آلرژی پاییزی، علائم، نشانه ها و درمان در طب سنتی

با شروع فصل زیباى پاییز، به تدریج واکنش هاى آلرژیکى آغاز مى شوند. برخلاف گمان برخی افراد، که تصور می‌کنند آلرژی فقط در بهار وجود دارد، پاییز نیز حساسیت هایی را برای افراد به وجود می‌آورد. از آنجا که روزها کوتاه تر می‌شوند و آب و هوا سرد می‌شود، علائم آلرژی بیشتر می‌شود و فصل پاییز به همراه عطسه و خارش چشم می‌آید. شدت بروز آلرژى در افراد مختلف، متفاوت است و درجه آن از خفیف تا شدید مى باشد. اما جاى نگرانى نیست، چرا که این آلرژى ها موقتى هستند و علائم حاد به ندرت در افراد ایجاد مى شود. در ادامه این مقاله از مدافون، با علائم، درمان ها و علل بروز آلرژی پاییزی آشنا خواهیم شد.

دکتر اینترنتی مدافون، پاسخگوی تمامی سوالات پزشکی و روانشناسی شما

علائم و درمان آلرژی پاییزی

علائم آلرژی پاییزی

برخی از افراد با شروع فصل پاییز، ممکن است برخی علائم را تجربه کنند. این علائم عبارتند از:

  • ایجاد حلقه‌ های سیاه زیر چشم ‌ها
  • خارش بینی و چشم‌ ها
  • آبریزش چشم ‌ها
  • آبریزش مکرر بینی
  • عطسه
  • سرفه
  • خارش دهان و پشت گلو
  • جوش زدن در قسمت شکم
  • اسهال
  • در موارد شدید تر آنافیلاکسی
  • کهیرهای پوستی
  • پوست بیش از حد خشک
  • خارش پوستی
  • اگزما
علائم و درمان آلرژی پاییزی 1

آلرژی پاییز چگونه تشخیص داده می‌ شود؟

جهت تشخیص دقیق آلرژی، علائم خود مانند: آبریزش بینی، خارش چشم و بینی و … را با دقت برای پزشک بیان کنید. در برخی موارد پزشک با شنیدن علائم و میزان شدت آن، قادر به تشخیص می‌باشد. اما در برخی موارد ممکن است برای تشخیص دقیق تر آزمایش پوستی انجام دهد. در این صورت، مقدارى از یک ماده حساسیت زا را روى پوستى که کمى از قبل خراش ایجاد کرده، قرار مى دهد، اگر قرمزی و تورم در آن محل ایجاد شود، نشان مى دهد که فرد آلرژى پاییزى دارد. البته گاهى امکان دارد که پزشک براى تشخیص بهتر، آزمایش خون نیز درخواست نمایند.

در مقاله زیر به تعدادی از سوالات رایج درباره آلرژی پاییزی پاسخ داده ‌شده‌است:

دلیل ایجاد آلرژى در پاییز چیست؟

در اواخر ماه شهریور که شب ها به تدریج خنک و روز‌ها گرم ‌تر مى شوند، گیاهان شروع به آزاد سازى گرده مى کنند. این فعال سازى مى تواند تا مهر و آبان نیز ادامه یابد. حدود ٧٥٪‏ از افرادى که در فصل بهار به گرده گیاهان آلرژى داشتند، دوباره در پاییز آلرژى آن ها بر مى گردد. آلرژی پاییزی علل مختلفی دارند که در ادامه برخی از آن ها را معرفی خواهیم کرد:

گیاه کهنه ‌واش

اصلی‌ترین عامل آلرژی در پاییز گیاه کهنه ‌واش (Ragweed) است. این گیاه که از اواخر شهریور شروع به گرده افشانی می‌کند، یکی از عوامل اصلی آلرژی در پاییز است. حتی اگر این گیاه در محل زندگی شما رشد نکند، گرده ی گل آن می‌ت واند از طریق باد صد‌ها کیلومتر را طی کند و به شما برسد.

کپک

کپک ها یکی دیگر از عوامل حساسیت ‌زا در فصل پاییز هستند. انبوهی از برگ ‌های مرطوب، زمینه‌ ای ایده‌آل برای تولید کپک هستند. در فصل پاییز رطوبت هوا از بین می رود و همین موجب می‌شود شود که قارچ‌ها یا کپک ها روی برگ‌های مرطوب باقی بمانند. معمولا اگر بیش از حد با برگ‌های پاییزی در تماس باشید، احتمال ابتلا به آلرژی پاییزی در شما بیشتر می‌شود.

گرد و غبار

هوای خشک مانند هوای پاییز، موجب افزایش گرد و غبارها می‌شود. افزایش این گرد و غبارها موجب آلرژی در فصل پاییز می‌شود.

با علل و درمان خشکی پوست آشنا شوید

راه درمان آلرژی پاییزی چیست؟

براى بهبود حساسیت ها و آلرژی‌های پاییزی، داروهاى زیادى وجود دارد. با مصرف این دارو‌ها می‌توان شدت آبریزش بینى، سرفه کردن و دیگر علائم را تا حدى کاهش داد.

این دارو ها عبارتند از:

  • اسپری‌های استروئیدی بینی می ‌توانند التهاب بینی را کاهش دهند.
  • آنتی ‌هیستامین ‌ها به جلوگیری از عطسه، گرفتگی بینی و خارش کمک می ‌کنند.
  • دارو های ضد احتقان به رفع گرفتگی بینی کمک کرده و باعث خشک‌شدن مخاط بینی می ‌شوند.
  • ایمنی ‌درمانی به صورت تزریق ‌های آلرژی یا قرص ‌های خوراکی نیز می ‌تواند به شما در ایجاد احساس بهتر کمک کند.

لطفا پیش از مصرف هر یک از این داروها با پزشک خود مشورت نمایید. چرا که میزان و نحوه مصرف این داروها برای هر فردی متفاوت می‌باشد. براى مثال از اسپرى هاى ضد احتقان بینى باید فقط ٣ روز استفاده شود و مصرف طولانى تر از آن سبب گرفتگى بیشتر بینى خواهد شد. همچنین افرادى که بیمارى هاى زمینه اى نیز دارند باید براى مصرف هر نوع دارو با پزشک خود صحبت کنند.

اگر مراجعه حضوری به متخصص آسم و آلرژی برایتان سخت است و یا به دلیل کرونا تمایل ندارید به مطب پزشک مراجعه کنید، می‌توانید در اپلیکیشن مدافون، مشاوره پزشکی آنلاین دریافت کنید.

درمان خانگی آلرژی پاییزی

در برخی موارد آلرژی نیازمند مصرف دارو نبوده و با رعایت نکاتی ساده، قابل کنترل می‌باشد. در ادامه برخی از این راه‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

ماست

طبق گفته متخصصان تغذیه، ماست ساده توانایی خلاص شدن از علایم آلرژی به خاطر باکتری و پروتئین‌های ضد التهاب را دارد. سعی کنید یک فنجان ماست را به صبح و یا میان وعده بعد از ظهر برای مبارزه با گرفتگی سینوسی اضافه کنید.

پیاز

پیاز حاوی بیوفلانوئید به نام کورستین هستند. این بیماری خارش، ‌‌چشم‌های آبکی، تب و آسم را به حداقل می رساند.

خوردن عسل طبیعی

عسل طبیعی یکی از بهترین موادغذایی است که می‌تواند به رفع سرفه‌ها و گلودرد ناشی از حساسیت فصلی کمک کند. از آنجایی که عسل حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند. از سوی دیگر این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد.

علائم و درمان آلرژی پاییزی 2

جهت انجام ویزیت آنلاین با دکترطب سنتی کلیک کنید.

ماسک

برای انجام کارهای خانه یا حیاط، ماسک را برای کاهش استنشاق بزنید. از آلرژی‌های فصلی اجتناب کنید و راه‌های طبیعی برای یافتن پیش گیری یا تسکین نشانه‌ها پیدا کنید.

سوال پزشکی خود را در مدافون بپرسید.

غرغره کردن آب و نمک در زمان شب

یکی دیگر از بهترین راه ‌های درمان حساسیت فصلی پاییز در طب سنتی استفاده از محلول آب و نمک است. این محلول خاصیت ضد باکتریایی دارد و مثل یک آنتی ‌بیوتیک قویت عمل می‌کند. با این تفاوت که مضرات داروها را به دنبال ندارد. در زمان شب و بعد از مسواک زدن یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب گرم ترکیب کنید. حالا این محلول را به مدت ۵ دقیقه در گلو غرغره کنید. اگر حساسیت فصلی زیاد است، در طی روز ۳ بار این روش را انجام دهید تا سریع‌ تر بهبود یابید.

نگاه کلی به آلرژی

بدن ما دارای یک سیستم ایمنی است که با ورود باکتری‌ها و ویروس ها به داخل بدن، شروع به ساختن پادتن می‌کند. گاهی ورود بعضی از مواد مانند پرز پتو، موی گربه، پر پرندان، بالش یا قالی نو برای بدن حالتی ایجاد می‌کند که بدن فکر می‌کند که این مواد همان باکتری‌ها و میکروب‌ها هستند و شروع به ساختن پادتن می‌کند. همین امر باعث می‌شود که علائمی مانند سرفه، عطسه یا آبریزش در افراد به وجود آید.

کسانی که با قرار گرفتن در نزدیکی پر پرندگان دچار علائمی مانند سرفه می‌شوند حتما باید دقت بیشتری داشته باشند و به این موضوع رسیدگی کنند چرا که می‌تواند باعث نارسایی ریوی شود.

منبع: دکتر جمشید شایانفر، متخصص طب سنتی

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مقالات پزشکان » آلرژی پاییزی، علائم، نشانه ها و درمان در طب سنتی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *