روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری

روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری

صحبت های مامای آنلاین، خانم مژگان پیامنی در رابطه با روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری:

در برخی مواقع افراد ناچار به استفاده از روش های اورژانسی جهت جلوگیری از بارداری می‌شوند. قرص‌های اورژانسی جلوگیری از بارداری یکی از شایع‌ترین روش ها میان افراد می‌باشد. در مواقع اورژانسی افراد می‌توانند با توجه به توصیه پزشک خود، از این قرص‌ها استفاده نمایند.

اما بایستی دقت نمایید که استفاده از این قرص‌ها را در برنامه روزانه خود قرار ندهید و تنها در برخی موارد اورژانسی از آن ها استفاده نمایید.

جهت مشاوره با خانم مژگان پیامنی، ماما کلیک کنید.

در چه صورتی از روش های جلوگیری از بارداری استفاده کنیم؟

در صورتی که هیچ یک از زوجین در 120 ساعت گذشته از هیچ یک از روش های جلوگیری از بارداری استفاده نکرده باشند و یا از روش های جلوگیری به صورت نادرست استفاده نموده باشند، می بایست از روش های جلوگیری اورژانسی استفاده نمایند.

منظور از روش های نادرست جلوگیری از بارداری عبارتند از:

  • پارگی کاندوم
  • عدم مصرف قرص در دو دوز گذشته
  • عدم تزریق آمپول در دو هفته گذشته
  • خارج شدن کلاه سرویکس یا دیافراگم
  • خارج شدن حلقه واژینال
  • خارج شدن آی یو دی

در مواقع فوق می‌توانید از قرص‌های اورژانسی جلوگیری از بارداری استفاده نمایید. چنانچه بالای 17 سال دارید، می‌توانید این قرص‌ها را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه نمایید.

دکتر آنلاین مدافون همیشه کنار شماست.

نحوه عملکرد تاثیر قرص‌های جلوگیری از بارداری

مکانیزم اثر این قرص‌ها به گونه ای است که با تاخیر در تخمک گذاری از بارداری جلوگیری می نمایند. همچنین این قرص‌ها می‌توانند با تداخل در انتقال تخمک ها به لوله ها مانع از لانه گزینی و تشکیل جنین گردند.

پیشگیری اورژانسی چه زمانی موثر است؟

قرص‌های اورژانسی زمانی تاثیر گذار خواهند بود که بارداری اتفاق نیفتاده باشد. زمانی که خانم باردار شده باشد، مصرف این قرص‌های اورژانسی غیر موثر می‌باشد.

مزایای استفاده از  قرص‌های پیشگیری اورژانسی

قرص‌های اورژانسی پیشگیری از بارداری، تا 75 درصد موجب کاهش حاملگی در افراد می‌گردد. برای مثال اگر 1000 نفر از بانوان در دو هفته اول سیکل خود، مقاربت داشته باشند حدود80 نفر از آن ها به‌طور معمول حامله  شوند،حال اگر از قرص‌های پیشگیری اورژانسی استفاده کنند، این تعداد به 20 نفر کاهش می‌یابد.

جهت مشاوره با دکتر زهرا نادری، متخصص زنان کلیک کنید.

میزان تاثیر قرص‌های اورژانسی به چه عواملی بستگی دارد؟

زمان مصرف قرص پس از مقاربت

چنانچه از مقاربت محافظت نشده شما کمتر از 12 ساعت گذشته باشد می‌توانید یک عدد قرص ضدبارداری اورژانسی را مصرف کنید و سپس 12 ساعت بعد قرص دوم را مصرف کنید.

اما اگر بیش از 12 ساعت از مقاربت محافظت نشده شما گذشته باشد، بهتر است دو قرص را به صورت همزمان مصرف کنید.

بی ام آی بیمار(میزان تناسب اندام)

اگر فردی دچار اضافه وزن و چاقی باشد، شانس بارداری در آن 2 الی4 برابر افزایش می‌یابد. از این رو کسانی که دچار اضافه وزن باشند، بایستی از دوز بیشتری از دارو استفاده نمایند.

انواع روش های ضد بارداری اورژانسی

قرص لوونورژسترول

این دارو به صورت 5/1 میلی گرم و تک دز مصرف می‌شود. این قرص خوراکی بوده و تا 120 ساعت پس از مقاربت می‌تواند تاثیر گذار باشد. البته ناگفته نماند که بیشترین زمان تاثیر گذاری این قرص، 72 ساعت پس از مقاربت می‌باشد. 98 درصد از بانوانی که این دارو را مصرف می‌کنند، پس از گذشت 21 روز پریود می‌شوند. اگر بعد از 28 روز از مصرف این دارو، پریود نشوند، بایستی حتما تست بارداری بدهند.

درباره اقدامات لازم پیش از بارداری بیشتر بدانید.

عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری لوونورژسترول

  • تهوع و استفراغ

از آنجایی که تهوع و استفراغ از عوارض شایع مصرف این قرص می‌باشد، بهتر است در کنار مصرف این قرص حتما از قرص‌های ضد تهوع استفاده گردد.

اگر چنانچه خانمی تا دوساعت پس از مصرف قرص، دچار حالت تهوع گردید، بهتر است مجدد دز دارو را مصرف نماید.

  • خونریزی نامنظم

مصرف این قرص می‌تواند باعث بروز خونریزی های نامنظم در افراد گردد.

آی یو دی پاراگاد

چنانچه شخصی تمایل به استفاده از قرص‌های ضد بارداری اورژانسی را نداشته باشد، می‌تواند از این روش استفاده نماید. آی یو دی می‌تواند تا 120 ساعت پس از مقاربت بکار گرفته شود و مانع از بارداری گردد.

این روش برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند، کارایی بیشتری دارد. البته آی یو دی علاوه بر پیشگیری اورژانسی ، یک روش طولانی مدت برای جلوگیری از بارداری نیز می‌باشد.

تاریخ نگارش:

شما اینجا هستید:

خانه » مجله پزشکی و روانشناسی » روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 435

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *