همه چیز درباره واژینوپلاستی و لابیاپلاستی

واژینوپلاستی روشی است برای «سفت کردن» واژن که پس از زایمان طبیعی یا پیری، شل یا سست می‌شود. برخی جراحان ادعا می‌کنند که این عمل حتی می‌تواند حساسیت واژن را افزایش دهد.

لابیاپلاستی جراحی برای افزایش یا کاهش اندازه لابیا است. این جراحی برای بهبود وضعیت ظاهری لابیا و کاهش مشکلات فیزیکی در انجام فعالیت‌های روزانه صورت می‌گیرد.

پرینورافی یا پرینه پلاستی یک جراحی ترمیمی و زیبایی است که در آن برگرداندن سایز دهانه واژن به وضعیت قبل انجام می‌شود.

واژینوپلاستی و پرینئوپلاستی در گذشته برای ترمیم زخم پس از زایمان مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما امروزه برای شلی واژن و زیبایی آن مورد استفاده قرار می‌گیرند

این مقاله به تایید سحر فرشادی ماما رسده است.

درست است که واژن کشیده و سفت می‌شود، اما سفت شدن واژن با عمل جراحی به‌خودی‌خود نمی‌تواند واکنش جنسی قوی‌تری را تضمین کند، زیرا میل جنسی، تحریک و ارگاسم واکنش‌هایی پیچیده و بسیار شخصی هستند که به ارتباطات عاطفی، روحی و بین فردی و به همان اندازه به امور زیبایی‌شناختی وابسته‌اند. علاوه بر این، نه‌تنها «حساسیت» جنسی به‌خودی‌خود منجر به لذت بیشتر نمی‌شود، بلکه حتی می‌تواند منجر به درد شود.

واژینوپلاستی

جراحی ترمیمی چه تفاوتی با جراحی زیبایی دارد؟

برای انتخاب بین واژینوپلاستی و لابیاپلاستی، باید تفاوت بین جراحی ترمیمی و جراحی زیبایی را بدانید.

در جراحی ترمیمی، عملکرد عضو یا بخشی از بدن بهبود می‌یابد، در حالی‌که در جراحی پلاستیک، تنها برای ایجاد زیبایی ظاهری، آناتومی طبیعی بدن تغییر می‌کند. به‌عنوان‌ مثال، جراحی بینی را در نظر بگیرید: جراح می‌تواند با جراحی و ترمیم حفره‌های داخلی بینی به شما کمک کند بهتر نفس بکشید، یا این‌که فرم بینی را تغییر دهد، تنها به خاطر ایجاد ظاهری زیباتر.

این تفاوت بسیار مهم است، زیرا کالج زنان و زایمان و جراحان آمریکا، جراحی‌هایی را تأیید می‌کند که مشکلات عملکردی بدن (مانند بی‌اختیاری در ادرار) را درمان می‌کنند. این کالج، به دلیل خطرات و عدم وجود اطلاعات علمی کافی در مورد بی‌خطر بودن و اثربخشی عمل جراحی زیبایی واژن، محتاطانه و با شک و تردید با این عمل برخورد می‌کند.

بعضی از روش‌های واژینوپلاستی در ابتدا به‌عنوان جراحی ترمیمی به کار گرفته شدند؛ به‌عنوان‌ مثال برای ترمیم نقایص مادرزادی برخی دختران هنگام تولد، از جمله واژن ناقص، خیلی کوتاه و یا نداشتن واژن، تا بتوانند در بزرگسالی ادرار، قاعدگی و مقاربت طبیعی داشته باشند.

عمل جراحی پلاستیک روی لابیا (لب‌های اطراف واژن) می‌تواند به‌تنهایی یا به همراه واژینوپلاستی انجام شود. جراحی را می‌توان روی لابیای بزرگ (لب‌های بزرگ‌تر بیرونی واژن) یا لابیای کوچک (لب‌های کوچک‌تر داخلی واژن) انجام داد. در عمل لابیاپلاستی اندازه یا شکل لابیا تغییر می‌کند، که طی عمل به‌طور معمول کوچک‌تر می‌شوند، یا عدم تقارن آن‌ها اصلاح می‌شود.

واژینوپلاستی و لابیاپلاستی چیست؟

اخیراً، واژینوپلاستی به‌عنوان روش «جوان‌سازی واژن» در بازار جراحی پلاستیک ارائه‌ ‌شده‌است. جراحان و متخصصین جراحی پلاستیک زنان، مجموعه‌ای از جراحی‌های زیبایی واژینوپلاستی را ارائه می‌دهند که مدعی هستند مانند سایر جراحی‌های زیبایی، به زنان، زیبایی و اعتمادبه‌نفس می‌بخشند.

در حقیقت، طبق گفته کالج زنان و زایمان آمریکا، دستگاه تناسلی زنان به‌طور طبیعی دارای برگه‌های مختلفی است که از نظر آناتومیکی سالم و صحیح است و فرم مشخصی را نمی‌توان به‌عنوان فرم صحیح در نظر گرفت.

اخیراً، روش لیزر توسط «برخی از جراحان» به‌عنوان جایگزین شیوه سنتی استفاده از پوست سر، برای «جوان‌سازی واژن» و سایر جراحی‌های واژینال ارائه‌ ‌شده‌است.

پزشکان عضو انجمن جراحی پلاستیک به‌طور مستقل روش‌های مختلف «جوان‌سازی واژن» را ارائه می‌دهند، اما خود انجمن این جراحی‌ها را تائید نمی‌کند و هشدار می‌دهد که نیاز به بررسی و مطالعه علمی بیشتری برای اثبات اثربخشی و موفقیت جراحی «جوان‌سازی واژن» وجود دارد. در جراحی‌های پلاستیک واژینوپلاستی، هیچ‌ یک از روش‌های معمول توسط کالج زنان و زایمان آمریکا مورد تائید قرار نگرفته است.

سایر عمل های جراحی واژن

عمل جراحی تجدید بکارت

پرده بکارت بافت نازکی در دهانه مهبل (واژن) است که در اولین مقاربت پاره می‌شود. طی جراحی هایمنوپلاستی، پرده بکارت ترمیم می‌شود تا به حالتی مشابه حالت اولیه و قبل از مقاربت بازگردد. به دلیل اعتقادات مذهبی پیرامون اهمیت بکارت در برخی از فرهنگ‌ها، این جراحی یکی از جنجالی‌ترین جراحی‌های پلاستیک واژن است.

برداشتن کلاهک کلیتوریس

برخی از جراحان زیبایی، عمل برداشتن کلاهک کلیتوریس را ارائه می‌کنند که طی آن بافتی که به‌طور معمول کلیتوریس را می‌پوشاند، برداشته می‌شود.

تقویت نقطه جی

برخی از متخصصان معتقدند در دیواره جلوی مهبل (واژن) نقطه‌ای به نام جی وجود دارد که محل حساس و خاصی برای تحریک و ارگاسم زنان است. در روش تقویت نقطه جی، کلاژن به دیواره جلوی مهبل تزریق می‌شود و اعتقاد بر این است که این کار باعث افزایش میل و لذت جنسی و تقویت ارگاسم واژینال در زنان می‌شود.

خطرات واژینوپلاستی و لابیاپلاستی

تاکنون تحقیقات و بررسی درازمدت در مورد میزان رضایت یا شکایت زنان از واژینوپلاستی و لابیاپلاستی انجام‌ نشده‌است. علاوه بر این، از آنجا که این جراحی‌ها در مجلات پزشکی توسط پزشکان دیگر مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند، کالج زنان و زایمان آمریکا آن‌ها را «تائید نشده» می‌داند.

خطرات جراحی زیبایی واژن شامل موارد زیر است:

  • عفونت
  • تغییرات مداوم در حس جنسی
  • درد مداوم
  • زخم

پیشنهاد مطالعه | درباره انواع عفونت واژن از دکتر سارا نجفی بخوانید.

بهترین توصیه برای خانم‌هایی که قصد جراحی واژن دارند: در مورد احساسات و نگرانی‌های مربوط به دستگاه تناسلی خود و همچنین انتظاراتتان از جراحی و یا هر گزینه درمانی دیگر غیر از جراحی، با پزشک خود صحبت و مشورت کنید. به‌عنوان‌ مثال تمرینات هدفمند مانند کگل می‌توانند عضلات واژن را که ضعیف و سست شده‌اند، مهار کرده و برانگیختگی جنسی را تقویت کنند. در بسیاری موارد، با مشاوره می‌توان مسائل مربوط به عدم اعتمادبه‌نفس جنسی را حل کرد.

برخی از سؤالاتی که باید از جراح خود بپرسید عبارت‌اند از:

  • خطرات و عوارض کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت جراحی چیست؟
  • مزایای عمل چیست؟
  • آیا بعد از عمل، کاهش احساس جنسی در واژن یا کلیتوریس اتفاق خواهد افتاد؟
  • آیا عمل جراحی بر ارگاسم تأثیر خواهد گذاشت؟
  • آیا محدودیت‌هایی در استفاده وجود دارد؟
  • آیا بعد از عمل محدودیتی برای استفاده از محصولات بهداشتی زنان، مانند تامپون، وجود دارد؟
  • آیا جراحی بر بارداری و زایمان در آینده تأثیر خواهد گذاشت؟
  • آیا انتظارات من از جراحی واقع‌بینانه است؟
  • گزینه‌های غیر جراحی چیست؟

تفاوت واژینوپلاستی و لابیاپلاستی

همان‌طور که گفته شد واژینوپلاستی روشی است برای «سفت کردن» واژن که پس از زایمان طبیعی یا پیری، شل یا سست می‌شود اما لابیاپلاستی جراحی برای افزایش یا کاهش اندازه لابیا است.

آیا عمل واژینوپلاستی و لابیاپلاستی از نظر پزشکی مورد تایید است؟

هیچ‌ یک از این دو عمل توسط کالج زنان و زایمان آمریکا مورد تائید قرار نگرفته است

منبع: سایت webmd

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 1

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *