سوال و جواب پزشکی نارسایی کلیه در کودکان

در این مقاله دکتر گلاره رضایی، به برخی از سوالات شما عزیزان درباره نارسایی کلیه در کودکان پاسخ داده است. همراه مدافون باشید.

آیا عفونت ادراری موجب نارسایی کلیه در کودکان می‌شود؟

نارسایی کلیه درواقع زمانی ایجاد می‌شود که کلیه ها به هر علتی نتوانند عمل تصفیه مواد زائد و سمی را در بدن به خوبی انجام دهند. علل مختلفی می‌توانند منجر به نارسایی کلیه شوند که از جمله آن ها عفونت‌ها هستند. عفونت‌های ادراری مزمن و طولانی می‌توانند زمینه ساز ایجاد نارسایی کلیه گردند.

علائم نارسایی کلیه در کودکان چیست؟

علائم بسیار مختلفی برای نارسایی کلیه در کودکان وجود دارد که از جمله آن ها عبارت است از:
تب
استفراغ
اسهال (که می‌تواند خونی باشد)
سابقه عفونت‌های قبلی
رنگ پریدگی
ورم ‌‌چشم‌ها
ایجاد ادم در کل بدن
لمس توده در شکم
بی‌قراری (خصوصا در نوزادان)
وجود خون در ادرار
کاهش و یا قطع شدن جریان ادرار
بی‌اشتهایی
بی اختیاری ادرار
در موارد شدید ممکن است کودک دچار اختلال هوشیاری گردد.

 نارسایی کلیه در کودکان
آیا نارسایی کلیه در کودکان قابل درمان است؟

این مسئله بستگی به شدت نارسایی، عوامل زمینه ای بیماری و سن کودک دارد. در برخی موارد این نارسایی قابل درمان می‌باشد.

راه‌های جلوگیری از ابتلا به نارسایی کلیه چیست؟

آشنایی با علائم و نشانه‌های مشکلات کلیه و مجرای ادرار در کودکان می‌تواند تا حد زیادی از بروز عواقب وخیم و نارسایی کلیوی جلوگیری نماید. برای مثال: توجه به نحوه ادرار کردن کودک، رنگ ادرار، بوی ادرار، تکرر ادرار، حجم زیاد ادرار یا تعداد دفعات زیاد ادرار، نگه داشتن ادرار، عدم کنترل ادرار و شب ادراری بسیار مهم می‌باشد.

آیا عدم تخلیه به موقع ادرار موجب نارسایی کلیه می‌شود؟

بله; اگر عدم تخلیه به مدت طولانی اتفاق بیافتد و فرد برای مدت طولانی ادرارش را در زمان مناسب تخلیه نکند، این مسئله باعث برگشت جریان ادرار به سمت کلیه و ایجاد تخریب در بافت کلیه می‌شود که می‌تواند در طول زمان باعث ایجاد نارسایی گردد.

نارسایی کلیه در کودکان در چه سنی شیوع بیشتری دارد؟

به‌طور کلی نارسایی کلیه در کودکان و شیرخواران شیوع زیادی ندارد. اما به‌طور متوسط نارسایی کلیه در بازه سنی 4 الی 12 سال علی الخصوص میانگین 8 سالگی شیوع بیشتری دارد.

اگر کودک شما هم مبتلا به نارسایی کلیه است، در اپلیکیشن مدافون می‌توانید از بهترین فوق تخصص های کلیه کودکان مشاوره آنلاین پزشکی دریافت کنید.

آیا عوامل ژنتیکی موجب نارسایی کلیه در کودکان می‌شود؟

بله حدودا 89 ژن مرتبط با این بیماری شناخته ‌شده‌است که بسیاری از آن ها قابل بررسی می‌باشند. در برخی موارد نارسایی کلیه ارثی بوده و از این رو یکی از علل نارسایی کلیه در کودکان، عوامل ژنتیکی می‌باشد.

چه عواملی باعث پیشرفت نارسایی کلیه در کودکان می‌شود؟

نکته ی مهم این است که عدم درمان به موقع بیماری‌های ایجاد کننده نارسایی کلیه، می‌تواند سبب پیشرفت نارسایی کلیه در کودکان گردد. عوامل دیگری نیز در پیشرفت این بیماری دخیل هستند. این عوامل عبارتند از:
کم آبی شدید بدن
عفونت‌های درمان نشده
انسدادهای سیستم ادراری
برخی از عوامل ژنتیکی و ارثی
عدم کنترل فشارخون

آیا مصرف شیرینی نارسایی کلیه را حادتر می‌کند؟

بله حتما. شیرینی جات و در کنار آن ها بسیاری از خوراکی های دیگر از جمله ساندویچ ها، غذاهای آماده، فست فودها، نوشابه، چای زیاد و مصرف برخی از آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند باعث پیشرفت نارسایی کلیه بشوند. از این رو مصرف این موارد در افرادی که دارای نارسایی کلیه هستند، توصیه نمی‌شود.

علت نارسایی کلیه در کودکان چیست؟

علل نارسایی کلیه در کودکان عبارت است از:
بیماری‌های اکتسابی
بیماری‌های مادرزادی یا ارثی
کاهش جریان خون کلیه ها که در پی بیماری‌های مختلف ایجاد می‌شود. (از جمله این بیماری‌ها: کم آبی شدید بدن، اسهال و استفراغ طولانی، عفونت‌های شدید و …)
بیماری‌های التهابی کلیه
انسدادهای سیستم ادراری
عفونت‌های مکرر سیستم ادراری

آیا یبوست منجر به نارسایی کلیه در کودکان می‌شود؟

مطالعات جدید نشان می‌دهند که یبوست احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیه ونارسایی کلیه را افزایش می‌دهد. محققان احتمال می‌دهند که یبوست نشانه تغییرات میکروبی در روده است و این تغییر می‌تواند زمینه را برای التهاب و بیماری‌های مختلف فراهم نماید. از طرفی یبوست باعث می‌شود که عبورمواد غذایی از دستگاه گوارش بسیار کند و آهسته شود و همین امر باعث تشدید بیماری‌ها و التهابات کلیوی می‌شود

نارسایی کلیه به چند دسته تقسیم می‌شود؟

نارسایی کلیه به دو دسته تقسیم می‌شود:
نارسایی حاد کلیوی
نارسایی مزمن کلیوی

روش تشخیص عفونت ادراری چیست؟

عفونت ادراری با آزمایش و کشت ادرار قابل تشخیص است .نمونه ادراری باید به صورت استریل گرفته شود و در فاصله کمتر از 2 ساعت تحویل آزمایشگاه شود.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله دکتر مطهره ربیع پور، متخصص کودکان درباره عفونت ادراری در کودکان توضیحات مفیدی داده است.

منبع: دکتر گلاره رضایی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 6

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «سوال و جواب پزشکی نارسایی کلیه در کودکان»

  1. سلام دخترم ۱۷ سالش بیماری گلوتاریک اسید آوری داره قرص لوبل ۵۰۰،نصف صبح ونصف شب استفاده میکن ،قرص ویتامین بث ،فلوکستین ،الکارنیتین استفاده میکن ،الان یک هفته عمل کیفوز انجام داده ویرص گاباتین 100 بهش دادن آیا میتونه استفاده کنه یا نه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *