زود انزالی یا انزال زودرس چیست؟

انزال به معنای آزاد شدن مایع منی از آلت تناسلی مرد، در اثر تحریک جنسی در رابطه جنسی و یا خودارضایی است. حال در شرایطی که انزال بسیار زود تر از حد معمول رخ دهد به‌طوری که لذت جنسی مرد و زن هر دو در طول رابطه جنسی کاهش یابد یا به‌طور کل از بین برود، زود انزالی رخ داده است. زودانزالی یکی از اختلالات جنسی مردان است.

این مقاله توسط سحر بهروزیان، روانشناس آنلاین مدافون تهیه ‌شده‌است.

زودانزالی

به گفته انجمن روان پزشکان آمریکایی، زودانزالی الگوی ثابت یا تکرارشونده ی انزال در شرایطیست که زیر 2 دقیقه پس از دخول واژینال یا زودتر از آنکه مرد بخواهد صورت می‌گیرد.

این مشکلات رنج شدیدی در فرد و شریک جنسی او به وجود می‌آورد که از این رو نیازمند رسیدگی و درمان بالینی می‌باشد.

در بسیاری از موارد مرد قبل از اینکه دخول به صورت کامل انجام شود به ارگاسم می ‌رسد و به این ترتیب توانایی خود را برای ارضا همسرش از دست خواهد داد. از این رو این اختلال موجب نارضایتی شریک جنسی نیز می‌شود.

علائم زود انزالی

زود انزالی عموما در دوره ای از زندگی برای همه ی مردان ممکن است رخ دهد. چرا که استرس و اضطراب و سبک زندگی تاثیر مستقیمی با مشکلات جنسی دارند. اما در صورتی که زودانزالی به یک مشکل مداوم و اساسی در رابطه زناشویی تان تبدیل ‌شده‌است، لازم است که هر چه سریع تر راهی برای حل و درمان آن بیاندیشید.

شما می‌توانید سوالات خود درباره زود انزالی را با دکتر آنلاین اورولوژی مدافون به صورت متنی یا تلفنی در میان بگذارید.

به‌طور کلی زود انزالی علائمی دارد که در ادامه برخی از آن ها را معرفی خواهیم کرد:

  • عدم توانایی به تاخیر انداختن ارگاسم
  • نارضایتی جنسی خود و همسر
  • سرد شدن روابط جنسی

انواع زود انزالی

  • زود انزالی مادرزادی
  • زود انزالی اکتسابی

در واقع انزال زودرس، به دو نوع (مادرزادی) مادام العمر یا اکتسابی تقسیم می‌شود. به این صورت که در نوع مادرزادی، فرد از همان ابتدا در برقراری رابطه مشکل داشته و از اولین رابطه جنسی خود، درگیر زود انزالی ‌شده‌است. اما در نوع اکتسابی فرد برای مدتی انزال طبیعی داشته است و سپس با مشکل انزال زودرس درگیر می‌شود.

علت های زود انزالی در مردان

در اغلب موارد علت زودانزالی در مردان ریشه روانشناختی دارد. اما دلایل دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به معرفی برخی از آن ها خواهیم پرداخت.

مشکلات روانشناختی

شایع‌ترین علتی که می‌تواند منجر به این اختلال شود، اضطراب است. زودانزالی ممکن است در نتیجه مشکلات فردی مانند: افسردگی، اضطراب، استرس، اعتماد به نفس پایین، عدم تجربه جنسی و شرمساری باشد.

شما می‌توانید مشکلات خود را با روانشناس آنلاین مدافون درمیان بگذارید.

فاصله زیاد بین روابط جنسی

در برخی موارد هنگامی که فاصله طولانی میان رابطه جنسی رخ می‌دهد، معمولا کنترل آن سخت بوده و این امر منجر به انزال زودرس می‌گردد.

زود انزالی 1

تجربه جنسی کم

برخی افراد در اوایل زندگی زناشویی خود دچار این مشکل می‌شوند و به مرور زمان با تجربه بیشتر مشکلشان رفع می‌گردد.

عوامل پزشکی و دارویی

در برخی موارد عواملی مانند: آسیب های جسمی، تداخلات دارویی در هنگام درمان برخی بیماری‌ها و مشکلات هورمونی، بیماری‌هایی مانند دیابت می‌توانند موجب زود انزالی گردند.

زود انزالی چه عواقبی برای زوجین دارد؟

  • سرد شدن زوجین نسبت به یکدیگر
  • احساس گناه و افسردگی برای مرد
  • داشتن استرس و اضطراب برای برقراری رابطه جنسی
  • کاهش اعتماد به نفس مرد

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله درباره سلامت جنسی اطلاعات مفیدی می خوانید. مطالعه این مقاله را از دست ندهید. سلامت جنسی

درمان زود انزالی

در بسیاری از موارد، زود انزالی خود به خود درمان می‌شود. اما چنانچه پس از گذشت مدت زمان طولانی این مشکل رفع نگردید، بهتر است به تجویز پزشک، درمان های لازم صورت گیرد. درمان زود انزالی به دو دسته دارویی و غیر دارویی تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:

درمان زود انزالی بدون دارو

در اغلب موارد جهت درمان زود انزالی نیازی به مصرف دارو نبوده و با روش های دیگر می‌توان تا حد زیادی از انزال زودرس جلوگیری کرد. به گفته پزشکان در برخی موارد درمان ‌های غیردارویی زود انزالی برای افزایش زمان انزال در مردان نتیجه بخش‌تر از روش‌های دارویی می‌باشد. در ادامه به معرفی برخی از روش های موثر درمان زود انزالی بدون دارو خواهیم پرداخت.

تمرینات ریلکسیشن

انجام تمرینات ریلکسیشن و آرام سازی و استفاده از متدهای منحرف کردن حواس می‌تواند در به تاخیر انداختن انزال کمک کند.

تکنیک مسترز و جانسون

یکی از راه‌های موثر برای درمان زود انزالی استفاده از تکنیک مسترز جانسون است. در این روش مرد می‌تواند هنگامی که نزدیک به انزال است با بیرون کشیدن آلت تناسلی و فشار دادن کلاهک آلت، ارگاسم خود را به تعویق بیاندازد. در روش مسترز جانسون مرد پس از کمی توقف به راحتی می‌تواند ادامه دخول را انجام دهد.

این کار را می‌توان چندین بار طی یک رابطه انجام داد.

ترک دخانیات و مواد مخدر

در بعضی مردان ترک مصرف دخانیات و مواد مخدر در درمان زود انزالی کمک کننده خواهد بود.

استفاده از کاندوم

یکی دیگر از روش ‌های پیشگیری از انزال زودرس استفاده از کاندوم می‌باشد. برای کاهش حساسیت در آلت تناسلی می‌توانید از کاندوم های معمولی و یا حتی تاخیری استفاده نمایید.

مشاوره و رفتار درمانی

همان‌طور که گفته شد استرس و اضطراب از دلایل اصلی و عمده زود انزالی و به‌طور کلی مشکلات جنسی هستند. در صورتی که دلیل مشکل شما این مسائل باشد، لازم است که راهی برای کسب آرامش خود پیدا کنید. مشاوره ‌ها و رفتار درمانی خط اول درمان عارضه زود انزالی به شمار می ‌رود و می ‌تواند اضطراب ناشی از این مساله را کاهش دهد.

ورزش کردن

تمرینات کگل تمریناتی هستند که عضلات کف لگن را تقویت می‌کنند و با اینکار کنترل شما را روی انزال افزایش می‌دهند. برای اینکار کافیه که ماهیچه مثانه ی خود رو محکم فشار بدید، مثل حالتی که می‌خواهید جلوی ادرار خود رو بگیرید .

سوالات رایج جنسی مردان 3

معاشقه طولانی

معاشقه طولانی به مرد آموزش می‌دهد که چطور هیجاناتش را کنترل کند و از این رو به درمان زودانزالی کمک می‌کند.

بی حس کننده های موضعی

استفاده از بی حس کننده های موضعی مانند: ژل ها و اسپری های تاخیری، موجب تاخیر در انزال می‌شود. این روش یکی از قدیمی ترین شکل های درمان زود انزالی است. بی حس کننده ها با کاهش حساسیت کلاهک آلت باعث تاخیر در انزال بدون بروزعوارض ناخواسته بر روی حس انزال می‌شود.

درمان دارویی زود انزالی

درمان دارویی زود انزالی در برخی موارد شامل استفاده از داروهای ضدافسردگی می‌شود. این داروها می‌توانند انزال را به تاخیر انداخته و مدت زمان مقاربت را افزایش دهند. هرگز بدون تجویز پزک اقدام به مصرف داروهای زودانزالی نکنید.

برخی از این داروها عبارتند از:

داپوکستین 30 و 60 (Dapoxetine)

داپوکستین هیدروکلراید یک داروی کوتاه اثر است که برای درمان زود انزالی بر حسب مورد استفاده می‌شود. این دارو به صورت قرص‌های داپوکستین ۳۰ و ۶۰ میلی گرمی تولید شده و ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع فعالیت جنسی استفاده می‌شود و در کنترل انزال، کاهش اضطراب و افزایش رضایت تاثیر بسزایی دارد.

قرص کلومیپرامین برای زود انزالی و SSRIs

مرکزی که دستور انزال را صادر می‌کند در طناب نخاعی قرر دارد که خود تحت کنترل عوامل مغزی و محیطی می‌باشد. ماده ای به نام سروتونین مسئول کنترل انزال است. داروهای ضد افسردگی SSRIs که برای درمان اختلالات خلقی استفاده می‌شوند با افزایش سطح سروتونین باعث کنترل و درمان زود انزالی می گردند. این داروها شامل سیتالوپرام، فلوکستین، فلوواکسامین، پاروکستین و سرترالین هستند.

آمپول برای درمان زود انزالی

درمان های دارویی زودانزالی بصورت قرص یا داروهای موضعی بصرت اسپری، ژل و یا کرم می‌باشد و آمپولی برای درمان زودانزالی وجود ندارد. از این رو از تزریق هرگونه آمپول برای جلوگیری از زود انزالی خودداری نمایید.

*متاسفانه بسیاری از افراد برای طولانی‌تر شدن رابطه جنسی خود، به داروهایی چون متادون و ترامادول روی می‌آورند. بدون آن که از اثرات اعتیادآور و وابستگی آن‌ها اطلاع داشته باشند. دقت کنید که به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف دارو جهت درمان زود انزالی نکنید.

منبع: سحربهروزیان، روانشناس مدافون

سوالات کاربران درباره زود انزالی

داروهایی که برای درمان زودانزالی تجویز می‌شوند تا چه مدت باید مصرف شوند؟

قبلا داروهای درمانی برای زود انزالی طوری بودند که شخص باید همیشه آن را مصرف می‌کرد اما داروهای جدید فقط قبل از رابطه جنسی مصرف می‌شود. این امر سبب می‌شود که عوارض دارو کمتر باشد. اما ممکن است لازم باشد مردانی که زود انزالی دارند تا چند سال از این داروها قبل از رابطه جنسی استفاده کنند. یادتان باشد که این داروها حتما باد تحت نظر پزشک تجویز شوند و از مصرف داروهایی که در شبکه های مجازی یا کانال های ماهواره ای تبلیغ می‌شود، خودداری کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.6 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 14

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *