مراحل انجام تست غربالگری بارداری

بررسی وضعیت سلامت جسمی جنین، یکی از اصلی ترین اقدامات پیش از زایمان می‌باشد. همان‌طور که میدانید سلامت جنین نه تنها برای والدین بلکه برای کل جامعه نیز اهمیت بالایی دارد. زیرا تولد جنین دارای مشکل هم برای خانواده و هم برای جامعه، هزینه ها و زحمت های فراوانی را به همراه خواهد داشت.

از این رو چندیست که متخصصان زنان و زایمان، مادران باردار را به کمک تست غربالگری مورد بررسی قرارمی‌دهند تا از تولد کودکان دارای مشکلات ذهنی مانند: کودکان دارای سندروم داون جلوگیری کنند.

غربالگری بارداری

انجام تست ها و آزمایش‌های غربالگری مراحلی دارد که ما در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.

در این مقاله به شما خواهیم گفت که چه کسانی نیازمند انجام تست غربالگری هستند و بایستی این آزمایشات را به صورت کامل انجام دهند. همراه مدافون باشید تا پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت کنید.

چه کسانی باید آزمایش غربالگری بدهند؟

توصیه می‌شود که همه ی بانوان باردار در تمامی سنین این تست را انجام بدهند. زیرا با توجه به تحقیقات صورت گرفته مشاهده ‌شده‌است گاهی افرادی که در سابقه خانوادگی آن ها هیچگونه مشکلات ژنتیکی و یا سندرمی وجود نداشته، کودکانی با این مشکلات را به دنیا آورده اند. از این رو بهتر است که تمامی بانوان این تست را انجام بدهند.

مراحل آزمایش غربالگری

عموما آزمایش‌های غربالگری در سه مرحله انجام می‌شوند. در ادامه به معرفی این مراحل خواهیم پرداخت.

  • غربالگری سه ماهه اول دوران بارداری
  • غربالگری سه ماهه دوم دوران بارداری
  • غربالگری سه ماهه سوم دوران بارداری

غربالگری سه ماهه اول دوران بارداری

اولین مرحله آزمایش‌های غربالگری در ۱۱ الی ۱۳ هفتگی انجام می‌شود که شامل مراحل زیر می‌باشد.

سونوگرافی

در سونوگرافی پزشک به کمک امواج صوتی از جنین درون رحم تصویربرداری کرده و وضعیت و اندازه جنین را مورد بررسی قرار می‌دهد. سونوگرافی یکی از راه‌های تشخیص نقص های احتمالی در رشد اندام‌ها و استخوان های جنین می‌باشد.

آزمایش‌های خون اولیه

آزمایش خون اولیه عبارتند از: تست غربالگری یکپارچه سرم و تست غربالگری یکپارچه ترتیبی. در این دو آزمایش، مواردی مانند: میزان پروتئین A موجود در خون، مقدار هورمونی به نام‌هاش سی جی، عامل RH ، نوع گروه خونی، ابتلا به بیماری‌های چون اچ آی وی، هپاتیت ب، سفلیس و سرخجه مورد بررسی قرار گرفته و مشخصاً معلوم می‌شوند.

نمونه برداری از پرزهای جفتی

این تست غربالگری یکی از ‌‌مهم‌ترین و کاربردی ترین آزمایش‌های غربالگری می‌باشد. با توجه به نمونه برداری از پرز های جفتی، احتمال وجود و یا بروز بیماری‌ها و اختلالاتی چون سندروم داون و برخی دیگر از نقص های مادرزادی مشخص می‌گردد. تست غربالگری نمونه برداری از پرز های جفتی به دو صورت واژنی و یا شکمی انجام می‌شود.

پیشنهاد مطالعه | آیا ضروری است که همه زنان باردار، تست های غربالگری را انجام دهند؟ پاسخ را در مقاله ضرورت غربالگری بارداری از دکتر سارا نجفی بخوانید.

غربالگری سه ماهه دوم دوران بارداری

مادران باردار در سه ماهه دوم دوره بارداری خود نیز نیازمند انجام آزمایش‌های مختلف غربالگری هستند. برخی تست هایی که در این دوران انجام می پذیرند عبارتند از:

آزمایش خون

نام آزمایش خونی که در سه ماهه دوم بارداری از مادران باردار گرفته می‌شود، آزمایش کوآد مارکر است. در این غربالگری چهار ماده آلفافتوپروتئین، استریول آزاد، hCG و Ingibin A در خون مادر اندازه‌گیری می ‌شوند و بیماری‌های نظیر سندرم داون، تریزومی 18 و نقص لوله عصبی (ONTD) و سندرم 3SLO مورد بررسی قرار می گیرند.

آزمایش گلوکز

آزمایش گلوکز جهت تشخیص دیابت در دوران بارداری گرفته می‌شود.

آمینوسنتز

تست غربالگری آمینوسنتز است در مواقعی مانند: غیر طبیعی بودن جواب سایر آزمایش‌های غربالگری، داشتن اختلالات کوروموزومی در مادر، بیشتر بودن سن مادر از 35 سال، وجود اختلالات ژنتیکی در خانواده و وجود نوعی اختلال ژنتیکی در پدر و مادر انجام می‌گیرد.

غربالگری سه ماهه سوم دوران بارداری

آزمایش‌های غربالگری بارداری معمولا در همان دو مرحله سه ماهه اول و دوم به پایان می‌رسد. اما در شرایطی خاص ممکن است که غربالگری دیگری در سه ماهه سوم بارداری انجام گردد. این شرایط عبارتند از:

  • پایین بودن جفت
  • خطرناک بودن موقعیت جفت

اگر درباره آزمایش‌های غربالگری دوران حاملگی و یا بررسی آن نیاز به مشاوره با پزشک دارید، بهترین دکترهای آنلاین زنان و زایمان، در اپلیکیشن مدافون آماده پاسخگویی آنلاین هستند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.9 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 280

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *