چسبندگی رحم یا سندرم آشرمن چیست و چه علائمی دارد؟

سندرم آشرمن یا چسبندگی رحم یک سندرم اکتسابی و نادر در زنان سنین باروری است. در این سندرم بافت اسکار (جای زخم) در رحم و سرویکس (دهانه رحم) دیده می‌شود که باعث به هم چسبیدن دیواره ی رحم در قسمت‌های مختلف و در نتیجه کاهش فضای داخلی آن و تغییر عملکرد اندومتر (دیواره داخلی رحم) می شود

این مقاله به تایید زهره شاهی، کارشناس مامایی رسیده است.

علائم چسبندگی داخل رحم

در بعضی موارد، سندرم آشرمن هیچ عالئمی از خود نشان نمی‌دهد، اما در برخی بانوان با عالئم زیر نمایان میشود

  • دوره های قاعدگی با خونریزی کمتر از حد طبیعی یا همان هیپومنوره
  • قطع قاعدگی (آمنوره)
  • ناباروری و سقط جنین
  • دردهای شدید دوران قاعدگی        

علل ایجاد چسبندگی داخل رحم چیست؟

به طور کلی چند دسته از عوامل نقش بیشتری در ایجاد چسبندگی‌ها دارند که در ادامه ذکر می‌شوند

  • اعمال جراحی قبلی بر روی رحم
  • عفونت های مزمن لگنی
  • پرتو درمانی

از جمله اعمال جراحی رحمی که باعث چسبندگی می‌شوند می‌توان به کورتاژ ، سزارین، عمل خروج توده های رحمی مثل فیبروم، جراحی اصلاحی ناهنجاری‌های مادرزادی مثل رحم دیواره دار یا دو شاخ و … اشاره کرد.در این بین کورتاژ نقش مهم‌تری در ایجاد چسبندگی‌ها دارد هم چنین سقط‌های غیر قانونی که معمولا در مکان‌هایی غیر بهداشتی و توسط افراد غیر متخصص انجام می‌شود نیز در این امر دخیل می باشد.

چسبندگی داخل رحم چه عوارضی دارد؟

از عوارض چسبندگی ها می‌توان به ناباروری، سقط، دردهای لگنی، اختلالات لانه گزینی جفت، ایجاد محدودیت در رشد جنین و قاعدگی‌های دردناک اشاره کرد.

اگر شما هم مشکل چسبندگی رحم را دارید، در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید به صورت شبانه روزی از بهترین پزشکان آنلاین زنان و زایمان مشاوره پزشکی دریافت کنید.

چسبندگی رحم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

این بیماری گاهی نشانه ی خاصی در فرد نداشته و با معاینه فیزیکی قابل تشخیص نیست و صرفا با مراجعه به پزشک متخصص و انجام تست‌هایی خاص، تشخیص داده می‌شود. امروزه با پیشرفت علم روش‌های متعددی برای تشخیص چسبندگی وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت

روش‌ های تشخیص و درمان چسبندگی داخل رحم

  • هیستروسالپنگوگراف HSG: در این روش که نوعی پرتونگاری است، از رحم و لوله‌های رحمی عکس رایوگرافی تهیه می‌شود تا پزشک بتواند وضعیت سندرم آشرمن را بررسی نماید.
  • هیستروسکوپی: جزو رایج‌ترین روش‌های تشخیص و درمان چسبندگی رحم به حساب می‌آید. در این روش هیستروسکوپ از دهانه رحم وارد آن شده و فضای داخلی رحم به خوبی توسط پزشک مشاهده می‌شود و در صورت نیاز، حذف چسبندگی‌ها به صورت همزمان انجام می‌شود
  • سونوهیستروگرافی: در این روش مایعی به نام نرمال سالین به داخل حفره رحم تزریق می‌شود و همزمان سونوگرافی انجام می‌شود.

پس از درمان، فرد مبتلا باید تحت مراقبت‌های پیگیر و منظم قرار گیرند تا بهبودی خود را کنترل و سلامت باروری خود را ارزیابی کنند.

راه‌های پیشگیری از چسبندگی رحم

یکی از بهترین راههای جلوگیری از ایجاد سندروم آشرمن، مراجعه به موقع به پزشک پس از مشاهده هرگونه عالئم عفونت میباشد. همچنین بهتر است تمامی بانوان حداقل یک یا دو بار در سال به پزشک متخصص مراجعه و از سلامت خود اطمینان حاصل کنند. شما می‌توانید پس از ثبت نام در اپلیکیشن مدافون، پزشک آنلاین خود را انتخاب نموده و به صورت مستمر، تحت نظر ایشان باشید.

کلام پایانی

در این مقاله از مدافون درباره چسبندگی رحم، انواع چسبندگی رحم، علائم چسبندگی رحم، علت به وجود آمدن چسبندگی رحم، راه‌های تشخیص و درمان آن صحبت نمودیم. توصیه مدافون به شما عزیزان این است که در صورت مشاهده هر یک از علائم ذکر شده، جهت تشخیص و درمان سریعا به پزشک مراجعه نمایند. متخصصان زنان مدافون می‌توانند شما عزیزان را در تشخیص و یا درمان چسبندگی رحم یاری نمایند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 986

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*