پرخوری در کودکان

تحقیقات نشان داده است که پرخوری سلامت ۳۰ درصد کودکان ایرانی را تحت تاثیر قرار داده است. این کودکان به علت سوءتغذیه ناشی از پرخوری به کبد چرب، فشار خون و مشکلات عضلانی و اسکلتی مبتلا هستند.

پرخوری سلامت ۳۰ درصد کودکان ایرانی را تحت تاثیر قرار داده است

خوردن غذاهای بی کیفیت، سرشار از کالری و فاقد ریزمغذی‌ها در کودکان ایرانی بسیار شایع است. کبد چرب، فشار خون و مشکلات عضلانی و اسکلتی در کودکان کشور بسیار شایع است که بی توجهی به تغذیه آن‌ها باعث می‌شود در بزرگسالی دچار مشکلات زیادی شوند.

مواد غذایی نامناسب برای کودکان

از دادن این مواد غذایی به کودکان جدا خودداری کنید:

  • نوشابه‌های رنگارنگ
  • هله هوله
  • شکلات
  • بستنی‌های رنگی
  • چیپس
  • پفک
  • مواد غذایی فاقد مواد مغذی لازم و دارای مواد نگهدارنده با طعم و رنگ دهنده‌های مختلف
  • مواد غذایی بسیار شور یا شیرین و چرب

به یاد داشته باشید هر ماده بی ارزشی اگر بیش از ۶ تا هشت بار در ماه به کودک عرضه شود، چنان او  را وابسته می‌کند که تمام عمر قادر به کنار گذاشتن آن نخواهد بود.

در مقاله زیر متخصصان تغذیه در مدافون، نکات قابل توجهی درباره تغذیه کودکان ارائه کرده‌اند. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم: تغذیه دانش آموزان

راه‌هایی برای بهبود تغذیه کودکان

  • محیط آرام و در عین حال شادی هنگام صرف وعده‌های غذایی فراهم کنید
  • گله و شکایت، بگو مگو، توصیه و تربیت و عصبانیت و تهدید را به زمان دیگری موکول کنند
  • اگر در روش‌های تربیتی و تغذیه کودک با همسر خود تضادی دارید، بهتر است این موضوع را به‌طور خصوصی حل و فصل کنید و از مطرح کردن آن حین صرف غذا خودداری کنند.
  • الگوی مصرف مواد غذایی بین کودکان هم سن و سال و هم جنس متفاوت بوده و رفتارهای غذایی آنها نیز غیر قابل پیش بینی است

رفتار صحیح هنگامی که کودکان از خوردن غذا سرباز می زنند

الگوی مصرف مواد غذایی بین کودکان هم سن و سال و هم جنس متفاوت بوده و رفتارهای غذایی آنها نیز غیر قابل پیش بینی است. ممکن است کودکان از خوردن غذایی خاص خودداری کنند. این عکس‌العمل اغلب موقتی و زودگذر است، به شرط آنکه هیجان زده نشده و به زور کودک را وادار به خوردن آن نکنید. اگر سعی کنید که کودک را مجبور به خوردن کنید، آن وقت، عدم میل و رغبت آنها ماندگار خواهد شد یا اشتهای کاذب و پرخوری های دائمی جایگزین احساس گرسنگی واقعی می‌شود.

در اپلیکیشن مدافون می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز با متخصصان تغذیه آنلاین، مشاوره پزشکی داشته باشید.

راه‌هایی برای جلوگیری از پرخوری و هله هوله خوری در کودکان

  • از غذاهای تند و پر ادویه پرهیز کنید. کودکان تمایلی به غذاهای تند و تیز و پرادویه ندارند و چنین غذاهایی آن‌ها را بی اشتها می‌کند.
  • به‌طور مداوم و بیش از اندازه، دسر و شیرینی و شکلات به بچه‌ها ندهید.
  • مطابق با سلیقه کودکان آشپزی کنید. آنها بیشتر تمایل دارند از گوشت های چرخ کرده، میوه و سبزیجات و غذاهایی مانند کتلت، همبرگر خانگی، شامی و برش های غذایی که با دست کوچک آنها قابل لمس و برداشتن باشد، استفاده کنند.
  • باورهای غلط را کنار بگذارید. باورهای اشتباه مرسوم بین مادران مبنی براینکه کودک چاق، زیبا و سالم‌تر است را کنار بگذارید. چاقی سلامت کودک را به خطر می‌اندازد.
  • اشتهای کودک را منحرف نکنید. تلاش برای انباشتن معده کودک و ایجاد اشتهای کاذب یا انحراف ذائقه کودک به طرف شوری، شیرینی، چربی و غیره باعث به خطر افتادن سلامت کودک می‌شود.
  • دخالت اطرافیان در تغذیه کودک را قطع کنید. دخالت اطرافیان نزدیک کودک مانند مادربزرگ‌ها، عمه‌ها و خاله‌ها در نحوه تغذیه و ابراز محبت به صورت خرید هله هوله و شیرینی باعث اختلال در رشد کودک می‌شود.
  • کودکان را به ریزه خواری عادت ندهید.عادت دادن کودکان به ریزه‌خواری و ناخنک زدن، سرآغازی برای افزایش وزن و سوق یافتن کودکان به سمت چاقی‌ است.

اگر برای بررسی سلامت کودک خود نیاز به مشاوره با پزشک متخصص اطفال دارید، بهترین متخصصان اطفال آنلاین، در اپلیکیشن مدافون آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند:

سوالات تغذیه کودکان

مصرف نان سبوس دار در کودکان

آیا می‌توان به کودکان یک ساله نان سبوس دار یا برنج قهوه ای داد؟

در کودکان زیر یک سال این مواد غذایی توصیه نمی‌شود، در کودکان بزرگتر هم بهتر است که ابتدا با حجم کم، مصرف این مواد غذایی را شروع کرده و سپس به مرور آن را افزایش دهید. مثلا ابتدا 2-3 قاشق غذاخوری و سپس به مرور تعداد و حجم آن را افزایش دهید.

حجم مجاز مصرف شیرینی و شکلات در کودکان

چه میزان شکلات و شیرینی می‌توان به کودکان بالای 2 سال داد؟

ما بیشتر توصیه می کنیم که به کودکان در هر سنی خوراکی های شیرین مانند شکلات و آبنبات داده نشود و اگر داده می‌شود به صورت الگوی غذایی ثابت نباشد. هر ‌‌چه‌قدر کمتر از این مواد غذایی مصرف کند بهتر است. بعد از هر بار خوردن شکلات و قند ساده بزاق دهان اسیدی شده و می‌تواند به ‌دندان‌ها نیز آسیب برساند. مصرف سیب یا هویج بعد از مصرف شیرینی جات می‌تواند اثر آنها را از بین ببرد.

مصرف نوشابه در کودکان

پسر 4 ساله من علاقه زیادی به نوشابه دارد، چه کار کنم که این علاقه از بین برود؟

سعی کنید که نوشابه را در اختیارش نگذارید مثلا سر میز غذا نیاورید یا تهیه نکنید که بخواهد بخورد. نوشابه می‌تواند کودکان را دچار سو تغذیه ، سرطان معده و دیابت کند. نوشابه برای بزرگسالان هم مضر است و بیماری‌هایی مانند دیابت، پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی-عروقی، سکته مغزی و… به دنبال دارد.

مصرف غذاهای دریایی در کودکان

آیا بعد از یک سالگی می‌توان به کودکان غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو و… داد؟

کودکان بعد از یک سالگی می‌توانند بیشتر غذاها را بخورند اما بعضی از آنها نسبت به غذاهای دریایی حساسیت دارند. در چنین شرایطی باید مصرف آنها را به تاخیر انداخت در غیر این صورت محدودیتی وجود ندارد.

مصرف شیر بدون لاکتوز در کودکان

بهتر است به کودکانی که حساسیتی به لاکتوز ندارند، شیر بدون لاکتوز بدهیم یا معمولی؟

لاکتوز موجود در شیر موجب افزایش جذب کلسیم در بدن می‌شود بنابراین اگر حساسیتی به لاکتوز شیر وجود ندارد، از شیر معمولی استفاده کنند

تغذیه مناسب کودک زیر سه سال

کودکان زیر 3 سال چه تغذیه ای داشته باشند که برای رشد و سلامتشان مفید باشد؟

همه کودکان 1 تا سه سال باید روزی 1.5 لیوان شیر یا ماست مصرف کنند. هر نیم لیوان شیر معادل یک قوطی کبریت پنیر است. روزانه 60 گرم گوشت قرمز یا سفید، 6 قاشق غذاخوری سبزی خام یا 3 قاشق سبزی پخته، نصف لیوان میوه خرد شده یا یک لیوان آبمیوه هم باید در رژیم غذایی آنها باشد.

مصرف دوغ در کودکان

کودک 3 ساله من بین غذا دوغ می خورد، آیا مضر است؟

همواره توصیه می‌شود که بین غذا از مصرف مایعات خصوصا آب خنک، نوشابه و حتی تدوغ که نوشیدنی مفید است خودداری شود. چرا که باعث ایجاد اختلال در کار طبیعی معده می‌شود. سعی کنید که دوغ را سر میز غذا نیاورید و مصرف آن را به مدتی بعد از غذا موکول کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 5352

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *