت فشار قرار دهد.

صرع در بارداری

با داروهایی که امروزه در دسترس است، بارداری و باروری با وجود بیماری صرع امکان پذیر است. بعضی داروها در دوزهای خاصی ممکن است که برای جنین خطر داشته باشد، برای مثال داروی سدیم والپروات که معروف ترین داروی صرع است می تواند در دوزهای بالای 650 میلی گرم مضر باشد. اما خبر خوب این است که حتی این دارو هم با شرایط خاصی در دوران بارداری قابل استفاده است.

استفاده از اسیدفولیک 5 میلی گرم در مواردی که بیمار از داروهایی مانند سدیم والپرات و کاربامازپین که برای لوله عصبی جنین ممکن است خطر داشته باشد، استفاده می کندريال از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

اما نکته مهم این است که خانمی که قصد بارداری دارد و به بیماری صرع مبتلا است باید برای بارداری خود برنامه داشته باشد و تا حد امکان باید از بارداری ناخواسته جلوگیری کند. در این حالت پزشک پیش از بارداری داروهای مناسب بارداری را تجویز کرده و سعی میکند در دوران بارداری، علائم تشنج را کنترل کند تا بیمار بتواند بارداری خوبی داشته باشد.

دکتر فاطمه نیک پور، متخصص زنان و زایمان در مقاله زیر اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه کرده است. مطالعه مقاله زیر را به شما توصیه می کنیم

درباره صرع و حاملگی بیشتر بدانید…

متخصص مغز و اعصاب

در مدافون می توانید به صورت شبانه روزی از پزشکان متخصص مغز و اعصاب به صورت آنلاین مشاوره بگیرید

برو به لیست متخصصان مغز و اعصاب

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » در مورد بیماری صرع چه میدانید؟

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 524

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.

مشاوره آنلاین پزشکی مشاوره آنلاین روانشناسی
دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *