بهداشت و مراقبت های دوران پریود

دوران قاعدگی بخش مهمی از دوران زندگی بانوان می‌باشد که با کمی سختی و درد همراه است. دوران قاعدگی تاثیر مستقیم بر سلامتی بانوان داشته و به همین دلیل این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. این مقاله توسط دکتر مینا لطیفی، متخصص زنان ، زایمان و نازایی تهیه ‌شده‌است.

بهداشت در قاعدگی

متاسفانه بسیاری از بانوان اهمیت رعایت نکات بهداشتی در دوران قاعدگی را درک نمی‌کنند و به آنها بی توجهی می‌کنند. این در حالیست که رعایت‌ نکردن این نکات بهداشتی عواقب ناخوشایند و خطرناکی را در پی دارد. جالب است بدانید در تقویم سلامت جهانی، 28 ماه می‌ (7 خرداد) به نام روز جهانی «بهداشت قاعدگی» نامگذاری شده‌است.

آگاهی از نکات بهداشتی دوران قاعدگی و رعایت آنها موجب می‌شود که بانوان دوران قاعدگی سالمی داشته باشند و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنند. در ادامه این مقاله همراه مدافون باشید تا با برخی از نکات بهداشتی مهم در دوران پریودی آشنا شوید. این مقاله توسط دکتر مینا لطفی، متخصص زنان و زایمان تهیه ‌شده‌است.

نکات بهداشتی مهم در دوران پریود

لباس زیر مناسب انتخاب کنید.

در دوران قاعدگی به بهداشت لباس زیر خود اهمیت دهید. برای رعایت بهداشت لباس زیر نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • سعی کنید در دوران قاعدگی از لباس زیر نخی استفاده کنید و زود به زود آن را عوض کنید. منافذ لباس زیر نخی به عبور راحت جریان هوا کمک کرده و دمای محل را تعدیل می‌کند. اما لباس های نایلونی باعث گرما و تعریق زیاد می‌شوند و از این رو استفاده از آن ها توصیه نمی‌شود.
  • هرگز از لباس زیر خیس استفاده نکنید و در صورت نم شدن، آن را تعویض کنید.
  • لباس زیرهای خود را زیر آفتاب خشک کنید.

پیشنهاد مطالعه | با سندرم پیش از قاعدگی آشنا شوید

در انتخاب نوار بهداشتی و یا تامپون دقت کنید.

از نوار بهداشتی های معطر استفاده نکنید. زیرا این نواربهداشتی ها باعث بروز حساسیت، سوزش، بوی نامطبوع و عفونت در ناحیه تناسلی می‌شوند.

به صورت مکرر نوار بهداشتی خود را عوض کنید. عوض نکردن نوار بهداشتی می‌تواند باعث بروز بوی بد واژن در دوران قاعدگی گردد.

اگر از تامپون یا فنجان قاعدگی استفاده می‌کنید، هر چند ساعت یکبار آن را خارج کرده و با دقت بشویید.

بهداشت قاعدگی 1

واژن خود را با دقت بشویید.

برای جلوگیری از بوی بد واژن در دوران عادت ماهیانه باید حداقل یک الی دو بار در طول شبانه روز، بیرون واژن خود را بشویید. حتما از آب ولرم یا گرم برای شستن واژن استفاده کنید. زیرا آب گرم می‌تواند درد و گرفتگی شکم در دوران قاعدگی را تسکین دهد. همچنین دقت نمایید که پس از شستشو حتما با دستمال کاغذی خودتان را به صورت کامل خشک کنید.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید.

به گفته متخصصان نیمی از مشکلات قاعدگی مانند درد شدید و بی‌نظمی ‌های قاعدگی به‌ دلیل عادات غذایی ناسالم ایجاد می‌شوند. از این رو بهتر است زمانی که به دوران قاعدگی خود نزدیک می‌ شوید، از مصرف غذاهای پرادویه و شور پرهیز کنید. چرا که این غذاها احتمال لخته شدن خون را بیشتر می‌کنند و از این رو میزان درد و گرفتگی را افزایش می‌دهند.

  • شما می‌توانید در دوران قاعدگی خود از غذاهایی سرشار از آهن و ویتامین B6 (نان، مرغ، گوجه فرنگی، موز و …) استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید برای جلوگیری از یبوست در دوران قاعدگی، از غذاهای فیبرداری مانند: سبزیجات استفاده کنید.
  • به اندازه کافی (روزانه 6 تا 8 لیوان) آب و مایعات بنوشید تا آب از دست رفته بدن خود را جبران کنید.
  • از مصرف گوشت، خوراکی های نفاخ و لبنیات خودداری کنید.

جهت دریافت رژیم مناسب در دوران قاعدگی می‌توانید از متخصصان تغذیه آنلاین مدافون مشاوره بگیرید.

فعالیت بدنی‌ مناسب داشته باشید.

ورزش و فعالیت بدنی برای سلامتی امری مهم و ضروری به شمار می‌آید. انجام فعالیت بدنی در دوران قاعدگی هم توصیه شده و بهتر است به‌ جای مصرف داروهای مسکن و ضد درد، فعالیت بدنی خود را بالا ببرید تا درد پریودی کاهش پیدا کند. مثلا می‌توانید با انجام حرکات کششی، فشار بر قسمت‌های تحتانی بدن را کم کرده و احساس بهتری داشته باشید.

بهداشت ناخن‌های خود را حفظ کنید.

در ابتتدا ممکن است این مسئله کمی عجیب به نظر برسد. اما سعی کنید در دوران قاعدگی ناخن‌های خود را کوتاه کرده و یا به بهداشت آن ها رسیدگی کنید. زیرا هنگام د شست و شوی واژن احتمال انتقال آلودگی از ناخن‌ ها به واژن وجود دارد.

علت های مختلف پریود نشدن را بشناسید.

از رابطه جنسی در این دوران پرهیز کنید.

برقراری رابطه جنسی در دوران عادات ماهیانه از نظر شرعی و پزشکی ممنوع می‌باشد. چرا که احتمال انتقال عفونت‌ های ویروسی و میکروبی مانند سیفیلیس، کلامیدیا، سوزاک، ویروس اچ آی پی و تبخال در این دوران بیش‌تر از سایر اوقات وجود دارد.

در مقاله زیر با دلایل مختلف پریود نشدن آشنا می‌شوید: دلایل پریود نشدن

دردوران قاعدگی به حمام بروید.

احتمالا این موضوع را شنیده‌اید که در دوران قاعدگی هرگز به حمام نروید. اما امروزه با توجه به تحقیقات صورت گرفته، این مورد اشتباه است. تمیز بودن بدن حمام کردن در دوران قاعدگی بسیار مهم بوده و از خستگی و کسالت شما می‌کاهد. از این رو دوش گرفتن در دوران قاعدگی منعی ندارد.

*توصیه می‌شود در این دوران از غوطه‌ ور شدن در آب مانند: شنا کردن و حمام کردن در وان پرهیز شود.

مراجعه به موقع به پزشک

اگر درد پریودی شدید دارید که با مسکن‌های معمولی آرام نمی‌شود، حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا این دردهای شدید ممکن است شروع یک بیماری به نام اندومتروز باشد. اهمیت مراجعه سریع به پزشک آنجایی مشخص می‌شود که اگر اندومتریوز در مراحل اولیه تشخیص داده شود، بسیار راحت تر درمان می‌گردد و می‌توان تا حد زیادی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

مصرف مسکن‌های انسید با شکم پر

چنانچه به دستور پزشک اقدام به مصرف مسکن‌های انسیدی مانند: ناپروکسن، دیکلوفناک، ژلوفن، ایبوپروفن و … نمودید، حتما معده خود را پر کنید. چرا که در صورت خالی بوده معده، خطر خونریزی دستگاه گوارشی وجود دارد. البته توصیه پزشکان این است که افراد تا جای ممکن از این داروها برای آرام شدن درد دوران پریودی خود استفاده نکنند. زیرا این داروها عوارض کلیوی و گوارشی خطرناکی را در پی دارند.

بهداشت قاعدگی 2

استفاده از داروهای طب سنتی

گاهی اوقات مصرف داروهای طب سنتی می‌تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی گردد. برای مثال: استفاده از کنجد سفید آسیاب شده همراه با عسل. شما می‌توانید این ترکیب را هرروز صبح چند رو قبل از شروع پریود تا زمانی که درد تمام شود، مصرف کنید.

شما می‌توانید جهت دریافت بهترین ترکیب های آرامش بخش طب سنتی، با دکتر آنلاین طب سنتی مدافون مشاوره کنید.

منبع: دکتر مینا لطیفی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی

سوالات پزشکی پریود و زنان و زایمان

من کیست تخمدان دارم و دکتر گفته است که ترکیده و وارد لگن ‌شده‌است. آیا ممکن است باعث ناباروری شود؟

خیر. اغلب کیست ها همان تخمک هایی هستند که به دلیل اختلالاتی، تخمک گذاری انجام نشده و تبدیل به کیست ‌شده‌است. بسیاری از کیست ها با دارو برطرف می‌شود ، بسیاری از آنها به دارو نیاز ندارند و خیلی از آنها ممکن است که پاره شود. در این حالت پزشک بررسی می‌کند که پاره شدن مشکلی برای بیمار ایجاد نکرده باشد و باعث خونریزی داخلی نشده باشد و در کل باعث ناباروری نخواهد شد.

خانمی 28 ساله هستم که موقع پریود سه روز خونریزی و دو روز لکه بینی دارم و مقدار آن بسیار کم است. آیا این طبیعی است؟

پریود شما، یک پریود 5 روزه است. اگر میزان خونریزی در سه روزی که خونریزی دارید، در حدی است که روزی سه تا چهار بار نوار بهداشتی خود را عوض کنید جای نگرانی نیست.اگر تمایل به بارداری دارید، خوب است که با نگاه دقیق تری وضعیت پریود خود را بررسی و به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت جای نگرانی نیست.

من حدود 25 روز که خونریزی در حد لکه بینی داشتم. بعد از آن، پنج روز کاملا پاک شدم و دوباره پریود شدم که بیشتر لخته های خون بود. لطفا راهنمایی کنید.

اگر شما متاهل هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید چون این موضوع می‌تواند ناشی از بارداری یا بارداری خارج از رحم باشد. اما اگر مجرد هستید و یا به دنبال بارداری نیستید، اگر باز هم با این شرایط مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید.

خانم دکتر دخترم 11 ساله است و پریود ‌شده‌است. آیا طبیعی است؟

به‌طور طبیعی با رسیدن به سن بلوغ، دوره‌های عادت‌ماهانه دختران آغاز می‌شود که غالبا در سنین 11 تا 14 سال اتفاق می‌افتد. هرچند ممکن است شروع خونریزی زودتر یا دیرتر نیز باشد. زمانی که دوره‌های عادت‌ماهانه در فواصل منظم، با خونریزی متوسط و بدون درد و ناراحتی خاصی باشد، یک روند کاملا طبیعی و نشان‌دهنده سلامت باروری است 

کمیسیون پزشکی زنان

اگر در خصوص مشکلات پریود نیاز به مشاوره دارید، همین الان می‌توانید از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان در مدافون مشاوره بگیرید

مشاوره با پزشکان آنلاین زنان

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مقالات پزشکان » بهداشت و مراقبت های دوران پریود

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 3 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 2

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

1 دیدگاه دربارهٔ «بهداشت و مراقبت های دوران پریود»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *