انواع عفونت های واژن

عفونت‌های قارچی زنان

واژینیت یا همان التهاب واژن به علت به هم خوردن تعادل باکتری‌ها و قارچ‌های طبیعی موجود در واژن و افزایش آن ها به وجود می‌آید. این افزایش تعداد باکتری‌ها قارچ‌های واژن ممکن است باعث بروز علائمی در افراد گردند که بوی غیرطبیعی و نامناسب در ناحیه واژن یکی از اصلی ترین این علائم می‌باشد.

علت عفونت واژن (واژینیت)

  • باکتری‌ها
  • قارچ‌ها
  • ویروس ها

علائم کلی واژینیت

  • افزایش ترشحات واژن
  • بوی غیر طبیعی واژن
  • تغییر رنگ ترشحات
  • سوزش
  • خارش
  • تورم
  • زخم در اطراف دهانه واژن
  • درد هنگام برقراری رابطه جنسی
  • سوزش ادرار
  • تکرر ادرار

انواع واژینیت

عفونت باکتریایی

این نوع التهاب به دلیل رشد بیش از حد باکتری‌ها در داخل واژن به وجود می‌آید. التهاب باکتریایی موجب ایجاد بوی غیرطبیعی در واژن بانوان می‌شود.

عفونت قارچی

عفونت قارچی یا عفونت کاندیدایی زمانی اتفاق میافتد که تعداد قارچ‌های کاندیدای داخل واژن بیشتر از حالت طبیعی گردند. این عفونت باعث سوزش، ترشحات و خارش شدید واژن و لابیا (بافت‌هایی که در دهانه واژن قرار دارند) می‌شود.

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یکی از اصلی ترین میکروارگانیسم هایی است که موجب عفونت واژن می‌شود. کلامیدیا عفونتی است که از راه ارتباط جنسی منتقل می‌شود. بیماران مبتلا به این عفونت اغلب علائم چندانی را تجربه نمی‌کنند. در واقع، حدود 90 درصد زنان و 70 درصد مردان مبتلا به این STI علائمی ندارند. اما کلامیدیا بدون علامت نیز می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند. درواقع کلامیدیا شایع‌ترین بیماری قابل انتقال از طریق رابطه جنسی می‌باشد.  

عفونت گنوریایی

این نوع عفونت که عامل اصلی ابتلای آن رابطه جنسی محافظت نشده می‌باشد را باکتری گنوریا در بانوان به وجود می‌آورد. این نوع عفونت اغلب با کلامیدیا همراه است.

انگل تریکومونیازیس

انگل تریکومونیازیس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌گردد. عفونت و آلودگی به این انگل در زنان شایع‌تر از مردان است و نشانه‌های آن در زنان عبارت است از: خارش واژن، حساسیت و ترشح و در مردان با احساس سوزش در زمان دفع ادرار همراه است.

عامل ایجاد این بیماری یک انگل است که با یک معاینه فیزیکی یا میکروسکوپی قابل تشخیص است و درمان آن با استفاده از مترونیدازول که نوعی داروی میکروب کش است، صورت می‌گیرد.

ویروس هرپس

‎هرپس تناسلی یا تبخال تناسلی یکی از بیماری‌های مقاربتی است که عموما توسط رابطه جنسی واژنی، دهانی یا مقعدی بین افراد منتقل می‌شود. متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد و داروها تنها به کنترل دوره های عود آن و کاهش احتمال انتقال آن به شریک جنسی کمک می‌کنند. از جمله علائم این بیماری می‌توان به برآمدگی های کوچک قرمز در واژن، تاول های کوچک یا زخم‌های باز در ناحیه تناسلی ، مقعد و نواحی اطراف، درد یا خارش اطراف ناحیه تناسلی و … اشاره کرد.

ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی

ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مقاربتی در بانوان می‌باشد. اغلب زنان و مردان فعال جنسی در طول زمان زندگی در معرض این ویروس قرار می گیرند. اکثر افرادی که به این ویروس آلوده هستند از این موضوع بی‌اطلاع می‌باشند. زیرا در بدن آنها علائم یا مشکلات بالینی ایجاد نمی‌شود و اغلب ظرف مدت دو سال به‌طور خودبخود بهبود می‌یابند. اما گاهی اوقات عفونت با HPV پایدار می ماند و باعث ایجاد مشکلاتی چون بروز زگیل تناسلی و سرطان خواهد شد.

*توصیه مدافون به بانوان عزیز این است که جهت جلوگیری از ابتلا یه اینرنوع ویروس ها بهتر است تست ها و چکاب های سالیانه را تحت نظر پزشک انجام دهند. زیرا اگر درمان به موقع صورت نگیرد، آسیب ها و خطراتی غیر قابل جبران پدید خواهند آورد.

واژینیت های غیر عفونی

در برخی مواقع بانوان خارش‌ها و یا سوزش هایی را درناحیه واژن خود احساس می‌کنند که هیچ علی باکتریایی و یا ویروسی ندارد. دو مورد می‌تواند باعث بروز این خارش‌ها و سوزش ها در افراد گردد.

آلرژی

در برخی موارد بانوان با مصرف برخی مواد غذایی دچار حساسیت و آلرژی در ناحیه واژن می‌شوند. این حساسیت ممکن است به علت تماس با شوینده ها نیز در بانوان به وجود بیاید. در برخی بانوان دیده ‌شده‌است که شستشو لباس زیر با نرم کننده ها و یا برخی صابون های عطری، علت اصلی این سوزش ها و خارش‌ها می‌باشند.

کاهش هورمون‌ها

گاهی بانوانی که یائسه هستند و یا ترشح هورمون در آن ها کم است، دچار خشکی واژن می‌شوند. این خشکی واژن نیز ممکن است باعث سوزن و یا خارش در بانوان گردد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 425

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *