کارشناسان تغذیه معتقدند هرچند خامخواری در برخی از مواد غذایی فوایدی به همراه دارد، اما نمیتوان این موضوع را به همه مواد غذایی تعمیم داد، همچنین نباید رژیم غذایی خامخواری را به طور مطلق انتخاب کرد.
در این روش تغذیه گوشت و لبنیات و فراوردههای آن و تخم مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمیشود، خام گیاهخواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، الکل، یا سیگار خوداری میکنند و آنها را به کار نمیبرند، غذاهای آنها شامل انواع میوه جات، سبزیجات یا سالادها، آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانهها از قبیل: جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر عسل، کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوهای و غیره است که به صورت خام و طبیعی مصرف میکنند که میتوان آنها را به صورت غذاهای ترکیبی درآورد و مورد مصرف قرار داد.
انسانها برای حفظ و یا بازگرداندن سلامت بدن خود از رژیمهای مختلف غذایی استفاده میکنند که گیاهخواری و خامخواری دو نوع از این رژیمها است، البته این روش فقط به دوران ما بر نمیگردد بلکه ابوریحان بیرونی نیز از آن نام برده است.
خامخواری در برخی از مواد غذایی مانند میوهها، سبزیجات، مغزها و دانهها بسیار مفید است و این کار میتواند سلامتی افراد را به همراه داشته باشد اما مصرف برخی از اقلام مواد غذایی به صورت خام توصیه نمیشود.
کارشناسان تغذیه اعلام کردند خامخواری رژیم غذایی سختی است و هیچکس در طولانی مدت نتواسته آنرا ادامه دهد تا عوارض آن به صورت دقیق مشخص شود، به همین دلیل تاکنون مطالعهای در این مورد انجام نگرفته تا براساس آن مشخص شود که این کار در بلند مدت بدون ضرر است.
در همین راستا یک متخصص تغذیه گفت: طبع انسان طوری است که برخی از غذاها را باید به صورت خام و برخی دیگر را به صورت پخته مصرف کند.
وی با اشاره به اینکه خامخواری برای برخی از گروههای خاص توصیه نمیشود، افزود: در مواردی که خامخواری سبب شود تا ترکیباب اصلی مواد غذایی گیاهی و حیوانی به مصرف کننده برسد، بسیار مطلوب خواهد بود در مواردی عواملی مانند حرارت، دود یا اکسیژن خاصیت مواد غذایی را از بین میبرند که در این مورد خام خواری مفید است.
وی گفت: مصرف خام برخی از غذاها به دلیل آلودگیهای میکروبی و ویروسی، بسیار مضر بوده و باید به شدت از آنها پرهیز کرد. به عنوان مثال هرچند شیر یک ماده غذایی بسیار مفید است اما خامخواری آن ممکن است فرد را به ویرویس تب مالت مبتلا کند، لذا نباید در اینگونه موارد خامخواری صورت گیرد.
خام گیاه خواری مطلق اصلاً توصیه نمیشود
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دیگری با اشاره به اینکه خام گیاهخواری مطلق اصلاً توصیه نمیشود، گفت: خام گیاهخواری نمیتواند به صورت کامل نیازهای تغذیهای افراد را برآورده کند، در واقع دستگاه گوارش طوری طراحی شده که برخی مواد غذایی باید پخته مصرف شود.
وی افزود: در برخی موارد مانند میوهها، سبزیجات و مغزها لازم است به صورت خام مصرف شوند و اینگونه خام خواریها باید در رژیم غذایی ما در نظر گرفته شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: ایرانیها در رژیم غذایی خود، غذا را بیش از حد حرارت میدهند که این کار میتواند ارزش غذایی را پایین آورده و به انسان صدماتی وارد کند که باید از این کار خودداری شود.
وی به معایب رژیم طولانی مدت خام گیاهخواری اشاره کرد و گفت: خام گیاهخواری مطلق فرد را دچار آسیبهایی میکند، کسانی که خام گیاه خوارند دچار کمبود ویتامین b۱۲ هستند و معمولاً آنان با کمبود برخی ریزمغذیها نیز روبرو میشوند.
ویبا تاکید بر اینکه نباید به سمت گیاه خواری مطلق برویم اظهار داشت: گیاهخواری مطلق انسان را دچار کمبود یک سری از مواد مغذی میکند.
همین الان از متخصص تغذیه آنلاین رژیم غذایی مناسب خودت رو بگیر! کم هزینه و آنلاین
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.