مشاوره پیش از ازدواج

ازدواج خوب و انتخاب همسر مناسب یکی از بزرگترین تصمیمات زندگی افراد می‌باشد. زمانی که فرد ازدواج می‌کند، تمامی اهداف زندگی، روابط اجتماعی و خانوادگی فرد، تحت شعاع قرار می گیرند و تغییر می‌کند. افرادی که در آستانه این تصمیم گیری بزرگ قرار می گیرند ، دچار استرس و اضطراب زیادی می‌شوند که ممکن است این فشار استرس مانع از آن شود که او بتواند بهترین و درست ترین تصمیم خود را بگیرد .مشاوره پیش از ازدواج یک راه منطقی و صحیح برای ‌‌مهم‌ترین انتخاب زندگی است.

این مقاله توسط زهرا محمدنیا، کارشناس ارشد روانشناسی تهیه ‌شده‌است. تا انتهای آن همراه ما باشید.

روند مشاوره قبل از ازدواج چگونه است ؟

مشاوره قبل از ازدواج در قالب جلسات مختلف برگزار می ‌شود. این جلسات حداقل 4 و گاها به 18 جلسه می‌رسد که برخی از جلسات این مشاوره به صورت انفرادی و برخی از این جلسات به صورت دو نفره برگزار می‌شوند.

در این جلسات ، مشاور می کوشد تا زیر ساخت های شخصیتی زوجین را بیابد که در بعضی از موارد از تست های مختلف همچون تست mmpi و سایر تست ها استفاده می‌کند . این تست ‌ها به منظور آگاهی بیشتر از شخصیت طرفین انجام می‌ شود که بهتر است قبل از ازدواج و حتی دوره نامزدی انجام شود .

مشاوره ازدواج

پس از انجام تست ، مشاور به بررسی ، تجزیه و تحلیل دقیق پاسخ این تست ها می پردازد و طرفین را از ویژگی‌ های شخصیتی همچون برونگرایی یا درونگرایی ، میزان توافق پذیری ، میزان مسولیت پذیری و … آگاه می سازد و شما را از اختلافاتی که ممکن است در آینده به وجود آید ، آگاه می‌سازد و راهکارهایی به شما ارائه می‌ دهد تا این اختلافات را به حداقل برسانید .

هدف مشاوره پیش از ازدواج

هدف اصلی مشاور پیش از ازدواج، پیشگیری از نارضایتی زناشویی، طلاق و فرزندپروری نادرست است.

در مشاوره پیش از ازدواج چند مسئله مهم دیگر نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

در مقاله زیر به نقش خانواده ها در ازدواج فرزندان پرداخته‌ایم: نقش خانواده ها در ازدواج فرزندان

ارزیابی شرایط ازدواج در زوجین

در ابتدا اینکه آیا دختر و پسر در شرایط ازدواج هستند یا خیر مورد بررسی می‌شود. در این ارزیابی رشد و بلوغ کامل دختر و پسر جهت برقراری رابطه و تشکیل خانواده ای جدید مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ارزیابی شخصیت

یکی از اصلی ترین اهداف مشاوره پیش از ازدواج، بررسی شخصیت زوجین می‌باشد. در این مرحله مشاور با انجام فرایند های لازم به این نتیجه می‌رسد که آیا دختر و پسر از نظر شخصیتی، اجتماعی و مذهبی با هم تناسبی دارند و یا خیر.

ارزیابی نقاط ضعف و قدرت دختر و پسر

مشاور با مشاهده نقاط ضعف و قوت دختر و پسر به بررسی تاثیر آن ها در زندگی زناشویی آینده زوجین می پردازد.

ارزیابی و شناسایی مشکلات پس از ازدواج

در این مرحله مشاور نگاهی دقیق تر، آگاهانه و گسترده تر از مشکلات پس از ازدواج به زوجین می‌دهد و آن ها را اتفاقات و مشکلات احتمالی زندگی آینده آگاه می‌کند.

پیشنهاد مطالعه | در این مقاله با کلیه آزمایشات لازم قبل از ازدواج آشنا شوید.

چه کسانی برای مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند؟

افراد عاشق و دلبسته که به هیچ عنوان نمی‌توانند زندگی بدون یکدیگر را تصور کنند.

این افراد با مراجعه به مشاوره سعی دارند تا خانواده و عقل خود را برای ازدواج قانع کنند. مشاور سعی می نمایند تا از روی منطق و عقلانی تمامی جوانب ازدواج را برای این زوج توضیح دهد و آن ها را آگاه سازد.

افرادی که پیش از مراسم برای مشاوره اقدام می‌کنند.

به گفته پزشکان برخی افراد پس از تعیین زمان عقد به مشاور مراجعه می نمایند و تقاضای مشاوره فوری از مشاور دارند. مشاوران توصیه می‌کنند که به هیچ عنوان برای مشاوره فوری اقدام نکنید. چرا که مشاوره پیش از ازدواج نیازمند چنین جلسه کامل می‌باشد. این افراد صرفا جهت دلگرمی و گرفتن تایید به مشاور مراجعه می‌کنند و به دنبال حل مشکل و یافتن راه حل نیستند.

افرادی که تصمیمی منطقی برای ازدواج گرفته اند.

این افراد که با توجه به عقل و منطق خود تصمیم به ازدواج گرفته اند،با مراجعه به مشاوره رابطه خود را به صورت کامل مورد بررسی قرارمی‌دهند. در واقع این زوج ‌ایده‌آل ترین می‌باشند. چرا که در کنار عشق و علاقه، از منطق و عقل خود نیز کمک می گیرند.

مشاوره ازدواج آنلاین

در اپلیکیشن مدافون می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز، مشاوره ازدواج آنلاین و تلفنی دریافت کنید.

برو به لیست روانشناسان حوزه ازدواج

در مشاوره قبل از ازدواج چه موضوعاتی بررسی می‌شود ؟

رشد و علایق اجتماعی

دراین مرحله اینکه آیا فرد مهارت های لازم برای ورود به ازدواج و یک خانواده جدید را دارد و یا خیر بررسی می‌شود. همچنین مشاور سعی می‌کند تا علایق و زمان گذران اوقات فراغت هر دو شخص را بررسی کرده و تشابهات و اختلافات میان آن ها را برای زوجین بازگو کند.

رشد جسمی و جنسی

در این مرحله مشاور از هر دو نفر سوالاتی مانند: آیا تمایلی برای برقراری رابطه جنسی با یکدیگر دارید؟ تمایل جنسی شما به کدام جنس (مذکر یا مونث) است؟ آیا دوست دارید با هم جنس خود رابطه برقرار کنید؟ و … می پرسد و با جمع بندی این پرسش ها میزان تمایل جنسی هر دو شخص را می سنجد.

رشد اقتصادی و استقلال مالی

نوع شغل، موقعیت شغلی، درآمد، نحوه کسب درآمد ومیزان وابستگی به خانواده برای تامین مایحتاج از جمله سوالاتی است که مشاور در این جلسات از دختر و پسر می پرسد. در این مرحله میزان وابستگی و یا استقلال دو طرف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رشد هیجانی

مشاور از دختر و پسر می پرسد که چقدر به هیجانات خود واقف هستند؟ و چقدر می‌توانند هیجانات دیگران را درک کنند؟ چرا که برای برقراری رابطه ای سالم و مناسب طرفین بایستی بتوانند یکدیگر را درک نمایند.

رشد روانی

استقلال هیجانی و روانی نکته ای بسیار مهم است که در این مشاوره مورد بررسی قرارمی‌گیرد. اینکه فرد چقدر توانسته از خانواده متمایز شود و بدون حضور خانواده تصمیم گیری نماید و وابستگی میان فرد با خانواده به چه میزان است بررسی می‌شود.

مزایای مشاوره ازدواج

طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، زوجینی که مشاوره قبل از ازدواج را دریافت کرده‌اند 30 درصد بیشتر از سایر زوجین ازدواج موفق داشته‌اند. مشاوره ازدواج نقاط ضعف و مشکلات احتمالی در آینده زندگی مشترک‌تان را بررسی کرده و شما را نسبت به آن‌ها اگاه می‌کند. در واقع مشاوره ازدواج مانند یک شبیه ساز است. به این صورت که چالش‌های پیش رو را به شما نشان داده و راه برخورد و حل آن‌ها را نیز در اختیارتان قرار می‌دهد.

سخن پایانی

شرط لازم برای ورود به یک رابطه عشق و علاقه طرفین است. زهرا محمدنیا مشاوره مدافون توصیه می‌کند که چنانچه عشق و علاقه ای میان شما وجود ندارد، هرگز وارد رابطه جدی نشوید.

منبع: زهرامحمدنیا روانشناس بالینی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 5 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 166

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *