انواع ریزش مو و راه های درمان آن

در این مقاله دکتر سارا نجفی، درباره انواع ریزش مو و راه‌های درمان آن توضیحات مفیدی داده است:

ریزش مو دارای دو الگو مختلف می‌باشد.

الگو ریزش مو زنانه

در الگو زنانه ریزش مو، شاهد ریزش مو از فرق سر می باشیم. در این حالت ریزش مو از فرق سر افراد شروع و به سمت اطراف ادامه می‌یابد. از این رو حجم مو از فرق سر افراد شروع به کاهش می‌یابد.

الگو ریزش مو مردانه

در الگو ریزش مو مردانه، ریزش مو از شقیقه ها و پس سر شروع و نهایت گسترش می‌یابد.

انواع ریزش مو و راه‌های درمان آن

انواع ریزش مو

ریزش مو ژنتیکی (آلوپسی آندروژنیک)

این نوع ریزش مو به دلیل ژنتیک اتفاق می‌افتد و بسیاری از افراد را به خود درگیر می‌کند. بسیاری از آقایان پس از بلوغ ریزش مو آندروژنیک را تجربه می‌کنند. این نوع ریزش مو می‌تواند به علت برخی بیماری‌هایی که منجر به افزایش هورمون‌های آندروژن در بدن می‌شوند، صورت بگیرد.

جالب است بدانید که ریزش مو ژنتیکی بیشتر در آقایان اتفاق میافتد، ولی برخی از بانوان نیز می‌توانند به این نوع ریزش مو دچار گردند.

بانوانی که دچار ریزش مو آندرژنیک می‌شوند، بایستی از نظر برخی بیماری‌ها مانند تیروئید، کم بود آهن، تخمدان پلی کیستیک و هورمونی مورد بررسی قرارگیرند.

پیشنهاد مطالعه | دکتر الهه نظری، متخصص پوست و مو در این لینک به پرسش یک کاربر درباره ریزش مو پاسخ داده است: پرسش درباره ریزش مو

آیا ریزش مو آندروژنیک قابل درمان است؟

برای پاسخ به این سوال بایستی گفت در مواردی که علت ریزش مو، عوامل ژنتیکی باشد، پاسخ به درمان بسیار کم می‌باشد. اما راه‌های درمانی نیز برای این نوع ریزش مو وجود دارد. برای مثال:

استفاده از محلول ماینوکسیدیل

این محلول به صورت موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و حدودا 4 الی 6 ماه پس از مصرف آن، در کف سر، موهای ریزی شروع به رشد می نمایند.

مصرف قرص‌های هورمونی مانند: فیناستراید

افراد پس از مشخص شدن علت ریزش مو و به تجویز پزشک، می‌توانند از قرص‌های فیناستراید جهت جلوگیری از ریزش مو استفاده نمایند.

ریزش مو تلوژن

همان‌طور که گفته شد حدود 5 الی 10 درصد موهای سر، در فاز تلوژن قرار دارند. زمانی که فولیکول های مو به صورت زودرس وارد این فاز می‌شوند، چرخه رویش و ریزش موها به کلی بهم می‌ریزد. از این رو زمانی که بیشتر از 15 درصد موهای سر وارد فاز تلوژن می‌شوند، ما ریزش مو تلوژن را تجربه خواهیم کرد. بهتر است بدانید که این نوع ریزش مو بسیار شایع‌تر از سایر ریزش های مو می‌باشد.

علت ریزش مو تلوژن

در برخی موارد ریزش مو تلوژن می‌تواند کاملا طبیعی و بدون علت باشد. برای مثال ریزش مو نوزادان پس از تولد، از این نوع ریزش مو بوده و کاملا طبیعی و نرمال می‌باشد.

اما در برخی موارد ریزش مو تلوژن علت های مختلفی دارد که نیازمند درمان می‌باشند. این علت ها عبارتند از:

  • ریزش مو پس از زایمان
  • ریزش مو پس از تب بالا
  • ریزش مو پس از عفونت‌های شدید(بیماری‌های عفونی مزمن)
  • ریزش مو پس از استرس
  • ریزش مو پس از جراحی
  • ریزش مو ناشی از فقر آهن
  • ریزش مو ناشی از اختلالات تیروئیدی
  • سو تغذیه
  • مصرف برخی داروهای ضد انعقادی و ضد صرع
  • مصرف برخی داروهای حاوی رتینوئید مانند راکوتان

جهت درمان این نوع ریزش مو، بهتر است ابتدا علت را به درستی تشخیص داده و هرچه سریع تر به درمان آن بپردازیم.

ریزش مو آناژن

همان‌طور که گفته شد حدود 90 درصد موها در فاز آناژن قراردارند. از این رو در ریزش مو آناژن کل موها به صورت همزمان شروع به ریزش می نمایند.

ریزش مو آناژن در چه مواردی اتفاق میافتد؟

  • شیمی درمانی
  • رادیوتراپی
  • مسمومیت با تالیوم

ریزش مو تریکوتیلومانیا

در این نوع ریزش مو افراد به صورت ناخودآگاه و یا هنگام استرس شروع به کندن موهای خود می نمایند. این نوع ریزش مو در بانوان شایع‌تر از آقایان می‌باشد. برای درمان این نوع ریزش مو، بهتر است به روانپزشک مراجعه نمود.

ریزش مو آره آتا (آلوپسی آره آتا)

این نوع ریزش مو به ریز مو سکه ای معروف است. ریزش مو سکه ای یک بیماری خود ایمنی بوده و می‌تواند همراه با سایر بیماری‌های خود ایمنی دیگر مانند تیروئید و یا به صورت ناگهانی در افراد ایجادگردد. ریزش مو آره آتا (ریزش مو سکه ای) در آقایان شایع‌تر بوده و به صورت دایره ای و یا بیضی شکل رخ می‌دهند. این بیماری می‌تواند تنها بخشی از سر را طاس کرده و یا می‌تواند کل سر افراد را درگیر نماید. زمانی که کل موها به واسه این بیماری دچار ریزش مو گردند، آلوپسی توتالیس رخ می‌دهد.

جالب است بدانید که این نوع ریزش مو می‌تواند کل بدن را نیز درگیر نماید و تمام ابروها، موهای بدن، موهای سر و … را دچار ریزش کند. در این صورت آلوپسی یونیورسالیس رخ می‌دهد.

علت ریزش مو آره آتا

  • بیماری‌های خودایمنی
  • ژنتیک
  • استرس

راه‌های درمان ریزش مو آره آتا

جهت درمان این نوع ریزش مو، بهتر است که ابتدا علت بیماری را به درستی تشخیص دهیم. از این رو چنانچه به علت بیماری‌های خودایمنی دچار این مشکل گردیده اید، بهتر است هرچه سریع تر به درمان بیماری خود ایمنی بدن خود بپردازید.

استفاده از محلول ماینوکسیدیل می‌تواند به کمک کننده باشد.

گاها به تجویز پزشک می‌توانید کورتون را به صورت موضعی یا تزریق در محل ریزش استفاده نمایید.

ریزش مو اسکارینگ

این ریزش مو بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که دچار بیماری‌هایی نظیر لوپوس، لیکن پلان یا برخی قارچ‌ها می‌باشند. در محل های ریزش مو اسکارینگ، گاهی اسکارها و یا دانه‌های سفید و قرمز رنگی را مشاهده می نماییم که دچار خارش و یا التهاب می‌باشند.

راه‌های درمان ریزش مو اسکارینگ

جهت درمان این نوع ریزش مو، درکنار درمان بیماری، ممکن است به تجویز پزشک، کورتون به محل ریزش مو تزریق گردد.

ریزش مو قارچی تینآ کاپیتیس

این ریزش مو در کودکان بیار شایع بوده و به صورت نقطه نقطه می‌باشد. در ریزش مو قارچی تینآ کاپیتیس احساس خارش در نقطه های محل ریزش احساس می‌گردد. برای درمان این نوع ریزش مو بایستی درمان های ضدقارچی صورت بگیرد.

پیشنهاد مدافون |  دکتر آنلاین پوست و مو در مدافون آماده پاسخگویی به سوالات شما می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *