3 راه مهم پیشگیری از چاقی

چاقی یکی از ‌‌مهم‌ترین مشکلات سلامتی و دومین عامل قابل پیشگیری از مرگ است که شیوع آن رو به افزایش است. پیش بینی می‌شود که در سال 2025 چاقی ‌‌مهم‌ترین مشکل سلامتی در جهان باشد.پیشگیری از چاقی یکی از ‌‌مهم‌ترین کارهایی است که هر فردی برای سلامتی خود می‌تواند انجام دهد. متاسفانه اکثر کسانی که وارد برنامه های کاهش وزن و لاغری می‌شوند، با اینکه به حداکثر کاهش وزن خود می رسند اما دوباره به وزن بالایی که داشتند بر میگردند. به همین علت شایع‌ترین پیامد کاهش وزن ، برگشت وزن است.

تغذیه صحیح و تحرک بدنی کافی ‌‌مهم‌ترین عوامل پیشگیری از چاقی هستند

حال سوال این است که ‌‌مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه چاقی چیست؟ تغذیه صحیح و تحرک بدنی کافی از ‌‌مهم‌ترین عوامل پیشگیری از چاقی هستند.

تحرک

سعی کنید ورزش را جز برنامه های روزانه خود قرار دهید. در صورتیکه ورزش را جزئی از امورات روزمره خود قرار دهید بیشتر به آن توجه می‌کنید پیاده‌روی برای ۳۰ تا ۹۰ دقیقه چندین روز در هفته به کاهش وزن کمک می‌کند. پیاده‌روی سریع به مدت ۳۰ دقیقه معمولاً ۳۰۰۰-۴۵۰۰ قدم می‌شود. کل زمان پیاده‌روی در هفته باید حداقل ۱۵۰ دقیقه باشد.

یکی دیگر از کارهایی که برای افزایش تحرک می‌توانید انجام دهید این است که زمان تماشای تلویزیون و سایر دستگاه ها مثل گوشی موبایل، تبلت و … را محدود کنید.

پیشنهاد مطالعه: در این مقاله کارشناسان مدافون چند راهکار ساده و عملی برای کاهش وزن پیشنهاد کرده‌اند. مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم: راه‌های کاهش وزن

تغذیه مناسب

سعی کنید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و از پرخوردی به شدت خودداری کنید.

انتخاب غذاهای سالم (غلات کامل، میوه ها و سبزیجات، چربی‌های سالم و منابع پروتئینی) و نوشیدنی‌ها، محدود کردن غذاهای ناسالم (غلات و شیرینی های تصفیه شده، سیب زمینی، گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده) و نوشیدنی‌ها از جمله کارهایی است که می‌توان برای پیشگیری از چاقی انجام داد.

پیشنهاد مطالعه: در این مقاله شیما سیدابراهیمی، متخصص تغذیه درباره یک رژیم غذایی سالم توضیح می‌دهد: ویژگی‌های رژیم غذایی سالم

استرس و خواب

کنترل استرس و داشتن خواب مناسب از دیگر نکات مهمی است که به جلوگیری از اضافه وزن کمک می‌کند.

نکات بیشتری درباره چاقی و اضافه وزن

درمان چاقی

درمان چاقی برای گروه‌های مختلف، متفاوت است اما پایه اصلی درمان چاقی، تغذیه و تحرک بدنی کافی است و اگر چاقی از حدی گذشته باشد که به آن چاقی مفرط گفته شود، بیمار نیاز به جراحی پیدا می‌کند. عده قابل توجهی از این افراد نیاز به درمان با استفاده از جراحی دارند.

عوارض چاقی

‌‌مهم‌ترین عوارض چاقی که خیلی شایع است بیماری‌های مفصلی است. این بیماری سبب فرسودگی مفصل می‌شود و ناراحتی‌های زانو و کمر درد از دیگر عوارض آن است. شیوع فشار خون بالا و دیابت در افراد چاق بیشتر است، احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و سکته‌های مغزی نیز در این افراد بیشتر است.

سوال و جواب درباره پیشگیری از اضافه وزن

‌‌مهم‌ترین راه پیشگیری از چاقی چیست؟

داشتن تغذیه سالم و تحرک کافی دو راه اصلی پیشگیری از چاقی هستند.

برای جلوگیری از چاقی شکم چه کاری باید انجام داد؟

ورزش و رژیم غذایی به کاهش چربی شکم کمک می‌کند. نقطه شروع برای کنترل وزن، به‌طور کلی، و مبارزه با چاقی شکمی، به‌طور خاص، فعالیت بدنی منظم با شدت متوسط است. حداقل 30 دقیقه در روز (و شاید تا 60 دقیقه در روز) ورزش برای کنترل وزن و کاهش چربی شکم لازم است.

برای پیشگیری از چاقی ران ها چه باید کرد؟

کاهش چربی فقط در یک ناحیه از بدن امکان پذیر نیست، اما کاهش وزن به‌طور کلی می‌تواند باعث کاهش چربی در پاها شود. به‌طور کلی، بهترین استراتژی ترکیب تمرینات قدرتی، ‌‌ورزش‌های هوازی، تغییرات رژیم غذایی و داشتن یک سبک زندگی سالم تر است.

خانمی هستم 41 ساله که وزنم 64 کیلو است و بیشتر دچار چاقی شکمی هستم. آیا با رژیم غذایی می‌توانم وزنم را پایین بیاورم یا چون که سنم بالا رفته امکان پذیر نیست؟

طبق استاندارد سازمان بهداشت جهانی اگر در فرد بالغ، اندازه دور کمر از نصف طول قد بیشتر باشد، فرد دچار چاقی است. متاسفانه چاقی شکمی بدترین نوع چاقی است که حتما باید با یک برنامه غذایی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی کافی آن را برطرف کنید.

آیا قندهای رژیمی برای رژیم غذایی و کاهش وزن مناسب است؟

شیرین کننده های مصنوعی که به عنوان قندهای رژیمی شناخته می‌شوند ضرر خاصی ندارند اما باید در حد تعادل استفاده شوند. چرا مصرف زیاد آنها می‌تواند موجب اضافه وزن در ‌سال‌های بعد شود. این قندها قدرت شیرین کنندگی بیشتری نسبت به قندهای معمولی دارند و می‌توانند با تغییر ذائقه موجب افزایش وزن شوند. از محاسن این قندها این است که کالری ایجاد نمی‌کنند و اثرشان بر پوسیدگی دندان کمتر از قندهای واقعی است.

آیا می‌توان کلسیم مغزها را جایگزین لبنیات کرد؟

خیر، یک لیوان شیر که 2.5 درصد چربی داشته باشد، حدود 150 کیلوکالری انرژی و 300 میلی گرم کلسیم دارد. در حالی که 100
گرم مغز دانه‌ها که 500 کیلوکالری انرژی تولید می‌کند، نهایتا 100 میلی گرم کلسیم دارد. مصرف طولانی مدت مغز ها می‌تواند موجب اضافه وزن شود. از طرفی جذب کلسیم در شیر خیلی بالاست ولی در منابع گیاهی پایینتر است. مغز دانه‌ها دارای فیبر هستند که مانع جذب کلسیم می‌شود.

واقعیت این است که بدون داشتن یک رژیم غذایی صحیح کاهش و کنترل وزن کار دشواری است. در اپلیکیشن مدافون، می‌توانید همین الان با بهترین متخصصان آنلاین تغذیه مشاوره کرده و رژیم لاغری آنلاین دریافت کنید

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.2 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 5

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *