شیوع جدید بیماری سرخک

متاسفانه خبرهایی ناشی از شیوع جدید ویروس سرخک به گوش می‌رسد که این موضوع موجب نگرانی بسیاری از افراد و علی الخصوص والدین گردیده است.

ویروس سرخک که چندیست در کل دنیا شیوع جدیدی یافته موجب نگرانی بسیار ‌شده‌است. این ویروس که هم اکنون اپیدیمی آن در کنگو بوده و چیزی حدود 13 هزارنفر را به خود مبتلا کرده است در کشورهای آمریکا، انگلیس و برخی از استان های ایران نیز مشاهده ‌شده‌است. در این مقاله از مدافون به بررسی علت شیوع و راه‌های جلوگیری انتقال این ویروس خواهیم پرداخت. همراه مدافون باشید.

شیوع سرخک در ایران

این مقاله توسط دکتر سارا نجفی تهیه ‌شده‌است.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله، درباره بیماری سرخک اطلاعات مفیدی می خوانید: سرخک چیست؟

راه‌های انتقال ویروس سرخک

از آنجایی که ویروس سرخک در دسته بیماری‌های تنفسی قرار دارد، بسیار راحت از راه تنفس انتقال می‌یابد. عموما این ویروس از راه‌های زیر انتقال می‌یابد:

  • نفس کشیدن
  • عطسه
  • سرفه
  • ترشحات بینی
  • ترشحات دهان

باید بدانید که این ویروس از قدرت انتقال بالایی برخوردار است و قدرت انتقال آن در مقایسه با کوید 19 چیزی نزدیک به 10 برابر بیشتر است. میزان بالای سرایت و قدرت انتقال سرخک نشان می‌دهد که این ویروس می‌تواند به راحتی در یک کشور و حتی جهان اپیدیمی وحشتناکی ایجاد نماید.

ضرورت واکسیناسیون سرخک در کودکان

تحقیقات نشان می‌دهند که پس از واکسینه شدن حدود 85 درصد از کودکان، آمار ابتلا و مرگ ناشی از بیماری سرخک 80 درصد کاهش پیدا می‌کند. این آمار نشان می‌دهد که واکسیناسیون سرخک از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است. چرا که ویروس سرخک عوارض بسیار وحشتناکی از حمله مرگ را خصوصا برای کودکان در پی دارد.

در سال 2000 سازمان WHO اعلام کرد که به دلیل واکسیناسیون مکرر و مرتب در سراسر جهان ویروس سرخک تحت کنترل قرار گرفته است. اما این سازمان اظهار داشت که سرخک به صورت کلی ازمیان نرفته و واکسیناسیون باید به روال گذشته صورت بگیرد.

علت شیوع مجدد سرخک

طی دو سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا و شرایط اپیدمی این ویروس، بسیاری از مادران از تزریق واکسن MMR یا واکسن سرخک به کودکان خود خودداری نموده اند. همین امر موجب شد که این ویروس مجدد شیوع یابد و کودکان بسیاری را به خود درگیر نماید. متاسفانه در پی عدم واکسیناسیون نوزادان شاهد شیوع سرخک در چند استان همچون سیستان و بلوچستان و هرمزگان هستیم به‌طوری که حدود 25 کودک در این دو استان درگیر بیماری سرخک شده اند.

راه‌های درمان سرخک

سرخک بیماری است که درمان و داروی ضد ویروسی خاصی نداشته و درمان آن کاملا حمایتی است. برخی از این درمان ها عبارتند از:

  • استفاده از دارو های تب بر مانند استامینوفن
  • مصرف فراوان مایعات و مواد مغذی
  • مصرف ویتامین A
  • تزریق واکسن MMR

سرخک مانند کرونا دارو و درمان خاصی ندارد

منبع: دکتر سارا نجفی پزشک عمومی مدافون

اگر شما هم نیاز به مشاوره با پزشک متخصص کودکان دارید، در اپلیکیشن مدافون، مجموعه از بهترین پزشکان متخصص اطفال آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *