انواع خونریزی

همان‌طور که می دانید سه نوع خونریزی شریانی، وریدی و مویرگی وجود دارد. هر کدام از این خونریزی ها، دلایل مخصوص به خود را دارد. هر چند که اکثر خونریزی ها، جزئی هستند اما باید بدانید که در خونریزی های عمیق، اگر بیمار ، بیش از 14 درصد از خون خود را از دست بدهد، علائم فیزیکی مانند حالت تهوع یا خستگی ممکن است رخ دهد. شناخت انواع خونریزی یکی از اصول کمک های اولیه است.

انواع خونریزی

خونریزی شریانی

این خونریزی همان‌طور که از نام آن مشخص است به شریان ها مربوط می‌باشد. اگر شریان آسیب ببیند، می‌تواند منجر به خونریزی بسیار شدید شود. در این نوع خونریزی، خون زیادی از بدن خارج می‌شود و رنگ آن به دلیل حمل اکسیژن، قرمز روشن است. در صورت مواجه شدن با این نوع خونریزی، سعی کنید تا حد امکان محل خونریزی را محکم نگه دارید.

خونریزی وریدی

در خونریزی وریدی، رنگ خون معمولا قرمز تیره است. در این نوع خونریزی هم حجم خون می‌تواند زیاد و آسیب شدید باشد. بنابراین لازم است که محل خونریزی محکم نگه داشته شده و پانسمان شود.

خونریزی مویرگی

این خونریزی را همه افراد در زمان‌های مختلف تجربه کرده‌اند. این نوع خونریزی نسبت به انواع دیگر خونریزی شدت کمتری دارد و ممکن است بدون درمان، خود به خود خوب شود. در این نوع خونریزی، خون به صورت قطره ای خارج می‌شود و ممکن است شدت آن در ابتدا زیاد باشد و سپس کم شود.

خونریزی داخلی

خونریزی ممکن است داخلی یا خارجی باشد. خونریزی داخلی یکی از جدی ترین عواقب آسیب، ضربه، حادثه و جراحت است. تقریباً هر عضو یا رگ خونی می‌تواند در اثر ضربه آسیب ببیند و باعث خونریزی داخلی شود.

جدی ترین منابع خونریزی داخلی ناشی از ضربه و آسیب عبارتند از:

  • خونریزی داخل جمجمه ای
  • خونریزی اطراف ریه‌ها
  • خونریزی اطراف قلب
  • پارگی رگ‌های خونی بزرگ نزدیک مرکز بدن
  • آسیب های ناشی از ضربه به شکم مانند پارگی کبد یا طحال یا سوراخ شدن سایر اندام‌ها

علائم خونریزی داخلی ناشی از ضربه

  • درد یا تورم شکم می‌تواند ناشی از خونریزی داخلی ناشی از ضربه در کبد یا طحال .
  • سبکی سر، سرگیجه و غش
  • تبدیل شدن رنگ پوست به بنفش
  • تورم، سفتی و درد در ساق پا
  • سردرد، تشنج و از دست دادن هوشیاری

تشخیص خونریزی داخلی

تصویربرداری، معمولا سونوگرافی، سی تی اسکن یا هر دو می‌تواند برای تشخیص خونریزی داخلی به کار برده شود.

درمان خونریزی داخلی

خونریزی داخلی مداوم یا شدید به دلیل حادثه، ضربه و یا آسیب نیاز به جراحی برای درمان دارد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 3

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *