همانطور که میدانیم، اماس مخفف کلمه مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) می باشد. در این بیماری که سیستم ایمنی بدن، به سیستم عصبی حمله میکند و موجب تخریب آن می گردد، فرد دچار سرگیجه، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن، تاری دید، دوبینی، خوابرفتگی و ضعف عضلات می شود.
کافیست یکی از این علائم بروز پیدا کند تا زندگی بیمار مبتلا به ام اس مختل گردد. از این رو پزشکان و محققان همواره به دنبال کشف راه های درمان این بیماری هستند. چندیست که داروهایی برای درمان این بیماری کشف شده است. در این مقاله از مدافون به معرفی این داروها خواهیم پرداخت.
سوالات پزشکی در خصوص ام اس
در این بیماری دیابت شدیدتر از سایر بیماران نیست. این بیماران باید مانند سایر بیماران داروی دیابت را استفاده کنند و دقت بیشتری در کنترل بیماری قند داشته باشند چرا که اگر این بیماری، در این بیماران موجب درگیری عروق مغز شود، موجب تشدید علائم دیابت می شود.
بعضی داروهای ام اس مانند قرص فینگولیمو، می تواند موجب افزایش فشار خون شود. منعی برای استفاده از این دارو برای کسی که فشار خون داشته باشد وجود ندارد. در این بیماران معمولا دوز داروی فشار خون بالاتر برده می شود.
در گذشته درباره بیهوشی عمومی خیر اما درباره بیهوشی اپیدورال این سوال مطرح بود. اما در طی این سال ها تحقیقات نشان داد که داروهای بیهوشی و اپیدورال در این زمینه تاثیری ندارد.
متاسفانه یکی از علائم بیماری ام اس به صورت اختلال حافظه است. البته این موضوع در طی زمان طولانی معمولا رخ می دهد و یک سال برای این موضوع یک مقدار زود است. در این بیماری، عوامل دیگری مانند استرس و اضطراب این بیماری هم می تواند موجب ضعف حافظه شود. به شما توصیه می کنم که حتما ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید. در هر مرحله ای از این بیماری، امکان انجام حرکات ورزشی مخصوص برای شما وجود دارد. تغذیه سالم و رژیم غذایی مدیترانه ای را هم در سبک زندگی خود جای دهید. استفاده از حافظه، حفظ کردن شعر و حل جدول هم می تواند در این زمینه موثر باشد.
یافته های جدید در درمان ام اس
داروی ضد سرطان موسوم به bexarotene
با توجه تحقیقات صورت گرفته، محققان در آزمایش های بالینی خود به این نتیجه رسیده اند که bexarotene قادر است لایههای میلین سلولهای عصبی مغز و نخاع را که در اثر ابتلا به ام اس از بین میروند را بازسازی کند.
میلین یک ماده چرب است که به شکل پوششی، آکسونهای سلولهای عصبی را در بر گرفته و از آن محافظت میکند. این ماده موجب افزایش سرعت انتقال پالسهای عصبی درون آکسون میشود. در اثر ابتلا به ام اس، میلین ها تخریب پیدا می کنند و همین امر موجب بروز مجموعهای از مشکلات عصبی از جمله اختلال در تعادل، بینایی و کنترل عضلات و در نهایت از کار افتادگی میشود.
با توجه به این تحقیق می توان ازbexarotene برای ترمیم پوشش سلولهای عصبی(میلین ها) استفاده کرد و آن ها را بازسازی کرد. از این رو محققان در تلاش اند تا از bexarotene داروهایی جهت درمان بیماری ام اس تهیه کنند.
در اپلیکیشن مدافون می توانید به صورت شبانه روزی با پزشک متخصص مغز و اعصاب آنلاین مشاوره پزشکی داشته باشید
-
دکتر سارا حیدری59,000 ﷼
-
دکتر فرامرز امانت یزدی59,000 ﷼
-
دکتر محمد رستمی59,000 ﷼
-
دکتر قاسم فرهمند59,000 ﷼
-
دکتر نسیبه امیرزرگر59,000 ﷼
-
دکتر احمد پوررشیدی59,000 ﷼
-
دکتر سالار عیوض زاده55,000 ﷼
-
دکتر سوین رسول زاده59,000 ﷼
درمان ام اس به کمک مغز استخوان
مدت زیادی است که بسیاری از محققان به دنبال کشف داروها و راه های درمان ام اس هستند. چندیست که برخی از محققان انگلیسی به رهبری پروفسور نیل اسکولدینگ در دانشگا بریستول ، به این نتیجه رسیده اند که سلولهای بنیادی میتوانند آسیبهای مغزی و نخاعی را در بیماران مبتلا به ام اس نصف کرده و یا حتی متوقف کنند. این گروه با آزمایش های انجام شده، درستی نظریه خود را اثبات کردند و موفقیت خود را به همگان اعلام نمودند. این تیم ادعا کردند که با استفاده از این روش توانستهاند این بیماری را به حالت پایدار برسانند.
در مقاله زیر رژیم غذایی مناسب بیماری ام اس معرفی شده است
رژیم غذایی مناسب در بیماری ام اس
پروفسور نیل اسکولدینگ درباره این تحقیق گفت: ما معتقدیم سلولهای بنیادی که از مغز استخوان به داخل خون حرکت می کنند در عود و شدت این بیماری تاثیرگذارند و به شکلهای گوناگون باعث بدتر شدن بیماری میشوند.
در نهایت این دانشمندان توانستند برای اولین بار و با استفاده از سلولهای مغز استخوان خود بیمار، ام اس را درمان کنند.
در این روش، مغز استخوان از لگن 6 بیمار مبتلا به ام اس خارج شد. سپس محققان این مواد را از استخوان و چربی جدا کرده و سلولهای بنیادی خالص را به بازوی بیماران تزریق کردند. در طول یک سال بعد از انجام این کار، بیماران ام اسی به دقت توسط پزشکان تحت نظر قرار گرفتند تا تاثیر این روش درمانی را بررسی شود. آزمایشات محققان نشان داد، این روش هیچ اثر جانبی جدی به همراه ندارد و بعد از مدتی این بیماری به حالت پایدار درآمده و حتی بخشی از عصبهای آسیب دیده شروع به بهبود کردند.
این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرف جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.
برای درمان حتما به پزشک یا روانشناس مراجعه نمایید. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره پزشکی و روانشناسی به صورت آنلاین دارید، به لینک زیر مراجعه کنید.
هیچ کسی به فکر بچه های اماس نیست فقط دوست دارن از ماها بعنوان کارت بانکی استفاده کنن بعد از گرفتن مدرکشون هم قسم میخورن چه طنز خنده داری
محسن عزیز، امیدواریم که درمان موثری به زودی برای بیماری ام اس یافت بشود.