همه چیز درباره عادت ماهانه (پریود یا قاعدگی)

در این مقاله به جنبه های مختلف پریود یا همان عادت ماهیانه پرداخته‌ایم و نکات مهم در این زمینه را توضیح داده ایم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

بسیاری از خانم‌ها به‌خصوص دختران جوان پس از ورود به سن بلوغ و شروع قاعدگی، سوالاتی در ذهن خود دارند که به راحتی نمی‌توانند با دکتر زنان مطرح سازند. از این رو در اکثر مواقع سوالات خود را نادیده گرفته و به مشکلات خود عادت می‌کنند. دکتر آنلاین زنان مدافون می‌تواند به صورت تلفنی و یا حتی متنی پاسخ تمامی سوالات شما را بدهد.

این مقاله توسط دکتر مینا لطیفی، جراح و متخصص زنان و زایمان تهیه ‌شده‌است.

علت قاعدگی یا همان پریود چیست؟

  • ایجاد تخمک‌ برای بلوغ
  • تجدید بافت رحم برای رشد جنینی
  • آماده ساختن رحم برای بارداری
سوالات رایج درباره عادت ماهیانه

چه تغییراتی در زمان قاعدگی طبیعی است؟

  • حساس شدن سینه ‌ها و احساس پر بودن آنها
  • احساس خستگی و کوفتگی
  • تغییر حالات روحی به دلیل تأثیرات هورمونی و کاهش میزان استروژن و پروژسترون
  • احساس ناراحتی در ناحیه لگن و همچنین ناحیه کمر و پاها تجمع مایعات در بدن و افزایش وزن

دیسمنوره (Dysmenorrhea) چیست؟

به درد مرتبط با قاعدگی «دیسمنوره» می‌گویند.

کدام دردها در دوران پریودی غیر طبیعی هستند؟

در این زمان احساس درد در شکم، کمر یا هر دو طبیعی است، اما باید دردهای خیلی شدید یا طولانی را به پزشک اطلاع دهید.درد طولانی در ناحیه لگن نشانه وجود مشکلات خطرناک و جدی مانند آندومتریوز endometriosis است.

دکتر سارا نجفی در مقاله زیر به‌طور مفصل به بررسی انواع دردهای پریود پرداخته است.

استرس چه تاثیری در پریود دارد؟

‌‌مهم‌ترین عاملی که باعث بدتر شدن پریودها می‌شود، استرس است. تحقیقی که در این زمینه انجام شد نشان داد خانم‌های مضطرب در زمان پریود دو برابر خانم‌هایی که اضطراب ندارند، به دردهای خفیف یا شدید دچار می‌شوند.

سوالات رایج درباره عادت ماهیانه 2

چگونه می‌توانم علائم مشکلات قاعدگی را کنترل کنم؟

هفته ی قبل از شروع قاعدگی ورزش را شروع کنید، از مصرف غذاهای شور بپرهیزید و کافئین را حذف کنید. اگر باز هم علائم خلقی شما بد بود، به دکترزنان مراجعه کنید. او ممکن است داروها یا مکمل هایی مانند: ویتامین E، کلسیم و منیزیم را برای شما تجویز کند.

شما هم قبل از عادت ماهیانه خود، عصبانی و زودرنج می‌شوید. درباره اختلال PMS یا همان سندروم پیش از قاعدگی در مقاله زیر می‌توانید اطلاعات مفیدی بیابید:

یک خانم تا چه زمانی پریود می‌ شود ؟

زنان تا زمان یائسگی پریود می‌ شوند. سن متوسط یائسگی حدود ۵۱ سالگی است. یائسگی یعنی زن قادر به تولید تخمک نبوده و نمی ‌تواند دیگر باردار شود. مانند قاعدگی سن شروع یائسگی هم می ‌تواند متفاوت باشد.

یا خون غلیظ و تیره در دوران پریود غیرطبیعی است؟

گاهی اوقات خون قاعدگی در روزهای آخر به رنگ قهوه ‌ای تیره یا حتی سیاه در می ‌آید که این تغییر رنگ طبیعی است. در واقع هرچه خون بیشتر داخل رحم بماند و دیرتر از بدن خارج شود، رنگش هم تیره ‌تر می‌ شود. همچنین اگر خونریزی به‌طور موقت غلیظ و شدید باشد جای نگرانی نیست اما اگر این حالت هرماه اتفاق بیفتد باید به پزشک مراجعه کنید تا میزان آهن خونتان چک شود و دچار کمبود آهن نشوید. بسیاری از خانم ‌ها به عادت ‌ماهانه های سنگین عادت دارند و آنها را طبیعی تلقی می‌ کنند، اما با گذشت زمان دچار کم‌خونی، ضعف و خستگی می‌ شوند.

سوالات رایج درباره عادت ماهیانه 1

آیا لکه بینی و خونریزی بین دوره پریودی نگران کننده است؟

خونریزی بین پریودها به هر دلیلی ممکن است بروز کند، لازم است به متخصص زنان مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود. این خونریزی علل مختلفی ممکن است داشته باشد که تنها تعدادی از آنها جدی هستند.

آیا مشاهده لخته در زمان پریود طبیعی است؟

برخی خانم‌ها در زمان پریود و به ویژه در زمان پریودهای سنگین لخته و توده خونی از رحم خود دفع می‌کنند. اگر لخته ها بزرگ هستند یا مجبور هستید پد خود را زود به زود تعویض کنید به پزشک اطلاع دهید.

چرا در دوران قاعدگی احساس نفخ می کنم؟

در این دوران بدنتان آب را ذخیره می‌کند و باعث می‌شود احساس پف کردگی داشته باشید. اگر احساس می‌کنید شلوارتان کمی برایتان تنگ شده، نمک را از رژیم غذایی خود حذف کنید و از خوردن کافئین صرف نظر کنید. این امر به فعالیت شما کمک می‌کند.

آیا با داشتن رابطه جنسی دو روز قبل از شروع قاعدگی می‌توان باردار شد؟

شما در هر روز از دوره قاعدگی خود می‌توانید باردار شوید. اما احتمال بارداری در دوران تخمک گذاری بیشتر است. تخمک گذاری فرآیندی است که در آن تخمک از تخمدان ها خارج می‌شود و معمولا 12 تا 14 روز قبل از شروع دوره بعدی قاعدگی رخ می‌دهد. با توجه به این نکته که هر تخمک می‌تواند 24 ساعت عمر کند و عمر اسپرم 5 روز است، خطرناک ترین روزها 5 روز بعد از تخمک گذاری و 1 روز بعد از آن محسوب می‌شود.

درباره بهداشت دوران پریود چه می دانید؟

دلایل نامنظم بودم و تاخیر قاعدگی چیست؟

دلایل بسیاری برای تاخیر قاعدگی وجود دارد. اگر قصد باروری داشته و یا به دلایل مختلف رابطه جنسی محافظت نشده داشته اید، بارداری شایعترین دلیل آن محسوب می‌شود. اگر بارداری به طرز معقولی نامتحمل است، تاخیر در بارداری می‌تواند به دلیل بیماری باشد: سندروم تخمدان پلی کیستیک، کیست تخمدان، سطح بالای پرولاکتین و مشکلات تیروئید. گاهی اوقات روش های هورمونی پیشگیری از بارداری نیز می‌تواند باعث تاخیر در قاعدگی شود.

در مقاله زیر دکتر سارا نجفی، به‌طور مفصل درباره دلایل پریود نامنظم توضیح داده است:

آیا هنگام پریود بودن، دوش گرفتن مناسب است؟

بله! بسیار مهم بوده که در طول دوره چند روزه ماهیانه خود، تمیز و پاکیزه باشید. دوش گرفتن یکی از راه‌ های ساده برای پاکیزه ماندن و تمیز بودن می‌باشد.

آیا قاعدگی دو بار در ماه طبیعی است؟

اگر دوره قاعدگی 21 روز طول می‌کشد، دو بار در ماه دچار قاعدگی شدن طبیعی است و در طی یک ماه تقویمی دو بار دچار قاعدگی خواهید شد. با این وجود، در صورتی که دو بار یا بیشتر در طول یک دوره قاعدگی دچار خونریزی شده اید یا متوجه خونریزی بعد از رابطه جنسی شده اید، و یا اگر قاعدگی شما متوقف و مجددا بعد از چند روز آغاز شد، یک مشکلی وجود دارد. ممکن است دلیل عمده ای از قبیل عدم تعادل هورمونی، کیست تخمدان، آندومتریوز، فیبروم رحمی، بیماری التهابی لگن و حتی نئوپلاسم دهانه رحم داشته باشد. اگر متوجه ترشحات خونی در زمانی به غیر از دوران قاعدگی خود شده اید، باید برای یافتن دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

در مقاله زیر به پرسش های پزشکی کاربران درباره عادت ماهیانه پاسخ داده ایم. خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم:

چه مدت بعد از سقط جنین قاعدگی نامنظم داریم؟

در صورتی که قبلا قاعدگی منظمی داشته اید، شروع قاعدگی شما بعد از سقط جنین 4 تا 6 هفته طول می‌کشد. گاهی اوقات منظم شدن قاعدگی سه ماه طول می‌کشد. یکی از دلایل قاعدگی نامنظم بعد از سقط جنین، استرس است. سعی کنید آرامش داشته و بیشتر استراحت کنید، رژیم غذایی سالم داشته و اگر قبلا عادت داشته اید، به‌طور مرتب ورزش کنید. اگر بعد از سقط جنین قاعدگی پس از سه ماه منظم نشد، برای اطلاع از دلیل آن با پزشک خود تماس بگیرید.

در مقاله زیر، دکتر احیا خان احمدی درباره دلایل پریود نشدن توضیح داده است. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم:

منبع: دکتر مینا لطیفی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی

خانم دکتر من 23 ساله هستم از زمان مجردی پریودهایم جابجا می‌شود.آیا این موضوع روی بچه دار شدن اثر می گذارد؟

وجود 5 تا 7 روز جابجایی در پریود به عنوان اشکال در پریود در نظر گرفته نمی‌شود. اما توصیه می کنم که به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و بررسی های لازم را انجام دهید.

دلیل رحم وارونه چیست؟ آیا باعث ناباروری می‌شود؟

اصطلاح رحم وارونه یک اصطلاح عامیانه است و اگر رحم بیش از حد به سمت قدام یا خلف لگن قرار گرفته باشد یک امر طبیعی است و تاثیری بر ناباروری ندارد و فقط ممکن است باعث دردهای لگنی بشود.

خانمی 17 ساله هستم که 6 ماه است اقدام به بارداری کرده ام اما هنوز باردار نشده‌ام. به من گفته اند که رحم چپم بسته است. چه کار باید بکنم؟

احتمالا منظور شما از بسته بودن رحم چپ، بسته بودن لوله چپ رحم است. باید شما بررسی های تکمیلی تر را انجام دهید. با بسته بودن یک لوله، ناباروری اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه در تخمک گذاری و لوله راست هم مشکلی وجود داشته باشد. با توجه به اینکه هنوز شش ماه بیشتر از اقدام به بارداری شما نگذشته است، شما هنوز در گروه ناباروری قرار نمی گیرید.

خانمی 32 ساله هستم که سه سال است ازدواج کرده ام و سه سقط داشته ام. آزمایشات زیادی انجام داده اما علت آن مشخص ن‌شده‌است. آیا IVF برای من مناسب است؟

متاسفانه شما در گروه افرادی که سقط های مکرر داشته اند قرار می گیرید که متاسفانه در 50 درصد موارد علت خاصی برای آن پیدا نمی‌شود. توصیه می کنم که شما ارزیابی های تخصصی ژنتیکی، آناتومیک رحم، آزمایشات هورمونی و اختلالات خونی را انجام دهید. پس از این آزمایشات درباره IVF می‌توان تصمیم گیری کرد.

خوشحال می شویم که شما هم نظرات خود را درباره پریود در بخش دیدگاه‌ها ثبت کنید.

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » مقالات پزشکان » همه چیز درباره عادت ماهانه (پریود یا قاعدگی)

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.9 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 895

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *