با خواص سیر هفت سین آشنا شوید

در این مقاله که به تایید دکتر سجاد اصل فلاح پزشک عمومی مدافون رسیده است، درباره سیر و خواص آن توضیح داده ایم.

سیر چیست؟

سیر یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده در جهان است که عضو خانواده پیاز، تره فرنگی، پیازچه و موسیر می‌باشد. این خانواده خود را با عطر تند و طعم متمایز از سایر گیاهان متمایز می‌کنند. سیر، به‌طور گسترده ای به عنوان طعم دهنده در آشپزی استفاده می‌شود، اما در طول تاریخ باستان و مدرن نیز از آن به عنوان یک دارو استفاده می‌شود. زیرا این گیاه برای پیشگیری و درمان طیف گسترده ای از شرایط و بیماری‌ها بکار گرفته می‌شود. در ادامه به معرفی 9 خواص سیر پرداخته‌ایم. پس تا انتها همراه مدافون باشید و بیشتر با خواص سیر آشنا شوید.

9 خاصیت اعجاب انگیز سیر

سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی است.

سیر گیاهی از خانواده آلیوم (پیاز) است. این گیاه در بسیاری از نقاط جهان رشد می‌کند و به دلیل بوی تند و طعم لذیذی که دارد، یک ماده محبوب در آشپزی به حساب می‌آید. اما در طول تاریخ، استفاده اصلی از سیر برای سلامتی و خواص دارویی آن بوده است. محققان اکنون ‌می‌دانند که بیشتر فواید آن برای سلامتی ناشی از ترکیبات گوگردی است و معروف ترین آنها آلیسین می‌باشد که هنگام خرد کردن، له کردن یا جویدن یک حبه سیر ایجاد می‌شود. با این حال، آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که فقط برای مدت کوتاهی در سیر تازه پس از بریدن یا له شدن آن وجود دارد. آلیسین موجود در سیر از طریق دستگاه گوارش وارد بدن می‌شود و به سراسر بدن منتقل می‌شود و در آنجا تاثیرات بیولوژیکی قوی از خود بروز می‌دهد.

اما نکته ی جالب اینجاست که گرما ممکن است برخی از خواص دارویی سیر را مهار کند، بنابراین بهتر است سیر را در اواخر فرآیند پخت به غذای خود اضافه کنید.

باخواص سیر هفت سین آشنا شوید

سیر احتمال بروز حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

تحقیقات زیادی بر روی پتانسیل سیر در کاهش خطر بیماری قلبی و کمک به مدیریت سطح کلسترول متمرکز ‌شده‌است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که سیر باعث می‌شود پلاکت ها (سلول‌های دخیل در لخته شدن خون) کمتر به هم چسبیده و روی دیواره سرخرگ‌ها تجمع کنند. این بدان معنی است که سیر مانند یک ضد انعقاد عمل می‌کند و با انجام این کار خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد. سیر همچنین ممکن است از طریق توانایی خود در گشاد کردن رگ‌های خونی، فشار خون را کاهش دهد و اجازه ‌دهد خون آزادانه‌ تر جریان یابد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی خالی از لطف نیست.

ممکن است خاصیت ضد سرطانی دارد.

ترکیبات گوگردی موجود در سیر به دلیل توانایی آنها در مهار سلول‌های سرطانی و مسدود کردن تومورها مورد مطالعه قرار گرفته است. با این حال، بسیاری از شواهد مربوط به سیر در رابطه با سرطان روده بزرگ، پروستات، مری و کلیه، مشاهده ‌ای است و تنها تعداد کمی از افراد در این مطالعات گنجانده شده‌اند. در نتیجه، تأثیر سیر در رابطه با سرطان نامشخص است و مطالعات بیشتری مورد نیاز است. اما نتیجه تحقیقات تا حدودی رضایت بخش بوده است.

خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی دارد.

سیر سابقه طولانی در استفاده به عنوان یک مبارزه کننده عفونت در برابر ویروس ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها دارد. به‌طوری که از آن به عنوان “پنی سیلین روسی” برای نشان دادن خاصیت ضد باکتریایی آن یاد می‌شود که بار دیگر به ترکیب آلیسین نسبت داده می‌شود. برخی از بیماری‌های پوستی مانند: زگیل و نیش حشرات نیز ممکن است با کمک روغن سیر یا یک حبه سیر خام له شده درمان شوند.

از سلامت استخوان حمایت می‌کند.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که سیر ممکن است با افزایش سطح استروژن در جوندگان ماده، پوکی استخوان را به حداقل برساند. یک مطالعه ی انجام شده روی زنان یائسه با مصرف دوز روزانه عصاره سیر خشک (معادل 2 گرم سیر خام) نیز اثر مشابهی را نشان داد. مطالعات همچنین نشان می‌دهند که مصرف سیر ممکن است علائم التهابی آرتروز را نیز کاهش دهد.

سرماخوردگی را درمان می‌کند.

گفته می‌شود سیر به ‌عنوان یک مکمل نقش مهمی در بالابردن سیستم ایمنی بدن دارد. یک تحقیقات گسترده نشان می‌دهد که تعداد گزارشات سرماخوردگی در افرادی که روزانه از سیر به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کرده‌اند، نسبت به کسانی که از سیر استفاده نکرده‌اند، 63 درصد کمتر است. پژوهش دیگری نشان داده‌ است که دوز بالای مصرف عصاره‌ی سیر (۲.۵۶ گرم در روز) می‌تواند تعداد روزهای ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را ۶۱ درصد کاهش دهد.

در اپلیکیشن مدافون می‌توانید به راحتی مشاوره آنلاین پزشکی و یا مشاوره تلفنی پزشکی داشته باشید.

از بروز آلزایمر جلوگیری می‌کند.

اگر می ‌خواهید در دوران پیری و کهولت به آلزایمر مبتلا نشوید سیر بخورید. سیر حاوی آنتی ‌اکسیدان ‌هایی است که سازوکار محافظت از بدن را در برابر آسیب اکسیداتیو تقویت می‌ کند. مشاهده شده‌ است دوز بالای سیر به‌ عنوان مکمل غذایی، آنزیم ‌های آنتی اکسیدان را افزایش می ‌دهد. همچنین در کسانی که فشار خون بالا دارند، استرس اکسیداتیو را به‌طور چشمگیر کاهش می ‌دهد. در مجموع، اثرات سیر روی کاهش کلسترول و فشار خون، و نیز خواص آنتی ‌اکسیدانی آن، می‌تواند برای پیشگیری از آلزایمر و جلوگیری از فراموشی و سایر بیماری‌ های مغزی مفید باشد.

به درمان زخم‌های ناشی از هلیکوباکتر پیلوری کمک می‌کند.

سیر خام در برابر هلیکوباکتر پیلوری خاصیت ضدباکتری دارد. هلیکوباکتر پیلوری یکی از شایع‌ترین علل عفونت‌ های باکتریایی و از علل اصلی ایجاد زخم ‌ها در انسان‌ ها و حیوانات است. سیر با پروتئین‌ های مؤثر خود در ایجاد التهابات TLR4)و (NF-kB واکنش داده و مانع از تأثیر آنها در ایجاد التهابات می ‌شود. روغن سیر می ‌تواند با افزایش غلظت آنزیم ‌های آنتی ‌اکسیدانی و ممانعت از پروتئین ‌های عامل التهاب به درمان زخم‌ها کمک بکند.

به درمان دیابت کمک می‌کند.

دیابت در اثر ژنتیک، چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا یا قند خون بالا بروز می‌ کند. مقاومت به انسولین زمانی اتفاق می ‌افتد که دیگر بدن‌ نتواند نسبت به انسولین واکنش بدهد. این امر موجب افزایش سطح قند خون و افزایش خطر ابتلا به دیابت می‌ شود. جالب ایت بدانید که سیر مقاومت ‌به ‌انسولین، قند خون و کلسترول را در بیماران دیابتی کاهش می‌دهد.

همچنین سیر مانع از فعالیت آنزیمی می‌شود که داروی CYP2E1 را در کبد تجزیه کرده و از این طریق نیز مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد. این آنزیم درنهایت می‌تواند با افزایش استرس اکسیداتیو عملکرد انسولین را مختل بکند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

متوسط امتیاز: 4.7 / 5. تعداد امتیازدهندگان: 4587

هنوز کسی امتیازی ثبت نکرده است

این مقاله توسط تیم تحریریه مدافون تهیه شده است. مقالات این وب سایت پس از تهیه توسط پزشکان و روانشناسان بررسی و تایید می شود. با این حال به یاد داشته باشید که این مقالات صرفا جهت آگاهی و افزایش معلومات شما تهیه شده است.برای درمان حتما به توصیه و تجویز پزشک یا روانشناس خود عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *