سوال و جواب پزشکی تهوع در بارداری

حالت تهوع در اوایل شروع بارداری بسیار معمول است و بانوان را به شدت آزار می‌دهد. این حالت عموما در ابتدای صبح و هنگام بیدار شدن از خواب دیده می‌شود، اما گاهی اوقات ممکن است در طول روز هم این حالت مجددا تکرار شود.

از آنجایی که حالت تهوع در بارداری مشکلی بسیار شایع است، در این مقاله از مدافون به قلم دکتر احیا خان احمدی تصمیم گرفتیم تا به برخی از سوالات شما عزیزان در این باره پاسخ دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

حالت تهوع در بارداری

حالت تهوع صبحگاهی چیست؟

حالت تهوع صبحگاهی همان حالت بهم‌ خوردگی و استفراغ کردن (بالا آوردن) است که خیلی از زنان در طول بارداری تجربه می‌کنند. علائم آن می‌ تواند خفیف یا حاد باشد. اگر چه اسم آن حالت تهوع صبحگاهی است، علائم آن ممکن است هر موقع از روز خود را نشان دهند.

حالت تهوع در بارداری از چه زمانی شروع می‌شود ؟

حالت تهوع در بارداری معمولا در سه ماهه اول بارداری آغاز می‌شود. به بیان دیگر حالت تهوع عموما از هفته 5 یا 6 بارداری شروع می‌شود و تا هفته 14 یا 15 ادامه پیدا می‌کند. البته تهوع در برخی از زنان تا روزهای پایان بارداری و زایمان نیز ممکن است ادامه پیدا کند که در این شرایط توصیه می‌شود برای کنترل میزان حالت تهوع، با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

آیا تمام زنان باردار حالت تهوع صبحگاهی را تجربه می‌کنند؟

خیر لزوما تمامی بانوان باردار حالت تهوع صبحگاهی را تجربه نمی‌کنند ولی این عارضه بسیار رایج است. به‌طوری که از هر ١٠ زن باردار ٩ تن از آنها حالت تهوع صبحگاهی را در اوایل بارداری تجربه می‌ کنند.

آیا حالت تهوع صبحگاهی لزوما نشانه ی بارداری است؟

خیر، برخی اوقات افراد گمان می‌کنند که حالت تهوع قطعا نشانه ای از بارداری آنهاست. در حالی که همیشه این طور نیست. گاهی حالت تهوع به‌خصوص در ابتدای صبح به دلیل عفونت کلیه می‌باشد.

آیا حالت تهوع در دوران بارداری نشانه خوبی است؟

حالت تهوع در دوران بارداری، که به آن بیماری صبحگاهی نیز گفته می‌شود ، ممکن است نشانه خوبی باشد. مطالعات نشان داده است که زنان مبتلا به حالت تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری ، خطر سقط جنین کمتری را نسبت به زنان بدون این علائم دارند.

سوالات تهوع در بارداری 2

آیا حالت تهوع در بارداری به جنین آسیب می رساند؟

حالت تهوع خفیف تا متوسط و به صورت مقطعی به‌طور عادی نمی‌تواند سلامت جنین را به خطر بیاندازد. اما اگر تهوع باعث کم غذایی و بی‌اشتهایی در سه ماه اول و حساس بارداری شود و شما را دچار کمبود وزن و آب بدن کند، نیاز به مداخله و درمان پزشکی خواهد داشت. شما می‌توانید در اپلیکیشن مدافون با بهترین متخصصان زنان و زایمان، مشاوره آنلاین پزشکی داشته باشید.

آیا نداشتن حالت تهوع در اوایل بارداری، به معنای افزایش احتمال سقط است؟

خیر. برخی مطالعات نشان می‌دهند زنانی که کودکانشان سقط می‌شوند کمتر دچار تهوع می‌شوند. به گفته محققان عدم تکامل کافی جنین یا جفت موجب کاهش هورمون‌های حاملگی می‌گردد. از این رو حالت تهوع در این افراد کمتر از سایر افراد می‌باشد. اما نبود و یا کاهش میزان حالت تهوع همیشه به عنوان سقط جنین شناخته نمی‌شود و در برخی بانوان حالت طبیعی دارد.

سلام. من هفته ۱۲ بارداری هستم. اوایل خیلی حالت تهوع داشتم. بعد یک مدت بهتر شدم. الان ۳ روز است که باز دوباره حالت تهوع دارم هر چه میخورم حالم بد میشود. خواستم بدانم طبیعی است؟

بله این نوع تهوع در اوایل بارداری طبیعی است.

درمان طبی تهوع و استفراغ زنان باردار چیست؟

معمولاً ویتامین ۶‌B سبب کاهش حالت تهوع می‌شود. البته این ویتامین و دیگر داروها نباید خودسرانه مصرف شوند زیرا مقادیر بیش از حد آن‌ها در دوران بارداری سبب کرختی و آسیب‌رسانی بە بافت‌های عصبی بدن و جنین در حال رشد می‌شود.

درمان ‌های گیاهی برای رفع تهوع و استفراغ بارداری وجود دارد؟

بله. مصرف زنجبیل در رفع حالت تهوع بسیار موثر است و می‌توان از انواع صنعتی، خشک یا تازه زنجبیل استفاده کرد. البته دمنوش زنجبیل تازه اثر بهتری دارد. این اثر زنجبیل در تمام منابع علمی درج شده اما در مورد تأثیر گیاهان دیگر چون اسطوخودوس، آویشن و رازیانه چیزی در منابع علمی ذکر نشده‌است.

آیا برای ویار حاملگی می ‌توانم قرص ضد تهوع بارداری مصرف کنم؟

چنانچه حالت تهوع شما با مصرف مواد غذایی مختلف بهبود نیافت، می‌توانید تحت نظر پزشک از قرص‌های ضد تهوع استفاده کنید.

آیا میان تهوع بارداری و جنسیت جنین ارتباطی وجود دارد؟

برخی از مطالعات نشان داده ‌اند که جنسیت نوزاد تاثیر مستقیم میزان تهوع در افراد دارد. با توجه به این تحقیقات، بانوانی که جنین دختر دارند، حالت تهوع بیشتری را نسبت به بانوانی که جنین پسر دارند، تجربه می‌کنند. البته هیچ یک از این گفته ها تایید صددرصد نمی‌باشد و نیازمند تحقیقات بیشتری می‌باشد.

در مدافون فوری مشاوره پزشکی و روانشناسی بگیر. 6

روش ‌های خود درمانی برای کنترل استفراغ و تهوع کدامند؟

  • نوشیدن مقدار زیاد مایعات شفاف برای حفظ آب بدن
  • اجتناب از مصرف غذاهای خشک از هر نوع تا هنگام متوقف شدن مشکل
  • استراحت کردن
  • اجتناب از مصرف داروهایی که باعث التهاب معده می‌شود
  • مصرف مایعات سرد
  • اجتناب از فعالیت پس از غذا خوردن
  • نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل
  • مصرف غذای کمتر به همراه افزایش تعداد وعده‌های غذایی روزانه

آیا امکان پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ وجود دارد؟

برای پیشگیری از این مشکل می ‌توان مقدار مواد غذایی مصرفی در طول روز را کاهش داده، آرام‌ تر غذا خورد و پس از غذا خوردن استراحت کرد. علاوه بر این برخی افراد به تجربه دریافته ‌اند مصرف برخی از انواع مواد غذایی و ادویه ها می ‌تواند از حالت تهوع آن ‌ها جلوگیری کند.

در صورتی که حالت تهوع شروع شد، لازم است نان و بیسکوییت ترد در هنگام بیدار شدن از خواب مصرف شده و سعی شود مواد غذایی حاوی سطح پروتئین بالا همچون پنیر یا گوشت قبل از خوابیدن مصرف گردد.

منبع: دکتر احیا خان احمدی

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مقالات پزشکان » سوال و جواب پزشکی تهوع در بارداری

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 5249

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *