کنترل خشم| چه طور خشم خود را کنترل کنیم؟

پیش از هر چیز باید گفت که اگر می‌خواهید کمتر خشمگین شوید،  بپذیرید زندگی برای همه سخت است و تاروپود زندگی درد و رنج می‌باشد. از این رو هر فرد ممکن است گاهی با خودش هم دچار مشکل شود. ولی کنترل خشم از آن چیزی که فکر می‌کنید راحت تر و ساده تر است. در این مقاله از مدافون چند راهکار ساده برای کنترل خشم را به شما آموزش خواهیم داد. تا انتها همراه مدافون باشید.

این مقاله توسط فروزان بابایی، مشاور و روانشناس تهیه ‌شده‌است.

چطور خشم خود را کنترل کنیم

خشم چیست؟

خشم یک حالت روانی است که از یک دلخوری ساده تا عصبانیت زیاد در حال نوسان است. خشم برای بقا و پایداری انسان‌ ها ضروری و اجتناب ناپذیر است. در هر حال پدیده‌ ای کاملا طبیعی است و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی می‌باشد، اما هنگامی که از کنترل خارج شود، می ‌تواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصه‌ های زندگی بوجود آورد.

مثلا گاهی از گفته و یا رفتار دوست خود دلخور می‌شوید. اما تحمل می‌کنید و به روی خود نمی آورید. اگر دوستتان بارها و بارها رفتار خود را ادامه دهد و احساسات شما را جریحه دار نماید، احتمالا تحمل شما تمام می‌شود و کنترل خود را از دست می‌دهید. در این حالت عصبی و خشمگین می‌شوید و ممکن است سریع هم پشیمان شوید. پیش از هر چیز باید بدانیم که مدیریت خشم و عصبانیت تنها سرکوب آن نیست، بلکه باید کشف کنیم که چه چیزی موجب عصبانیت ما ‌شده‌است. پس از تشخیص علت عصبانیت، بهتر می‌توانیم آن را کنترل کنیم و ناملایمت های زندگی را مدیریت کنیم. در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه کنترل خشم داشته باشید.

اگر برای کنترل خشم نیاز به مشاوره روانشناسی دارید، در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید با بهترین روانشناسان مشاوره آنلاین داشته باشید: برو به لیست روانشناسان مدافون

راه‌های کنترل خشم

نفس عمیق بکشید.

اولین راه برای کنترل خشم، کشیدن نفس عمیق است. اگر دقت کرده باشید، هنگامی که عصبانی هستید نفستان به شماره می‌افتد و هر چه عصبانیتتان بیشتر شود، نفس نفس زدن و سرعت تنفستان بیشتر می‌شود. این وضعیت را با تنفس آهسته و عمیق کنترل کنید. برای تنفس عمیق هوا را از داخل بینی وارد بدنتان کنید و از دهانتان خارج کنید. این دم و بازدم را به آرامی و برای چند ثانیه انجام دهید.

وقتی این کار را انجام دهید، خون رسانی و اکسیژن رسانی به مغزتان بیشتر می‌شود و شما می‌توانید بهتر تصمیم گیری نمایید.

میخواهم مشاوره روانشناسی دریافت کنم!

ورزش کنید.

برای کنترل خشم خود ورزش کنید. ورزش اعصاب را آرام می‌کند و موجب مدیریت و کاهش خشم و عصبانیت در شما می‌شود. هر زمان که عصبی هستید پیاده‌روی، دوچرخه سواری کنید، قدم و یا حتی چند ضربه به توپ بزنید. تخلیه انرژی برای ذهن و بدن شما بسیار مفید است.

کنترل خشم با ورزش

ماهیچه های بدنتان را در حالت آرامش قرار دهید.

برای آرامش ماهیچه های بدن خود، ابتدا باید ماهیچه های مختلف بدنتان را کمی سفت و سپس آزاد کنید.

هنگام سفت و آزاد کردن عضلات ، نفس عمیق و آهسته بکشید. اینکار به کاهش میزان عصبانیت شما کمک بسیاری می‌کند.

شروع به شمردن کنید.

هر زمانی که احساس کردید خیلی عصبانی هستید و ممکن است از کوره در بروید، تا ده بشمارید. این اعداد به میزان عصبانیت شما بستگی دارد. اگر خیلی عصبانی هستید تا عدد صد پیش بروید. اینجاست که خواهید دید ضربان قلبتان پایین می‌آید و خشم شما به احتمال زیاد فروکش می‌کند.

پیشنهاد مطالعه | چطور بر حسادت خود غلبه کنیم؟

کلمات مثبت را تکرار کنید.

هنگام عصبانیت برای کنترل خشم خود می‌توانید کلماتی که اثر مثبت بر روی شما دارد را مرتبا برای خود تکرار کنید. کلماتی مانند: آسان بگیر، راحت باش، سخت نگیر، من در کنترل آرامش هستم و …

یوگا یا مدیتیشن انجام دهید.

سعی کنید برای افزایش میزان آرامش و مدیریت عصبانیت خود، ‌‌ورزش‌هایی مثل یوگا و یا مدیتیشن را انجام دهید. این ‌‌ورزش‌ها در کنترل خشم و عصبانیت موثر و مفید هستند.

ببخشید و فراموش کنید.

پس از انجام نکات فوق حتما به این نکته توجه نمایید که برای آسایش و آرامش بیشتر خود، بخشید و فراموش کنید. این بزرگترین پادزهر برای رفع عصبانیت است. با بخشش و فراموش کردن نگذارید که عصبانیت بر شما نفوذ کند و خشم به بدبینی تبدیل گردد.

روانشناس آنلاین مدافون

در اپلیکیشن مدافون، شما می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز، حتی در ایام تعطیل، به آسانی از روانشناس های آنلاین، مشاوره تلفنی دریافت کنید. در مشاوره تلفنی با روانشناس، از طریق مدافون، شما به صورت آنلاین با مشاور مورد نظر خود تماس گرفته و به صورت تلفنی مشاوره دریافت می‌کنید.

در تماس تلفنی با روانشناس، شما به مدت نیم ساعت فرصت دارید که درباره موضوعات و مشکلات خود مشورت کنید و بهترین پاسخ را دریافت کنید. مجموعه ای از بهترین روانشناس ها و روانپزشکان کشور، به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی و انجام مشاوره روانشناسی هستند.

منبع: فروزان بابایی، روانشناس

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 6610

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *