همانطور که میدانیم، اماس مخفف کلمه مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) می باشد. در این بیماری که سیستم ایمنی بدن، به سیستم عصبی حمله میکند و موجب تخریب آن می گردد، فرد دچار سرگیجه، عدم تعادل و اختلال در راه رفتن، تاری دید، دوبینی، خوابرفتگی و ضعف عضلات می شود.
کافیست یکی از این علائم بروز پیدا کند تا زندگی بیمار مبتلا به ام اس مختل گردد. از این رو پزشکان و محققان همواره به دنبال کشف راه های درمان این بیماری هستند. چندیست که داروهایی برای درمان این بیماری کشف شده است. در این مقاله از مدافون به معرفی این داروها خواهیم پرداخت.
جهت مشاوره با دکتر پیام عاصم، جراح مغز و اعصاب مدافون کلیک کنید.
راه های درمان بیماری ام اس
داروی ضد سرطان موسوم به bexarotene
با توجه تحقیقات صورت گرفته، محققان در آزمایش های بالینی خود به این نتیجه رسیده اند که bexarotene قادر است لایههای میلین سلولهای عصبی مغز و نخاع را که در اثر ابتلا به ام اس از بین میروند را بازسازی کند.
میلین یک ماده چرب است که به شکل پوششی، آکسونهای سلولهای عصبی را در بر گرفته و از آن محافظت میکند. این ماده موجب افزایش سرعت انتقال پالسهای عصبی درون آکسون میشود. در اثر ابتلا به ام اس، میلین ها تخریب پیدا می کنند و همین امر موجب بروز مجموعهای از مشکلات عصبی از جمله اختلال در تعادل، بینایی و کنترل عضلات و در نهایت از کار افتادگی میشود.
با توجه به این تحقیق می توان ازbexarotene برای ترمیم پوشش سلولهای عصبی(میلین ها) استفاده کرد و آن ها را بازسازی کرد. از این رو محققان در تلاش اند تا از bexarotene داروهایی جهت درمان بیماری ام اس تهیه کنند.
درمان ام اس به کمک مغز استخوان
مدت زیادی است که بسیاری از محققان به دنبال کشف داروها و راه های درمان ام اس هستند. چندیست که برخی از محققان انگلیسی به رهبری پروفسور نیل اسکولدینگ در دانشگا بریستول ، به این نتیجه رسیده اند که سلولهای بنیادی میتوانند آسیبهای مغزی و نخاعی را در بیماران مبتلا به ام اس نصف کرده و یا حتی متوقف کنند. این گروه با آزمایش های انجام شده، درستی نظریه خود را اثبات کردند و موفقیت خود را به همگان اعلام نمودند. این تیم ادعا کردند که با استفاده از این روش توانستهاند این بیماری را به حالت پایدار برسانند.
پروفسور نیل اسکولدینگ درباره این تحقیق گفت: ما معتقدیم سلولهای بنیادی که از مغز استخوان به داخل خون حرکت می کنند در عود و شدت این بیماری تاثیرگذارند و به شکلهای گوناگون باعث بدتر شدن بیماری میشوند.
در نهایت این دانشمندان توانستند برای اولین بار و با استفاده از سلولهای مغز استخوان خود بیمار، ام اس را درمان کنند.
رژیم غذایی مناسب در بیماری ام اس
در این روش، مغز استخوان از لگن 6 بیمار مبتلا به ام اس خارج شد. سپس محققان این مواد را از استخوان و چربی جدا کرده و سلولهای بنیادی خالص را به بازوی بیماران تزریق کردند. در طول یک سال بعد از انجام این کار، بیماران ام اسی به دقت توسط پزشکان تحت نظر قرار گرفتند تا تاثیر این روش درمانی را بررسی شود. آزمایشات محققان نشان داد، این روش هیچ اثر جانبی جدی به همراه ندارد و بعد از مدتی این بیماری به حالت پایدار درآمده و حتی بخشی از عصبهای آسیب دیده شروع به بهبود کردند.
تاریخ نگارش:
شما اینجا هستید: